Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Napíšem teraz trochu mimo mísu. Aby nevznikol omyl, nie som úplne proti prijímaniu odídencov a migrantov, len celé toto dianie má veľký vplyv a rôzne uhly pohľadu. Slovenské správy zapĺňajú obrazy migrantov, ktorí prúdia do stanov a iných provizórnych príbytkov. Drvivá väčšina z nich tvrdí, že smeruje do Nemecka, a tak máme pocit, že sa nás to až tak veľmi netýka.Keď (dnes už bývalý) sociálny demokrat Thilo Sarrazin v roku 2010 napísal knihu Nemecko pácha samovraždu, bol obvinený z rasizmu. Medzitým sa počet cudzincov takmer zdvojnásobil. V súčasnosti žije v Nemecku 13,4 milióna cudzincov, pričom ľudí s „migračným pozadím“ je celkovo 23,8 milióna. V samotnom Berlíne tvoria zhruba polovicu detí do šiestich rokov deti s tzv. migračným pozadím. Ak by príval cudzincov pokračoval rovnakým tempom ako poslednú dekádu, tak by sa Nemecko zmenilo na nepoznanie.

0 0
možnosti
ZZ

To je jen začátek. Za 15 let bude situace nezvladatelná !!

1 0
možnosti
Foto

J92i53ř11í 76K50i79n13d77l

26. 10. 2023 15:34

Nemáte pravdu Plácáte dohromady ptákoviny Po první světové válce po pádu Osmanské říše v roce 1918 V. Británie získala do správy Palestinu, dříve Judsko v rozloze 118 000 km/2. Protože na tomto území nebyl žádný stát a nepatřilo žádnému státu a nebylo komu toto území přidělit, proto jej získala do správy V. Británie do doby než se rozhodne co s ním. . Blafourovou deklarací Magnu Chartu židovského národa měl Izrael získat 118 000 km\2. Palestiny. Deklaraci odsouhlasilo 50 států světa. Bez souhlasu mezinárodního společenství. V. Británie vytvořila na území Palestiny stát Zajordánsko dnes Jordánsko. Na Izrael z celé slíbené rozlohy zůstalo 22 145 km/2 to je 18,8% z původní rozlohy, . Z toho zabírá 75% zabírá Negevská poušť, která se rozkládá na ploše 12 000 km² a k tomu, co si od 19 století koupili V roce 1947 na tom co zbylo měl vzniknout mimo Jordánska další Arabský stát a stát Izrael. Liga Arabských zemí vznik Arabského státu jednohlasně odmítla a Izrael to přijal.

4 0
možnosti
ZZ

Myslí, že pokračovatel Osmanské říše - Turecko - by se moc nebránilo opětovným převzetí záštity na tímto územím Palestiny.

0 0
možnosti
RJ

USA zjevně ztrácí svou pozici jediného hegemona. Ještě jím jsou ale další mohutně dotahují. Nemají to vůbec jednoduché a vnitrostátní politika má na tu mezinárodní nepochybně velký vliv.

Prosazování zájmů USA po celé zeměkouli i za použití síly se ukazuje poněkud překonaným konceptem a samy USA moc neví kudy dál.

President Biden je pochopitelně jen figurka, symbol, sám už těžko může něco rozhodovat , rozhodují jiní. I když tak tomu bylo do jisté míry vždy. Ovšem zrovna v jeho případě je to ukázka jisté bezradnosti politiky USA, tedy vnitrostátní a z toho odvozené i mezinárodní.

Ukrajina či Palestina, obecně blízký východ, jsou skutečně úzce provázány právě politikou USA, jejich snahou po rozhodujícím vlivu v daných regionech. A v obou případech to končí ozbrojeným konfliktem s nejistým výsledkem.

Pojal jste blog hodně ze široka, těch jednotlivých problémů je hodně a byť spolu souvisí, každý má trochu jiné příčiny, rozhodně by to chtělo rozebírat každý zvlášť a trochu podrobněji ale jako zastřešující článek dobré. Karma.

2 3
možnosti
ZZ

Takovéto vyhrocení mezinárodní situace si USA nepředstavovaly ani v nejhorším snu.

0 0
možnosti
MS

Mě spíš zaráží politika Izraele. Hodlá snad válčit s celou OSN? Ta výzva k rezignaci není pro Izrael moc lichotivá, neměli by spíš prověřit pravdivost předmětného obvinění? Místo toho umlčují? Pokud v Palestině od roku 1967 nic závažného neprovedli, proč ta Izraelská hysterie?

1 1
možnosti
MM

OSN je zcela impotentní instituce když v RB je s právem veta Rusko, které prokazatelně porušuje Chartu OSN.

6 0
možnosti
JZ

Tak podle Bartoně už mělo Rusko jasně zvítězit.

3 2
možnosti
ZZ

Minimálně neprohrává - i když stojí prakticky proti celému NATU - ovšem pouze s Ukrajinskými vojáky.

0 2
možnosti
Foto

Minimálně velmi zajímavá analýza

2 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,92
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články