Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Nejsem a nikdy jsem nebyl příznivcem konfliktů a násilí. Vím však, a každému myslícímu člověku to musí být jasné, kdo tu začal ty šibenice stavět a kdo že je už 2 roky nemíní zbourat.

Následky (tedy v tomto případě demonstrace se šibenicemi) jsou pak projevem zoufalých lidí, z nichž se mnozí, ne-li většina, ocitli na samém dně a mnohdy bojují i o vlastní přežití.

0 0
možnosti
FD

Já to beru tak,že vláda staví šibenici pro neočkované!

1 1
možnosti
PC

p. F. Dvořák:

Nejen pro ně. Pro všechny občany, i když u těch neočkovaných je to zatím zjevnější.

0 0
možnosti
PK

Možná by byl lepší symbol košík, ten by nikoho nepobouřil, proč nepřijmout starší tradice? Dříve se nehodní zástupci lidu namáčeli do Vltavy v drátěném koši, dokonce jsem někde četl, že si to jeden stávající starosta preventivně vyzkoušel.....:-):-):-)

0 0
možnosti
KL

Šibenice na demonstracích, stejně jako židovské hvězdy z nápisem "neočkovaný" dokazují to, že epidemie covidu má jeden dosud neodhalený projev. U jinak bezpříznakových lidí se totiž projevuje tak, že jim leze na mozek...

10 0
možnosti
Foto

Sibenice a hvezda jsou prehnane symboly. Ale posuzujme z pohledu napr. majitele restaurace s zenou na materske a hypotekou, z pohledu kadernice samozivitelky,ktera uz je nekolikaty tyden kvuli karantene deti doma a prichazi o zakaznice,z pohledu nekoho,jehoz pribuzny mel velmi vazne potize po ockovani, z pohledu psychologu, z pohledu.... zoufala situace vyvolava zoufale ciny. Jo,leze to na mozek, to je fakt.  Nekomu je to zase fuk... Nedovolila bych si ale hodnotit. A nebo jo: lepsi prehnany symbol nez bezbreha poslusnost ci lhostejnost.

0 0
možnosti
VD

Šibenice na demonstracích - ať už makety, či namalované na transparentech - jsou špatně. Respektive jsou špatně v zemích (tedy i u nás v ČR), které nemají trest smrti. V tom okamžiku není šibenice symbolem spravedlnosti, ale jedině symbolem lynče. Nahrazení šibenic kresbami rukou v poutech by bylo adekvátnější...

0 0
možnosti
RK

No, ještě že nejste právník. Naše právo není založené na precedentech. A judikaturu rozhodně netvoří přestupková komise kdesi na Praze 1. A rozhodně se to neposuzuje jako možný přestupek proti právu shromažďovacímu. V úvahu přichází úplně jiné paragrafy jak u přestupku, tak i u trestného činu. Blbé je, že si každý může psát co chce, i když píše zjevné bludy a jsou lidé, kteří to pak berou jako fakt a šíří to dál.8-o

2 6
možnosti
Foto

Každý nemůže být právník, zaplatbuh, ale s jádrem článku souhlasím, žádné šibenice! A je mi jedno jaký se proti tomu použije předpis.

A to pomalé přesouvání k normálu bych uvítala.

1 1
možnosti
  • Počet článků 2672
  • Celková karma 29,34
  • Průměrná čtenost 2017x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články