Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Filipczyk: Jinak vidím, že máte na práci pěkné nic, jako já. Jestli jste ten 25 hodin denně sloužící lékař, tak potěš.

1 0
možnosti

Josef Košíček

6. 12. 2023 17:22

Ne, napsal jste tam šifrovaná čísla, vytržená z kontextu. Navíc já nástupní plat někde kolem 40 tis. hrubého a průměrný plat někde nad 60 tis. hrubého za nízké ohodnocení práce lékařů nepovažuji. Takže hnus, velebnosti, že se nestydíte. - - - - A můžete to překopírovat znova, třeba tisíckrát. Pokud jste lékař a málo Vás tady /dle Vašich pocitů/ platí, prosím seberte se a vypadněte pracovat do Německa, tam to na přistěhovalcích stojí všechno, zapadnete tam. Ale takhle drze se tam opravdu chovat nebudete, jako se chováte tady.

0 0
možnosti

seriózní diskuse.

Pane Košíček, neřeším platy. Díky nízké platbě za výkony,

všechny malé nemocnice jsou v dluhu. Naše zdravotnictví

to je gulášová polévka za 50 haléřů.

0 0
možnosti

Josef Košíček

6. 12. 2023 15:23

Doktoři tu ekonomiku podávají tak, jako kdyby mzdy byly jediný náklad. Takže porodnice dělají svý výkony v mrazu na ulici a slepák se operuje na listí v lese. Pazourkem asi. Idioti nenažraný.

0 0
možnosti

Jediný věcný argument, který jsem ochoten uznat ohledně fianncování zdravotnictví, je ten, co mi říkal jeden ředitel velké nemocnice tady v Brně - totiž že pojišťovny mají hodnocení výkonů příliš často prapodivně nastavené tak, že některé výkony jsou vlastně směšně podhodnocené a jiné zase poměrně nadhodnocené, a na řediteli je, aby z toho utáhl chod nemocnice. Což se teda hodně špatně plánuje, a může být, že na poctivém výkonu řemesla budou mnozí nepěkně biti. Jinak zdravotnictví je pro mne jedna velká bezedná díra, která bobtná. Samozřejmě, mně se to mluví, protože u nás v rodině se umírá před šedesátkou, na selhání imunity, stylem léčené s dožitím dva roky, neléčené s dožitím sto týdnů. Takže to mám v podstatě za pár týdnů a zdravotnictví fakt není to, co bych jakkoliv řešil. Samozřejmě, může být, že někdo jiný setrvává v nějaké optimistické iluzi o tom, že jej naše zdravotnictví drží při životě. Pro něj to může být téma. Ale pokud je, tak prosím bez zhrzeného vykřikování, že je někdo málo placený. Máme svobodu, i volby povolání, i zaměstnání, holenkové. Prozatím.

0 0
možnosti

Dovolil jsem si upozornit na nízké ohodnocení práce lékařů a sester. A toto je odpověď. Bez komentáře.

0 0
možnosti

Josef Košíček

6. 12. 2023 15:21

Ondřej Filipczyk:

No super, kdybych Vám tady v texťáku nakopíroval účetní závěrku, počtete si, jo? Asi jste lékař, dlouho jste studoval, výběrový obor, tím pádem jste nejchytřejší ze všech.... 2 lékaři jedna sestra, trvá to hodinu, dvě, den, dva, tři, měsíc..... plus režie zdravotnického zařízení, plus odpisy, protože mzdy jsou v ekonomice to poslední co kalkuluji, zatímco Vy vidíte jen tu prachy do kapsičky a nic jinýho v merku nemáte. Hnus, velebnosti, hnus. Že se nestydíte.

0 0
možnosti

J11a47n 47R40á20ž

6. 12. 2023 14:32

Na Lidovky.cz jsem dnes přečetl zajímavý komentář Jana Macháčka, který se rozhodně nedá nazvat Babišovým poskokem. Vyjímám:

"Pro současnou vládní koalici je typické, že o ekonomický růst projevila vlažný zájem až po dvou letech vládnutí. Je absurdní, že ekonomický růst nebyl absolutní prioritou vlády od počátku. A mimochodem: Prorůstovou politiku měly mít vládní strany připravenou už v opozici."

(Díky vládní politice) "Znehodnocují se navíc reálné příjmy obyvatelstva, u některých skupin dokonce výrazně. Kromě toho se uprostřed recese zvyšují daně a regulované ceny energií."

"Polsko je v Česku citované především kvůli rychlé výstavbě dálnic nebo mrakodrapům ve Varšavě, ale hlavní věc je, že Polsko je jediná země, která s výjimkou kratičké covidové recese v první polovině roku 2020 kontinuálně roste už tři dekády bez ohledu na to, kdo tam zrovna vládne. V roce 2021 už Polsko rostlo o 6,8 procenta HDP a loni o 4,9 procenta."

Zdroj: https://www.lidovky.cz/nazory/ekonomika-cesko-nerust-predpandemicka-uroven-evropska-unie-rozpocet-je-nastroj-prosperita-cil-vlada.A231205_093258_ln_nazory_lsva?

PS. V ČR už třetí kvartál klesá HDP. Ve 3Q o 0,7% a pro 4Q se odhaduje další propad nejméně 0,5%. Jsem tak hrdý na Fialovu vládu, jak svou hospodářskou politikou umí řešit krizi, ve které Česká republika evidentně je

4 0
možnosti

Bohužel tato vláda se snaží zavádět kalouskovo šetření - a navíc blbě. Kalousek zasekl svými škrty ekonomiku ČR na 5 let. Tato vláda minimálně na 8 !

Nějak si naše vláda neuvědomuje, že růst HDP nezajistí ani armáda, ani Ukrajina, ani astronomický růst cen energií a GD.

