Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opravdu zbytečně dlouhý článek na historické téma. Důvody války na Ukrajině mne už dnes vůbec nezajímají - podstatné je, že pro letní ofenzivu dostali Ukrajinci ze Západu reálně dostupnou techniku a takřka všechnu dostupnou munici. Všeho bylo na ofenzívu až směšně málo, a to jsem přitom nezmínil to nejdůležitější - UA nijak nevládla vzdušnému prostoru. Tzn. rozumné bylo, žádnou ofenzívu nedělat. Proč ji dělali, nevím - třeba se snažili Západu vyhovět, za ty dary jej potěšit. Buď jak buď, munici spotřebovali a další namají a Západ ji nedodá, protože nemá. Sklady jsou prázdné a za rok a půl otevřené invaze na UA Západ produkci munice nijak nezvýšil. Roční produkce odpovídá několikadenní válečné spotřebě. Bez možnosti odvetné dělostřelecké palby dojde v několika týdnech k totálnímu rozvrácení obranných pozic Ukrajinců a Rusové se i s těmi obstarožními tanky nahrnou do vnitrozemí. Další vývoj je samozřejmě těžké zcela přesně predikovat, ale obvykle to bývá tak, že když nepřítel obsadí hlavní město, zhroutí se obrana celé země. Jedno zda je zrovna únor nebo červen. Tzn. pokud Západ nebral za vážný cíl vítězství Ukrajiny, opravdu se nemusí starat o poválečnou obnovu Ukrajiny, protože ta bude v ruské režii (ukrajincůprostá, si tipuji). Samozřejmě nebudu dále rozvádět, co bude znamenat, až bude rozjetá ruská mašinerie stát na slovenských hranicích, a proti ní budou jednotky NATO, které - viz shora - nemají dostatek munice. Protože........ možná že už nemá valného významu řešit výši hypotečních sazeb a ceny v českých supermarketech, milánkové.

0 0
možnosti
Foto

J57o29s24e89f 96B67á37r66t40a

13. 12. 2023 17:38

- Takže si vyjasněme pojmy. Ukrajina byla Ruskem přepadena a ve smyslu mezinárodního práva je Rusko agresorem a Ukrajina má právo na sebeobranu. - Slyšeli jste někdo v našich médiích diskuzi na téma - Příčiny ruské agrese.

5 2
možnosti

Neslyšeli, ale všichni ty příčiny známe.

Začalo to slibem o nerozšíření NATO ani o coul k hranicím Moskvy, Majdan, zrušení neutrality 23.12.2014, Minské slouvy, Porušení mírové dohody z roku 2022 .....

7 4
možnosti
Foto

Mohl byste nějak vysvětlit a doložit, jaký jiný postup Američané navrhovali?

0 0
možnosti

Je to několikrát zmíněno v článku pod odkazem.

1 0
možnosti

USA nebyly Ruskem informovány "těsně před invazí na Ukrajinu". Tehdejší šéf CIA Burns byl na návštěvě v Moskvě někdy v listopadu a Patrushev (šéf ruské bezpečnostní rady) mu jasně sdělil, že invaze bude, jen že ještě nepadlo rozhodnutí ohledně přesného data.

0 0
možnosti

..... tady jde hlavně voto, že je dohonila realita a fiktivní příběhy, podbarvený dobrem/zlem, hrdinstvím/zbabělostí, vítězstvím/porážkou, dostaly řádnou trhlinu bez možností nadále zamlčovat fakta a mediálně lakovat všechno na růžovo! Válečná propaganda fungovala cca 1/2 roku, pak už to byla fraška,- snůška fantazií, snů a přání, fejků a lží!,- viz. přízrak Kyjeva, přízrak padlých-živých z Hadího ostrova, přízrak hromadných znásilnění, přízrak "evakuace" z Mariopolu do zajetí, přízrak polskýho traktoru, přízrak protiofenzivy, atd.,- ....... přitom stačilo jediné,- totiž informace prověřovat a nepřikrášlovat, glosovat fakta, nikoliv smyšlenky, bláboly a předem vytyčené "narativy"! Vsadím boty, že by to přineslo, Ukrajině obecně, neskutečně více bodů

5 2
možnosti
Foto

A Kyjev za tři dny, na to jste nějak zapomněl.

4 1
možnosti

Izrael chce zlikvidovat Hamás. Není reálné zlikvidovat všechny bojovníky, ale jde o celou tu infrastrukturu, která zajišťuje jednak správu Gazy a pak budování základen, pašování a výrobu zbraní, která je tučně financovaná Katarem a Západem. Zbydou tam ojedinělí bojovníci, jako na Západním břehu, kteří už nedokážou pálit tisíce raket, nebo zorganizovat takový masakr.

1 0
možnosti
Foto

Podle těch, co věří ve velikost ruské ekonomiky, ve velikost jeho armády a ve velikost schopností jeho vedení, musí Ukrajina zásadně prohrát a zároveň na tom nespatřují nic děsivého.

Podle lidí, kteří chápou co je Rusko s jeho současným systém a současnými vládci zač, je nepřijatelné, aby Ukrajina byla poražena. K této skupině se řadím i já. Proto se zúčastňujeme těchto debat a když už nemůžeme Ukrajině pomáhat fyzicky, pomáháme jim finančními dary a bojujeme proti proruské dezinformační scéně.

Podle nás totiž nemůže Rusko porazit silně motivované Ukrajince, kteří bojují za své přežití, kteří jsou navíc ekonomicky a vojensky podporované nejbohatšími státy světa.

8 6
možnosti

Já nevěřím v nějakou obří velikost ani ruské ekonomiky, ani armády ( i když oproti armádě UA bude patrně o dost větší ), ani ve velikost schopností ruského vedení. A tipuju, že Ukrajina Rusko nedokáže porazit. A ani na tom nespatřuju nic děsivého. To si jako západní diplomacie myslely, že Rusko daruje Krym Ukrajině a pak ji nechá vstoupit do NATO ??? Neuvěřitelné.

9 0
možnosti
Foto

Tady se nesmí napsat. že Rusko na Ukrajině bojuje s někým jiným, než s Ukrajinou. Byl jsem přímým svědkem stažení takového diskuzního příspěvku.

5 2
možnosti
Foto

Asi proto, že by to byla lež.

8 3
možnosti

J18a94n 84D71o62u27š48e52k

13. 12. 2023 8:15

No, podle mě to Ukrajina projede. Vlastně jsem si nemyslel nikdy nic jiného. Běda když někde něco takového napíšu. Silně vokální menšina by mě hned zapekla do pirožku a odeslala do předních linií jako živý štít. Nebo si alespoň vedou seznamy podvratných živlů.

13 2
možnosti

A29d57a95m 77M52a27l97ý

13. 12. 2023 8:34

Nezasloužíte si zavržení za názor, že Ukrajina prohraje, ale za to, že fandíte vražednému Ruskému režimu.

5 9
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,50
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články