Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

Tady je veselo ;-D Je videt ze jste tal do ziveho. Akorat nevim proc to rozcilovani a napadani kdyz jste jen shrnul hola fakta. Jinak karma R^

0 0
možnosti
ZZ

Někdy se mluví i o kokainovém rauši.

0 0
možnosti
Foto

"Obě strany se obviňují z nacismu", ale jenom jedna napadla druhou a vyvražďuje její obyvatele.

Jste nechutný:-/

3 1
možnosti
ZZ

Od r. 2014 máte klapky na očích ?

8-o

0 0
možnosti
SB

Ten nákup přes třetí země může mít i ten háček, že asi bude s určitou přirážkou. Navíc co třeba záruka? Já jsem něco prodal Frantovi nezajímá mě, že to Vilémovi nefunguje. Jemu jsem neprodával nic.

0 0
možnosti
ZZ

Kdysi dávno jsem tak do Ruska dodával přes třetí stranu kontejnerové zásilky s výpočetní technikou - a pokud máte seriozního obchodníka, tak všechno funguje - i včetně záruk - to se dá ošetřit.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Já bych to shrnul asi takto - normální, slušné a demokratické státy Putina a zvěrstva jeho hord odsuzují. Nenormální, neslušné, nedemokratické státy, plné gaunerů odshora až dolů, Putina velebí. Nevím jak pro pana Bartoně, ale pro mě je směrodatná ta první skupina, tou druhou pohrdám stejně, jako Putinovým Ruskem samotným. Howgh.

7 0
možnosti
JZ

Rusko, které velebí a oslavuje masové komunistické vrahy typu Stalina, Dzeržinského a dalších a staví jim pomníky, nemá morální právo vytýkat Ukrajině Azov, Banderu atd.

7 0
možnosti
HH

No obě strany se také obviňují z útoků na tu druhou, ale je celkem jasné, že jedna lže a navíc je jasné která...zase to vaše relativizování ruských válečných zločinů vymyšlenýma kremelskýma kecama...a okecávání faktu, že vaše země zaslíbená rozpoutala vaků a chová se jako nacistické Německo za války...

6 0
možnosti
JZ

Válečných zločinů na Ukrajině včetně vražd, mučení a znásilňování se prokazatelně dopouští Rusko. Rusáci dále na Ukrajině drancují, kradou obilí, traktory, zemědělské stroje, vybavení domácností, zkrátka všechno, co jim přijde pod ruku. To vykazuje znaky nacistického řádění.

Slava Ukrajiny R^V[UA]

11 0
možnosti
JB

J82i18r37i 35B79o88r

10. 5. 2022 10:44

On ani ten nákup přes jiné země nemusí být snadný. Na zboží se dá vložit podmínka zákazu reexportu. Nic není černobíle pane Bartoň. Ale jinak vám to jde pořád dobře.Rv

9 0
možnosti
JL

Válka na Ukrajině se te'd dostala do polohy - Rusko nechce ustoupit, ale nepodařilo se mu rychle zvítězit v blitzkriegu. Na stranu Ukrajiny se postavily technologicky a ekonomicky vyspělé státy jako USA, Německo, Británie nebo Kanada. Rusové těžko zvítězí a Ukrajina také. Vypadá to na patovou situaci, v níž budou mít určitou vojenskou převahu Rusové - leteckou, raketovou, jadernou - a Ukrajinci technologicky pokročilé západní zpravodajství a malé zbraně - typu javelin. Konečným důsledkem této války pro Západ by mohlo být, podle mě, - že zintenzivní vojenský výzkum a vývoj k tomu , aby byl příště schopen zlikvidovat jadernou obranu nepřátel. Jinak vše zůstane vojensky na úrovni 2.světové vylepšené o balistické rakety a satelitní špionáž.

0 1
možnosti
JK

Myslím, že soudíte Rusko a jeho možnosti podle toho co nalže Putin. Nejen na příkladu armády se ukazuje, že Potěmkinovi vesnice stojí v Rusku všude.

Všichni vyhrají, včetně Ruska, jakmile bude zmizen Putin a zdecimovaná ruská armáda se zatáhne zpět do Ruska.

2 0
možnosti
JK

Evidentně nemáte ponětí o sankcích a ani o obchodu s ropou, jeden dva přečtené články amatérů z vás experta neudělají. Dodávka ropy není balíček z Alzy, dodávka na zápraží neexistuje, navíc systém fungování OPEC a burzy v Rotterdamu je složitý i pro experty a tak se většinou specializují jen na určité komodity. Rusko ohrožuje hospodářství ekonomicky nejsilnějších zemí a bere zisky nejvlivnějším lidem světa, navíc v návaznosti na krizi vyvolanou epidemií. Nějaké minimální obcházení sankcí může uniknout, ale velké obchody přes prostředníky pozornosti neujdou. Putin nakrknul skutečně ty největší hlavouny a porušil základní zákon. Když totiž chceš nějakému mrňousovi rozbít frňák, tak si zjisti jestli nemá kámoše bouchače.

Proto prohrál svoji krvavou válku ještě dřív než ji začal, nejdřív doufal, že hlavouny postaví před hotovou věc. Ukrajinci byli proti a plán zkrachoval. Nyní hodlá omráčit svět nevídanou brutalitou a ono to zvedá ještě větší odpor. Z projevu Putina je jasné, že zatáhl za brzdu, Rusové začínají pochybovat, slibovaná triumfální vítězství nikde, z Mariupolu je druhý symbol po Leningradu, od Kyjeva utekl, aby mohl zabrat a zotročit aspoň Donbas a zase nic. Vyhlášení mobilizace a tedy oficiálně války by Rusové asi nepochopili, to má Putin bezpochyby zmapované dobře. Projevem vlastně hájil jen sám sebe před vlastním národem, nakolik se mu to povedlo teprve uvidíme. Třeba úspěšná ukrajinská protiofenziva, nebo vysvobození obránců Mariupolu, ve správný čas, může Putina setřepat z hrušky dolů.

6 1
možnosti
MK

A bohužel může sáhnout i po JZ, byť na omezené úrovni.

0 0
možnosti