Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Nejsem ekonom, ale domnívám se, že v tabulce je hrubý domácí produkt na jednoho obyvatele. Nebo na jednoho pracujícího?

0 0
možnosti
Foto

Jen drobnost - nedávno se uvádělo, že etnických Rusů na Krymu je asi 58%. Asi 25% Ukrajinců a dále krymští Tataři a další etnika. Původní složení obyvatelstva (před VŘSR) bylo značně jiné.

1 0
možnosti

značně jiné nebylo:

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/54941/historie-krymu-proc-rusove-nemohou-nechat-poloostrov-ukrajincum.html

Značně jiné bylo před ruskou anexí v roce 1783, kdy tam žilo podstatně více Tatarů, kteří se živili "lovem" Ukrajinců a Rusů, aby je pak prodávali do otroctví.

1 0
možnosti

Celkem zajímavý postřech pana Bartoně.

V této souvislosti je proto celkem logické, že si bohatý východ Ukrajiny nechce nechat líbit revoluční manýry chudého západu. Už také proto, že chudý západ se snažil bohatému východu zakázat ruštinu, kterou se na východě domlouvají i etničtí Ukrajinci.

Kdyby majdanští horlivci nedělali tyto taktické chyby, byl by Krym jestě pořád součástí Ukrajiny a na východě by se nepotřebovali separovat.

5 2
možnosti
Foto

Samozřejmě, že jsou zde i ekonomické příčiny (a nejen HDP). Stejně jako jiné. Těch příčin je mnoho. Žádná nepůsobí samostatně, žádná není tou stěžejní. Téměř každá tu existovala zcela samostatně již před vznikem konfliktu. Mnoho příčin dokonce neleží na území UA, ale daleko za jejími hranicemi - směrem na východ i západ. Teprve všechny tyto příčiny dohromady, jako jeden funkční celek, stvořili konflikt na UA... Žel propaganda nabízí jednoduchá a líbivá vysvětlení (tu pro jednu, tu pro druhou skupinu hlavních názorových proudů - tzv. Rusofilové vs. Rusofobové). A tato nabídnutá řešení udržují povědomí lidí na povrchu věci, prakticky znemožňujíc náhled do hloubky, nebo dokonce nadhled... [>-]

2 1
možnosti
Foto

P.Sedlovi omluva, mělo být+!Takže pro nějR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,88
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články