Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Mám z mediálních dozvuků zvolení slovenské prezidentky poněkud smíšené pocity. Nerozumím tomu nadšení, vizím a předpokladům, které se všude šíří jako lavina. A než by mě ta lavina převálcovala nebo alespoň přesvědčila, vyvolává ve mně spíše protichůdné pocity.

Protože, jak se píše v blogu, pravomoci slovenského prezidenta jsou malé a p. Čaputová teprve bude muset ukázat nebo dokázat, kým vlastně je.

Zvolení p. Čaputové dle mého neznamená vůbec žádnou změnu, protože politické dění si jede tak trochu po vlastních kolejích. Ostatně stačí si projít přehled toho, co se na Slovensku odehrálo během úřadu pana prezidenta Kisky.

1 0
možnosti
Foto

I76v98a57n 45M17a93r47e59k

1. 4. 2019 21:27

100 dní? "A není to příliš mnoho Antone Pavloviči?" Jak poznám naše východní bratry, budou mít jasno během pár týdnů.

Ostatně "výživná debata" už probíhá pod článkem na toto téma na "centrum.sk". R^

2 2
možnosti
JK

J44i98r68k87a 33K37o81r90n

1. 4. 2019 22:14

A nahlásil jsi je všechny?

3 0
možnosti
JT

J44i17r64i 90T27i12c23h82y

1. 4. 2019 17:23

O pani Caputove nic nevim, ale v Kanade si trake zvolili sebevedomeho, ale prazdneho hezouna, Trudeau, Ted uz jeho medialni slava pada, po mnoha prusvizich je jeho strana na sestupu a uz se vola na jeho odstoupeni.

7 0
možnosti
DR

To samé. A toho nadšení co tam tehdy bylo. R^;-D

2 1
možnosti
Foto

Ano, nevím proč (nebo vím...?), ale také jsem si v souvislosti s novou slovenskou paní prezidentkou vzpomněl hned na pana Macrona...

13 5
možnosti
DR

A ten jásot jaký tehdy ve Francii byl. ;-D

10 5
možnosti
JF

Na rozdíl od těch českých chybělo ve slovenských prezidentských volbách zastrašování, sprostota a lež. Voliči nebyli neurotizováni negativní kampaní do té míry, aby ve strachu z Čaputové, odmítli její nekonfliktní přístup a šli masivně volit Šefčoviče jako menší zlo. Naopak, pokud vůbec Šefčoviče něco poškodilo, pak to byly trapné výhrady slovenského kléru a nesmyslná návštěva u opilce v Lánech.

Slovensko ovšem nadále politicky žije ve stínu rituální popravy novináře Kuciaka a jeho přítelkyně. V Čechách jsme to dotáhli nejvýše k skoroJaponcem zdivočelému důchodci, kácejícímu listnáče na koleje před vlak. Strašíme se, ale nezabíjíme. Slováci – po katharzi vraždou - hledí do budoucnosti, přestali se strašit a neurotizovat. A mají prezidentku. Nám, při stupni rozpolcení a neurotizace české společnosti, prezidentka zatím opravdu nehrozí, velká škoda.

14 12
možnosti
Foto

To jako chcete říct, že recept na všechno zlo světa se ukrývá jen a jen v ženské sukni...?:-)

4 6
možnosti
DR

"Volební výsledek je mediálně prezentován tak, že na Slovensku vyhrála proevropská politika a je to další porážka Roberta Fica."

Ano, o vítězství jakési proevropské politiky plácal o víkendu i Petříček. Asi měl ty jeho tirády připravené už dopředu ať už vyhraje kdokoli, poněvadž by mě zajímalo co by plácal v případě že by byl zvolen bruselský Šefčovič.

Jinak samozřejmě souhlas. Sama nezmůže vůbec nic a pokud "díky" svému zvolení potopí v příštích parlamentních volbách i tu svou ministranu, tak nezmůže nic už tuplově. Jen si nejsem jistý těmi 100 dny. Na posouzení toho jak bude vykonávat svůj úřad je to příliš krátká doba.

7 10
možnosti
RP

Dobře napsané R^..bude také hodně záležet na jejích poradcích . Přeji ji aby s ní byli Slováci spokojeni, protože podle malé volební účasti taky sami někteří nevědí co je pro ně dobré.

7 0
možnosti
Foto

No, hlavně, že to vědí jiní...

6 2
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články