Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Umysl nebo neznalost? Pan Barton pise o "kubanske krizi" roku 1962, rozmisteni raket stredniho doletu bylo pry odpovedi na rozmisteni US raket v Turecku. Pochybuju, zeby ale nevedel, ze rozmisteni US raket v Turecku bylo odpovedi na trojnasobnou prevahu sovetskych tanku a tezkeho delostrelectva soustredenych na uzemi sovetske zony v Nemecku. Bylo to trikrat vic nez melo NATO dohromdy. Sovetsti jestrabi se chvastali, ze kdyz se ty jejich tanky rozjedou, nic je nezastavi a do tydne jsou v Normandii. Odpovedi byly rakety rozmistene v Turecku.

Po uspesich sovetskeho vyvoje raket, vedy a techniky, prvni umela druzice 1957, raketou sestreleni spionazniho letadla U2 a zajeti pilota Powerse, prvni clovek ve vesmiru, Gagarin v r. 1961 nabyl Chriscev sebevedomi vlastni prevahy a rozhodl se rozmistit na Kube rakety s atomovymi hlavicemi. Takto mit takto USA a Kanadu v sachu.

Nevedel ale, ze USA zna, diky O. Penkovskemu, skutecny stav a kvalitu sovetske vyzbroje. Kdyz to zjistil couvl a stalo ho to misto vudce! Viz "The spy, who saved the world".

0 0
možnosti
Foto

Řehka je ve vleku Černochové.

0 0
možnosti
PB

..... tak poradci Zelenského a on sám už teho řekli hodně!,- stejně tak Putin a jeho poradci, Biden se svými poradci, celá EU, OSN,- ale zdaleka nejvíc, hezky a česky, nám to řekl Fiala se svými poradci!,- .... "jsme ve válce", takže nic nového pod sluncem.

0 0
možnosti
AM

Malé uvedení na pravou míru:

Těch "deset až patnáct let", o kterých se mluví, neznamená, že za deset patnáct let bude válka s Ruskem. Je to odhad, za jak dlouho by Rusko mohlo dát dohromady sílu, se kterou by dokázalo zaútočit na Evropu. Teď na to nemá, sotva se drží na Ukrajině, ale evropské státy jsou pro ně nepřátelé, společnost se radikálně militarizuje -- třeba děti se učí bojové útoky a likvidaci nepřítele -, a vypadá to, že Rusko začíná budovat velkou armádu s odůvodněním, že ho chceme napadnout my. Jenže my můžeme napadnout akorát kulové a né Rusko. A Putin chce válku a vítězství...

A těch deset patnáct let je čas na vybudování odstrašující obrany.

3 0
možnosti

Pane Bartoni, díky, kousnul jste do kyselého jablka, o kterém se zatím většinou mlčí, i když třetí světová válka již dávno začala.

Na počátku byl v Petrohradě založen institut, jehož úkolem bylo rozbíjet racionální diskuse po celém světě. Před řadou let nám to popsal týdeník Respekt. Dobře placení Rusové měli "trollingem" rozbíjet smysluplné diskuse, aby se zcela ztratil vztah občanů k pravdě a pravda byla postavena na roveň lži. Následovala propaganda ruské doktríny, že Evropská unie je zhouba, že NATO je zhouba, že USA je zhouba, že vlády v Evropě jsou zhouba, že demokracie je zhouba, že Západ je zhouba, že všichni lidé jsou zlí, sobečtí, plní zla a nenávisti. Záchranou celosvětové společnosti před zhýralým světem bude Rusko. (Pokud si vzpomínáte, první zmínku tohoto střihu jsme slyšeli jako tajemství zjevené Panny Marie ve Fatimě!)

O tom, že třetí světová válka již dávno začala, zde psal jeden z nás před několika léty. Nebudu konkrétnější, protože blogera pro jeho specifický styl považuji za amerického agenta. Je to neuvěřitelné a pro mne nepodstatné. Jisté je jedině to, že třetí světová válka začala záhy po rozpadu Sovětského svazu svými hybridními formami, skupováním majetků ruskými korupčními oligarchy a šířením desinformačních, propagačních, ruských materiálů a utvářením alternativního proruského myšlení, které ovládá i vrcholné politiky. To se neděje jen v Evropě, ale i v Americe a Africe.

Dne 24. února 2022 Rusové pokračovali konvenčními zbraněmi na Ukrajině. Spoléhají se na svoji pátou kolonu vybudovanou nejen v Česku a Slovensku, ale po celém světě. Bdělí demokraté důsledky této hybridní války již konečně vnímají, ale zatím toho proti hybridním formám mnoho neudělali.

Jak bude třetí světová válka pokračovat dál? To my obyčejní nemůžeme vědět.

2 2
možnosti

A kde je bloger Větvička; kdo se bojí?

2 1
možnosti
JK

Jestli jste někde narazil na tu "obrovskou skupinu lidí", kteří tvrdí, že rusáci nemají funkční jaderné zbraně, tak moc prosím o nějaké odkazy. Rád bych se přesvědčil na vlastní oči.

1 0
možnosti

Skupina možná není obrovská, ale řada lidí u nás v to doufá!

0 0
možnosti
Foto

Nevím, kolik lidí křičí, že ruský arsenál je nefunkční, moc jich asi není, že? Ohledně onoho vyjádření je třeba si uvědomit, pod jakým tlakem Ukrajinci žijí a jak hodně potřebují západní pomoc. Jednak tam je jistě určitá forma psychózy a jednak vyvíjí maximální úsilí, jak ovlivnit západní mínění. Řehka je to samé, kope za dlouhodobě opomíjenou armádu a potřebuje, aby kohouty zůstaly otevřené i nadále. Obě prohlášení bych nijak nedramatizoval. Kdyby západ podceňoval nebezpečí jaderného konfliktu, už by možná na Ukrajině dávno působil. Liknavá pomoc jen dokazuje, jak velké jsou obavy. To je ve svých důsledcích vlastně špatně, nahrává to agresorovi. Byť je jasné, že opatrnost je na místě.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2659
  • Celková karma 31,64
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články