Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J64a77n 61B85u82b72e29n

18. 12. 2020 11:50

Projev švédského krále je prostě jen odlišná politická kultura. Jeho upřímně mrzí, že národní plán nezafungoval lépe. Je mu upřímně líto tolika mrtvých. A je jedno, jestli mají o 2000 méně, než ČR, nebo třeba o 5 tisíc. On by to řekl i kdyby ve Švédsku zemřelo 5 tisíc, místo 8 tisíc lidí.

Jasně, že podle čísel jsou na tom Śvédi relativně OK, ale o to tady nejde. Král má vést k tomu nejlepšímu v nás. Není to sebemrskačství.

1 0
možnosti
AT

Bravo. Od epidemie ve Švédsku se v tak poměrně krátkém článku dostat až k migrantům a Bidenovi to chce hodně volnou fantazii.

A k tomu několik násilných zkratek ve stylu "roušky můžou za vyšší počet zemřelých", gratuluji.

5 2
možnosti
ZZ

Prostě, všude mají stejné problémy jako my.

Někteří lidé to chápou a jiní ne.

;-(;-(;-(

6 0
možnosti
Foto

".... covidová situace je a vždy převážně byla o politizaci....".

Nic méně moudrého jsem již dlouho nečetl. Zkuste si s virem pohovořit a zjistíte, že je absolutně apolitický. Ten váš text je snůška slov s výrazným problémem s realitou.Rv

5 2
možnosti
JT

J76i30r18i 93T21i83c10h12y

18. 12. 2020 19:22

Virus je apoliticky, ale je zneuzivan politicky. V takove Kanade chvali levicaka Trudeau, kdyby byly volby, vyhral by vetsinu i po vsech prusvizich za dobu sve vlady. V USA, na priklad, je nepritel levicackych liberalu Trump uplne znemoznen jejich lzivou propagandou, na vzdory uspechum sve vlady, prestoze musel neustale prskakovat klacky, ktere mu hazeli pod nohy.

0 0
možnosti
VB

Projev švéds. krále jsem četla, to není sebemrskačství, to je vyjádřená lítost nad oběťmi, a je pravda, že ve Švédsku jich je víc než v okol. skandináv. zemích, takže něco přece jen bylo horší. Demokracie má silné i slabé stránky: na rozdíl od totalit. Číny se ve Skandinávii aj. dbá např. na propustnost i omezených hranic (aby se netrhaly mezinárod. složené rodiny apod.): Čína vás nemilosrdně zavře do nemocničního vězení při podezření na nákazu, Švédsko spoléhalo na dobrovol. domácí karanténu, ale číslům Číny rozhodně nevěřím, budou mít daleko víc obětí, a to i necovidových, než přiznávají (nějak nevidím, že by tam žili starší občané, nebo se ukryli někam na venkov?).

4 1
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články