Vládě bohužel vyhovuje inflace z důvodu vyššího výběru DPH.

To je ale krátkozraká politika, která vyhání z ČR velké průmyslové hráče a likviduje malé výrobce. Sebrat zemědělské dotace na půdu zemědělským společnostem, které obhospodařují 95 % pozemků a ty přerozdělit farmářům, kteří obhospodařují 5 % půdy, je naprosté šílenství, které nutně povede k dalšímu zdražení zemědělských výrobků.

0 0
možnosti

Tak a teď jsem zahlídl za paywallem na idnes článek o tom, že doktoři si chtějí vyjednat výsluhy za odpracované roky. Tak to se mi snad jen zdá. Vím, jak to chodí v armádě a u policajtů, a o oprávněnosti výsluh si myslím teda svoje /čistě teoreticky u policajtů pěšáků..... tam ta expozice k fetkám na ulici opravdu je/. Proč by pak nemohli mít výsluhy třeba kamioňáci? Kdo jezdí mezinárodní dopravu, tak o tom ví svoje, jaký je to nasazení. Průměrný věk dožití dlouhodobého kamioňáka je cca 60 let, tak je ta práce likvidační. A to neřeším smrťáky na trase. Jenomže, kamioňáci nemají odbory, a to sebevědomí.

0 0
možnosti

Tento komunistický relikt, který stojí státní pokladnu ročně 8 miliard Kč měl být dávno zrušen !

Případné předčasné důchody mají být řádně ošetřeny vyššími odvody zaměstnavatelů - a bylo by po ptákách.

2 0
možnosti

Zopakuji jen to,co jsem psal pod jiným článkem. Ve vlastním zájmu

si přečtěte blog p.Kučíka o italském zdravotnictví, na který dávám odkaz. Chcete přístroje ? Tak si zaplaťte. Lékaři už vás dlouho sponzorovat nebudou.

0 0
možnosti

Přestaňte už mlaskat u toho švédského stolu, jakým to naše

zdravotnictví bezesporu je. Zaplaťte lékaře a žádné stávky nebudou. Mám pro vás velmi zajímavý článek/ a objektivní/

https://kucik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=47347

Odběr krve: Itálie 30 eur, ČR v roce 2008 20 Kč, dnes 40 Kč.

Appendektomie včetně hospitalizace: ČR 24-27 000 Kč, Turecko 270 000, USA 500 000. Jako bývalý SHR vám mohu sdělit, že za odběr krve u ovce jsem před 10 léty platil veterináři 70 Kč.Léčba zlomeniny nohy psa stojí více než léčba Collesovy fraktury /předloktí/ člověka. Výkon klasická appendektomie je v sazebníku ohodnocen závratnou částkou 1500 bodů, bod je něco přes 1 Kč.Čas pojišťovny: 2 hodiny.

0 0
možnosti

Co by Kalousek zůstával doma, když v europarlamentu mu to vynese pěkných čtvrt milionu měsíčně.

8 0
možnosti

Jasně, ve správní radě VZP nebo kde to je bude končit, a nevím, jestli má důchod vyšší než cca 30 nebo 35 tis. Kč. To je tak na krmení holubů v parku. Taky byste si pomýšlel na víc, být na jeho místě.

4 0
možnosti

Slepí jen nevidí, že je zde problém ve vládě? Jsme vlastně na konci cesty po roce 89, kde je verze politiky už 6.00, slepenec koaličních stran, rozklad politického společenského zázemí dle vytváření hodnot, tradic, generačního vlastnictví, návrat k socialismu typu západního.

Vláda, pokud chce dělat nápravu tak potřebuje silnou podporu a zde je nutné politické zázemí a to pravicové, a to generuje tzv. rozvíjení generačního vlastnictví a hodnot, jež vytváří a rozvíjí tzv. lehký průmysl, technologie, služby. To že to zde není tak je nadvláda mezinárodních řetězců, a to že jsme pořád jen montovna a kapitál, dividendy odchází ... .

Není zde tak jako za dob mocnářství a 1. republiky společenská, duševní, duchovní, firemní ... , elita, jež umí pracovat s událostmi života. Místo toho zde jsou bulvární televize, jež neustále odstřelují vládu pomocí armády odborníků, rozborek, to že vše dělá špatně, a tak by to mělo být podle ní. To jim získává body.

Dále je zde nesmírně robustný systém, jež zatěžuje kroky vlády, a to jsou kraje, obce, jejich svazy, pak Hospodářská komora, a nespočet dalších, Odbory, Parlament, Senát a duplicitní role prezidenta. Tak že projednávací a schvalovací proces je už pomalu na roky ... .

Pak tu jsou pasti v podobě lidských práv, práv dětí, pravá ... . Tak že nastupuje soudcokracie a k tomu opozice jež neustále vyhrožuje Ústavním soudem. Pak tu je svět ve světě a to Evropský parlament a komise ...

Co se od nástupu do EU, podepsalo a zákonně schválilo směrnic ... .

Toto svazující byrokratické normované prostředí nikdo nevidí ... . Vždy se projeví v momentě, kdy nová vláda a ministr nejdříve mluví do medií a pak jde na ministerstvo a tam dostane toto školení ... . Bohužel současná evoluce člověka nemá takové inteligence a rozhled, aby nevytvářela a sama se nedostávala, do umělých světů, tzv. generačního vychylování těžiště společnosti. Je zde vláda kolektivu a řešení potřebuje silné osobnosti, kormidelníky na Evropském národním prostoru.

5 1
možnosti

Bohužel ti největší kormidelníci v Evropském prostoru to nemají v hlavě v pořádku a proto na to celá EU, nejen ČR, doplácí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články