Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"Lidsky zivot nema cenu", zni titulek clanku pana Bartone. rad bych se pana Bartone zeptal, Jakou cenu ma lidsky zivot pro Putina? Jak asi uvazoval, kdyz vydal rozkaz ruskym vojskum, prekrocit ukrajinske hranice. Co je pro Putina vic, lidsky zivot nebo vlastni ego? Dobre vedel, ze pri takove akci spousta mladych zdravych kluku ztrati zivot, oci, ruce nebo nohy jen Pro jeho posedlost obnovit carske imperium velike jako v dobach jeho nejvetsi slavy! Zkousel to uz Stalin a spojil se pro tento ucel dokonce i s Hitlerem, v zari 1939! Jen co se rezim za Gorbyho trochu uvolnil SSSR prestal existovat! Putler i kdyby na Ukrajine, nedej boze vyhral, co asi muze ziskat. Nepochybne by tim jenom zintenzivnil nenavist Ukrajincu ke vsemu ruskemu!

1 0
možnosti
JP

J15a44n 59P43a95v32l78í80k

23. 8. 2023 13:09

Život ruského vojáka, který byl odvelen na Ukrajinu nemá cenu zlámané grešle nejen proto, že pro kremelské gangstery nemá život žádného člověka nějakou cenu, ale proto, že je součástí těch, kteří provádějí genocidium na území cizí země. Kdyby se ten voják postavil na jakýkoliv odpor včetně zběhnutí, pak cena jeho života rapidně stoupne, i když je velká pravděpodobnost, že také skončí.

Cena ukrajinského vojáka, který brání zlu přicházejícího z Kremlu, je proto nesrovnatelně vyšší než ubohého rusáka.

Tyhle rádoby objektivní kecy jenom dokládají skutečnost, že jejich autoři mají v důsledku informační války v hlavě hodně hustý guláš.

1 1
možnosti
LB

Jistě. I Váš příspěvek je důkazem zásadní a dost odporné proměny ve společnosti, na kterou pan Bartoň ukazuje: Popření jednoho z nejzákladnějších principů humanismu, a sice rovnosti lidských životů.

Bohužel, někteří by to nepochopili ani kdyby je vyhnali na místo samé, do zákopů. Tam, kde vystrašený ruský mladík poslouchá rozkazy a proto střílí po ukrajinském a ukrajinský po ruském, i když by oba nejraději byli jinde a nestříleli po nikom. Tak jako ve všech válkách.

Odpovědnost jde samozřejmě za politiky, ti začínají války. Odpovědní jsou ruské politické špičky, propagandisté a váleční štváči, ale ne vojáci, kteří poslouchají rozkazy a jsou často násilně a za nelidských podmínek přinuceni bojovat.

7 0
možnosti
Foto

Za co se v době míru na dlouhá léta žalářuje, za to se za války dekoruje. Zabíjení lidí změní psychiku člověka. Po skončení války jsou vojáci ve většině případů natolik mimo, že jsou pro běžný život k nepoužití. Někteří se sebevraždí a jiní skončí v blázincích.

3 0
možnosti
JR

J79a20n 94R17á14ž

23. 8. 2023 14:50

Účastnit se bojů je samo o sobě traumatizující a naprostá většina z těch, kdo se bojů účastní, má posttraumatickou změnu chování a jak se ukazuje v USA na desetitisícech bývalých vojáků, jedná se ve většině případů o těžko léčitelou změnu osobnosti.

Každý válečný konflikt, zanechá mimo mrtvých a zraněných, i velké množství těch, koho válečné trauma poznamená negativně na celý život. A týká se to i příslušníků jejich rodin.

3 0
možnosti
LB

Zapojením se do válečného konfliktu prostě probíhá militarizace společnosti a Česká republika se do rusko-ukrajinského konfliktu bohužel zapojila velmi silně, ač nepřímo.

Neštěstím lidstva je, že ještě mnohem silněji militarizované společnosti tvoří všechny světové velmoci a neštěstím pro Ukrajinu je, že stupeň militarizace Ruska překonal hranici fanatismu jako normy.

Válka je vůl a ničí naprosto všechno. Moc bych Ukrajině přál klid a mír, ale toho se nedočká. I kdyby nějakým zázrakem získala zpět Rusy anektovaná území, tak prostě čím více na východ Ukrajiny, tím více obyvatelstva ruské národnosti a k Rusku tíhnoucího. To tam bylo vždy a vždy to dělalo problémy. Dokud tam bude zásadní, často většinový podíl občanů ruské národnosti, tak tam prostě klid nebude. Ti lidé prostě nikdy nebudou věrní Ukrajině, i kdyby se z ní stala demokratická a prosperující země.

4 3
možnosti
Foto

Na Ukrajině by teď mohlo zůstat cca 35 milionů obyvatel. Z toho 17% jsou Rusové. Tudíž nějakých 6 milionů, kteří se už dříve nenáviděli a teď to bude tuplem. Připusťme, že Ukrajina získá Krym a obsadí Luhansk s Donbasem. Rešení by byl odsun. Jenomže nejde jen o nepřátelské Rusy, ale i o užitečnou pracovní sílu. Ukrajina měla přes 50 milionů obyvatel, po odsunu Rusů by jich mohlo být tak 32 milionů, pokud by se 3 miliony uprchlých vrátilo z mnohem spořádanějších zemí, kam se uchýlili a odkud se jim nebude chtít. Co bude ze země, která za 25 let přijde o třetinu obyvatel a která je navíc nedemokratická a vládne v ní korupce?

5 0
možnosti
Foto

Každá válka způsobí znehodnocení ceny lidského života. Tak tomu bylo vždy.

5 0
možnosti
Foto

Trocha znehodnocení by ani neškodila.

0 1
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,77
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články