Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P35e83t22r 67S55k89á35c90e74l

30. 11. 2019 23:32

Kdo chce €, nechť se odstěhuje na Slovensku. Vrátí jim z VB zlato, budou se mít zlatě...

1 0
možnosti
AK

Slováci mají euro a jsou spokojení.

Češi korunu a jsou taky spokojení.

Tak bych každému nechal s čím je spokojený a šel od toho.

0 0
možnosti
AK

Přijmout euro jsme se zavázali. A sliby se mají plnit - nejen o Vánocích. Bylo by jen dobré ještě s plněním tohoto slibu počkat. Dokud se zásadní problémy eura nevyřeší.

Ekonomy by mělo zajímat proč vývoj HDP zemí Eurozóny je dlouhodobě pod tempem růstu HDP celé EU.

Nevím proč je tak těžké pochopit, že pokud mají některé země přebytky, že jiné musí mít deficity. Nemohou mít přebytky všechny země.

Na euru je nejhorší skutečnost, že je vrcholně nedemokratickým projektem, který zbavuje vlády členských zemí zbytků legitimity. Jejich manévrovací prostor v ekonomické politice je tak sešněrován a tak omezen, že de facto nemají na výběr, než přijmout „bruselský konsenzus.“ Stačí se podívat na nijak dávný střet s Itálií. Zatímco v případě Itálie Komise vyhrožovala sankcemi, protože si tehdy nová italská vláda dovolila podotknout ekonomicky logickou věc: že dluhy Itálie nemůže splatit, ale musí z nich vyrůst (musí zmenšovat růstem hospodářství podíl dluhů k HDP) a měla tolik drzosti, že si poté, co příjmy Italů stagnují dvacet let (i kvůli euru) navrhla jemně expanzivní rozpočet. Naopak v případě Francie nevadí, když se rozpočtová pravidla překračují neustále, protože je to Francie a pak Emmanuel Macron „je ten správný hoch“, což Matteo Salvini nebyl. Nemluvě o Německu, které se dodržování fiskálních kritérií samo vysmálo na začátku fungování eurozóny, když se dostalo do velkých ekonomických problémů. Zkrátka, co je dovoleno Německu a Francii, není dovoleno Itálii...

Bože opatruj a chraň korunu co nejdéle!

4 0
možnosti
JS

Euro není špatný projekt, ale jeho slabinou je, že jen málokdo drží stanovená kritéria. Tady by se mělo daleko tvrději vyžadovat plnění a kdo neplní, tak z kola ven, až se dáš do pořádku, tak zase přijď a proto si myslím, že záchrana Řecka, Itálie, Španělska, Francie atd. celý ten projekt devalvuje a dělá ho nedůvěryhodným. Takže až budou jednotliví členové ve stanovených mantinelech, tak budu i já pro přijetí eura. Ono přejít na společné peníze s notorickými dlužníky prostě není dobrý nápad.

2 0
možnosti
JS

Myslím si, že z toho co řekla a nastínila je to euro ještě to menší zlo, které chce posadit, mnohem horší je podpora eko šílenství a podpora dovozu neintegrovatelných nelegálních migrantů.

3 0
možnosti
Foto

J97a19n 49P57a79l15l23a84s

27. 11. 2019 3:18

Toho TOPtrpaslíka bych snad ani neřešil... Po příštích volbách se stejně odebere do politického zapomnění, pokud ho nezachrání Pražáci jako minule.

3 0
možnosti
JK

J19a80n 90K34o40z20l79e41r

26. 11. 2019 16:19

Sakra, sakra tady jsou na slovo vzatí odborníci rekrutující se z hospod IV. cenové skupiny přes státní finance mážu ihned odsud než mě někdo nazve laikem.

