Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy jste ve vedení ruské rozvědky? ;-D

0 0
možnosti
JK

J38a36n 93K98y51š36k90a

15. 9. 2022 17:24

To jste, pane Bartoni, ani psát nemusel. Tuhle to Kája Trčálek napsal za vás, stačilo dát mu karmu.

2 0
možnosti
Foto

Že to všechno vedou idioti, tomu nevěřím.

Spíš to je tam nastaveno tak, že nositelé špatných zpráv jsou stínáni.

A to se potom špatně radí vůdci.

3 0
možnosti
Foto

Nejen rozvědku, celé Rusko :-/

1 0
možnosti
LT

Já si tak nějak nemůžu pomoc, ale pomalu od začátku ruské invaze na Ukrajinu mi to přijde, že se to někdo ve velení pokouší sabotovat.

Nezabezpečená logistika, minimální povědomost o schopnostech ukrajinské armády, naprosto špatně naplánované operace (a to opravdu diletantsky, kdejaký lehce nadprůměrný hráč strategií by to dokázal naplánovat lépe) atakdále.

Buďto tam jsou opravdu všichni idioti, což se mi zase tak moc nezdá, nebo se někdo od začátku snaží, aby ta operace totálně nevyšla.

Vždyť si vezměme jen třeba takové letectvo. To ruské mělo mít totální převahu a možná i by mělo, kdyby....kdyby většina letadel v době zahájení invaze prostě nezůstala sedět na zemi. A to v době, kdy ukrajinská armáda ještě neměla dodávky západních zbraní, kde právě významnou část dodávek tvořili zbraně země-vzduch. Naopak Ukrajinci využili své letectvo téměř bezezbytku, což pro jejich vojáky znamenalo nejen přímou podporu, ale hlavně podporu morální.

Odborníci si mysleli, že Rusko si možná ponechává letectvo na krytí případného ústupu, ale.....ukrajinská protiofenzíva už je tady, ruský ústup už je tady a letectvo nikde.

Ovšem přece si nikdo v ruské armádě nemohl myslet, že by dokázali ovládnout bojiště bez vzdušné nadvlády. A takhle diletantsky bylo naplánováno vše.

Takže buďto jsou tam opravdu všichni idioti, nebo si pár lidí řeklo, že je to možnost, jak se zbavit Putina, protože ten tímhle totálně poštve svět proti sobě, obrátí vlastní lid proti sobě (respektive dožene do to bodu, kdy naštvanost lidí převáží strach z perzekucí, zatýkání rodinných příslušníků a tak dále, ona podpora Putina je menší, než za jakou ji on vydává).

3 0
možnosti
Foto

Opakuje se scénář z Finska. Tam také podcenili logistiku a přehlídkové kolony Rudé armády byly zmasakrované obránci.

3 0
možnosti
Foto

Já jsem pochopil příspěvek pana Ráže tak, že to myslí z geopolitického a dlouhodobého hlediska. Vše je pochopitelně podmíněno aspoň nějakou sparvedlností obětem na Ukrajině.

0 0
možnosti
Foto

Nejenom rozvědku. Jeden z nich je presidentem státu.

4 0
možnosti

A druhý ministr zahraničí.

3 0
možnosti
HH

Jediným zdrojem rizika v tomto ohledu je Rusko a nikdo jiný.

Zdá se mi, že ruské cíle (anexe okupovaných území) jsou natolik vzdálené požadavkům Ukrajiny, že se žádná mírová jednání neplánují. A to je obrovské riziko pro mír nejen v Evropě, ale na celém světě.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791868

2 0
možnosti
JK

To musí být pro vás strašné zklamání. Už jste doufal, že brzo budete rusáky vítat a ono nic. Musíte napsat ještě mnohem víc pamfletů, aby se Ukrajina rychle vzdala a neprodlužovala válku. A nebo aby se snad raději vzdalo Rusko?;-D

3 0
možnosti
HH

Problém je, že v Rusku pomalu zůstávají jen idioti...což je v souladu se stavem jedinců, kteří tu Rusko velebují...

5 0
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 30,85
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články