Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... šak ty love profesorům na VŠ můžou jediným vládním nařízením vodebrat a ten rozdíl z teho, toliko potřebným politikům, dorovnat,- ..... aby sa jako necítili méněcenní,-žejo?!

0 0
možnosti
SR

Vím, že to měla být ironie, ale ono by to tak stejně nešlo. Někteří VŠ pedagogové mohou mít nadprůměrné až vysoké platy. Jsou to ale ti, kteří mají kromě svého úvazku ještě další s průmyslovou sférou, se zahraničními partnery, nebo u lékařů s nemocnicemi nebo s vlastní praxí. Tím nehodnotím, jestli to je dobře nebo ne.

1 0
možnosti
Foto

Já bych ty platy učitelů našim politikům klidně vyměnil. Ale to by tady byl slyšet takový hrozný kravál, jaký jsme ještě neslyšeli. Zvláště pak by mě zajímalo, jaké zvuky by vydával samotný ministr školství, kdyby zjistil, že dostal třikrát méně.

5 0
možnosti
TR

Kdyby jen třikrát... Aby si vysokoškolský učitel vydělal více neř hluboký podprůměr. Musí byt v nějakém projektu ze kterého se zvlášť zaplatí. A ten projekt si musí sám (nejlépe ve skupině) získat! A takový projekt není ani omylem samozřejmostí (to není jako neziskovky bojující za blaho nějaké menšiny). Navíc na pozici vysokoškolského učitele musíte mít odpovídající vdělání tj. extra kvalifikaci, nestačí vysoká škola či pár let praxe.

2 1
možnosti

Co vím, záleží na oboru. Tam kde jsou granty jsou peníze pro vysokoškolské učitele. Ale jsou obory, kde těch grantů moc není a pak to je bída. Více by asi řekl někdo zasvěcený.

Pan Bartoň a média vytrhla výrok z nadpisu z kontextu. Když se člověk podívá na odkaz a vidí, co bylo skutečně řečeno, byla řečena pravda. Minimálně, co vím.

3 0
možnosti
HH

Grantů je všude dost...ale záleží, kdo je podává...Navíc to je skvělý systém otročiny, kdy docent/prof. podá projekt/grant ten vyjde a nechá si z toho platit odměny a veškerou práci udělají studenti...výsledky těchto prací pak obvykle vypadají tak, jak vypadají...

2 1
možnosti
Foto

To vyjádření je opravdu stupidní.

6 0
možnosti
ZZ

Na VŠ učí nejen profesoři, ale i doktorandi a asistenti.

Profesorský sbor si většinou nemůže stěžovat, navíc často má ještě další slušný příjem z tkzv. Evropských fondů, za projekty, jejichž prospěšnost je často velice diskutabilní.

Jelikož jsem sám kdysi několik takových projektů dělal, tak vím o čem mluvím.

Musím připustit, že mnohé schválené studijní obory ( pochopitelně dotované MŠM ) našich VŠ jsou víc než problematické ( viz pan Burget ) a jejich absolventi jsou neuplatnitelní.

5 1
možnosti
LB

Tak tady je třeba rozlišit dvě věci: Za prvé, jak vláda komunikuje s občany. Resortní ministři dávají okázala najevo, že občané spadající do jejich sféry jsou póvl, který si zaslouží pouze bič. V tomto ohledu mě obzvláště zaujal pan Jurečka, který coby ministr zemědělství pomáhal ničit naše lesy a nyní přesedlal třeba na návrhy, jak zpřísnit výplaty dávek v nezaměstnanosti pro ty, kteří poctivě pracovali a o práci přišli, avšak jaksi jsem nezaznamenal stejně konkrétní návrhy, co udělat s davy věčně nezaměstnaných, kteří pracovat ani nechtějí.

Druhou věcí je struktura výdajů ve školství a to, kolik potřebujeme muzikologů (zdravíme pana ministra) a kolik technologů, kolik absolventů gender studies a kolik absolventů IT oborů. Takže v situaci, kdy se ubírá všem, je logické, že i ve školství prostě někomu bude plat ostrouhán, nic jiného sociálně únosné není. Avšak strategicky důležité obory musí být naopak podporováni a s nimi i ti, kdo se jim věnují a především mají výsledky.

11 1
možnosti
TR

Stávající podpora se neřídí tím co potřebuje společnost (techniky) ale tím o co je největší zájem od studentů tj. různé humanicní obory... A podle toho co jsem slyšel z úst lidí za to zodpovědný "je totak správně"....

2 0
možnosti
  • Počet článků 2659
  • Celková karma 31,58
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články