0 0
možnosti
LS

"Současně to znamená, že chce, aby Česko definitivně ručilo za dluhy států jako Řecko...". Já bych to takto neviděl. Myslím hlavně to slůvko "chce", které naznačuje, jako by to měl být hlavní úmysl. Ono je to spíš vedlejší produkt, bez kterého to jinak nejde. Kdybyste tam dal "neprotestuje", "nevadí" nebo něco jiného, byl by smysl hlavního sdělení zachován bez ztráty důvěryhodnosti.

Se slůvkem "chce" to je jako kdybyste tvrdil, že strana, která před vstupem do EU horovala pro vstup "chce, aby ČR dotovala silné zahraniční ekonomiky", případně že podporovatelé vstupu do NATO "chtějí, aby ČR sloužilo USA", případně "chtějí, aby peníze českých daňových poplatníků šly americkým zbrojním firmám".

Takovéto vytrhování věcí z kontextu (případně otáčení významu) je znakem něčeho, co bych rád, kdyby českou společnost opustilo.

3 1
možnosti
JR

J78a85n 16R54i39c69h78t48e93r

26. 11. 2019 12:23

TOP 09 je zajímavý projekt. Poté, co Miroslava Kalouska lidovci zbavili předsednického křesla za to, že se chtěl paktovat s komunisty a vytvořit s nimi vládu (a s ČSSD, ovšem do háje ho poslali všichni), uraženě odešel a stvořil TOP09. Zničehonic byl zavilý konzervativec, sebral pár lidí z KDU-ČSL a podobně založených politiků z jiných stran, do čela postavil oblíbenou tvář p. Schwarzenberka a celou tuhle partu, která samozřejmě nevznikla, jako normální politická strana, takříkajíc odspoda, opřel o řadové členy STAN a měl šanci vcelku úspěšně nahradit ODS.

Bohužel poté, co odešel z čela Schwarzenberk a Kalousek sám byl pro mnoho lidí nevolitelný, dostal se do čela J. Pospíšil, který přinesl své do značné míry levicovější a liberálnější postoje, čímž TOP09 přišla o voliče, na něž původně mířila, odpojili se Starostové a hle! zůstala nám tady klaunka, která dle vlastních slov vstoupila do politiky v době, kdy ji vláda ČSSD vadila svou arogancí.

Že v té době ČSSD už tři roky nevládla a že byl v té době ministrem financí zakladatel TOP09 M. Kalousek, to už je jen třešnička na dortu:-)

A včil jí věřte, že ví o čem mluví;-D

0 1
možnosti
MV

M66i17l51a59n 39V72i85k

2. 12. 2019 8:57

Ať si mluví o čem chce, po příštích volbách pronese pohřební řeč a bude ticho.

0 0
možnosti
LH

K euru chtějí přibalit taky migranty

7 1
možnosti

Upřímnost je sice hezká, ale v politice se moc nevyplácí. Jít u nás do voleb s heslem "Chceme euro!" se rovná sebevraždě. Absolutní většina obyvatel nemá ponětí o výhodách, či nevýhodách zavedení eura (na tom se koneckonců neshodnou ani odborníci), ale všichni mají v živé paměti, jak se na Slovensku po zavedení eura údajně zdražilo. A když se k tomu přidá strašení, že v eurozóně budeme muset platit dluhy za nezodpovědné státy, bohatě to stačí k tomu, aby potopili každou politickou stranu, která má zavedení eura ve svém programu. Podobně naivně (až hloupě) se chová i Michael Kocáb, když uvažuje o své kandidatuře na prezidenta ČR a přitom vypustí do éteru (na ČR plus) výbušnou parafrázi: "Ostatně soudím, že višegradská čtyřka musí být zničena". Když to na něj někdo vytáhne v kampani, tak to může rovnou zabalit, protože na něco takového je v současnosti spousta voličů hodně háklivá. A nepomůže mu ani dobré renomé, které získal jako "hlavní vyhazovač dočasně umístěných sovětských vojsk" počátkem 90.let.

7 0
možnosti
PS

Uvidíme, jestli poslední zhasne, nebo elektriku dřív odpojí dodavatel.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2662
  • Celková karma 31,36
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články