Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zde je take jednoduche reseni. Kazde misto v statni sprave bude mit platove odcineni v procentech prumerne mzdy pracujicich. Statisticky urad ke konci roku stanovy prumernou mzdu bez platu statnich uredniku a pristi rok tito urednici budou brat tu prumernou castku mezd, krat kazdeho jeho koeficient.

Priklad Prumerna mzda je 30000 a urednikovo koeficientni cislo je 1.29, z toho vyplyne mzda urednika 30000x1.29=38700 Kc mesicne. Muze byt take minusove 30000x089=26700 Kc.

Demokraticke a velmi seriozni.

0 0
možnosti
Foto

J52i34ř85í 32K55i98n10d96l

12. 12. 2022 13:40

Jak jsem si přečetl, že ústavním činitelům se zvýší platy mně nechalo klidným, ale říkal jsem si to bude na blogu kvůli tomu čvaňhání a je to tady. Šou začíná.

0 3
možnosti
MB

Je to prosté, stát nic neprodukuje- naopak spotřebovává. Žije z darů-daní těch druhých. Pravda, má své představitele a je povinován dělat služby. Průměrný hrubý plat ve veřejném sektoru - 43 232 korun, zatímco průměrná hrubá mzda v soukromé sféře byla 39 332 korun. Já říkám neuvěřitelné! Dítě má větší kapesné, jako jeho rodič na výplatním lístku ... !

Podobně u poslanců.Jsou našimi "Obecními slouhy". Slouží veřejnému blahu a vytvářejí podmínky těm druhým. Evidentně zde chybí vazba násobku, nějakého koeficientu. Kdokoliv je u u moci, slouží. Tak se firmám a pracujícímu v ČR daří. K tomu Covid, krize, cokoliv. Následně bere více - méně.Koeficient vazby to kopíruje. Apolitické, rozumné- automaticky bez keců. I kus logické přirozenosti.Vlastně, výnos spravovatele státu ...

Zmrazování? Jako se stropy. Dočasné opatření, které jednou skončí. Následek? U zboží jeho nedostatek, u peněz okamžitý nárůst. Volby jsou pořád, nehodí se nic. Někoho soudit, zvyšovat si příjmy. Není to citlivé, ani solidární.,Pracovat zadarmo nelze, určuje už ZP. Tak co lze? Klasika, kdo je v čele je pro-kdo je v opozici tak odmítá.Pak se to zase prohodí a hlavně? Nic se nezmění..Co je nejlepší? Kdo nežije ze Státních Dluhopisů a není dotován - Okrádá vlastní rodinu! Souhlas, celý plat poslance na charitu, dobře to vypadá !...:-).

2 2
možnosti

Víte pane Bučku, ono není dobré přijímat podsunuté jednoduché pravdy. Třeba ta Vaše teze stran těch platů ve veřejné a státní sféře. Ono to jaksi s nekvalitním státním aparátem dost dobře nejde nikam jinam, než do těch kytek. Vzpomeňte na Diag Human, na uhelné barony. V oblasti práva. Nezaplatíte-li třeba tady ty právníky, kdo myslíte, že pak platí ty horentní sumy "odškodnění" a na jaké stran pak ti kvalitní stojí? Kdopak dne s něco tuší, proč zažíváme éru tzv finančního kapitalizmu? A co to v praxi obnáší? Kdopak tu dnes tuší, v jaké je demokracie západu obecně v krizi. Kdopak tu dnes tuší, v čem spočívá ten ekonomický zázrak Číny. Není půvabné, když dnes ten čínský "komunista" pléduje na západ stran volného obchodu?:-)

1 0
možnosti
JK

Jo, přitom objem peněz na platy politiků je z toho jen zlomek, většina padne na ostatní ústavní činitele soudci, ČNH a NKÚ a o ně hlavně jde, jejich zmrazené platy mohou uškodit i nám. Otázka je, proč volení poslanci jsou ve stejné skupině jako zaměstnanci státu, oddělením bychom se zbavili tohoto problému a poslanci výmluvy.

6 0
možnosti
LH

tady jde spíše o symboliku a to těm pašíkům u koryt nedochází... prostě žerou a mlaskají

7 1
možnosti
MS

Jsem velice zvědavý na mediální stanovisko opozice.

Mimochodem jak jste dokázal z Jurečkovy citace vydedukovat koho myslel těmi zodpovědnými a koho myslel těmi zadarmo drahými politiky? On to takhle jmenovitě tvrdil (koalice zodpovědní, opozice zadarmo drazí) nebo je to jen váš výmysl?

0 0
možnosti
KK

Jo, tak určitě bude střílet do vlastních řad.

2 0
možnosti
AM

A69d58a72m 18M95a31l37ý

12. 12. 2022 8:14

Opozice bude jistě proti :-P

2 0
možnosti
MK

R^

Nenažranost politiků je nekonečná.

7 0
možnosti
Foto

Babišovi se teda plat taky zvýší o 13%?

3 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,78
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články