Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P61a74v79e49l 82Š90u39f85a74n

21. 5. 2021 10:28

Rozhovor jsem si přečetl a všechna čest Karlu Schwarzenbergovi, že si na něj troufl a jak jej zvládl. Situace v Palestině je nesmírně složitá, spravedlnost zde není černobílá, ale rozhovor má hlavu a patu a myšlenky jsou konsistentní. A opravte si prosím nadpis. Nedává smysl. Izrael do Schwarzenberga určitě nekope

3 3
možnosti
JZ

Přečetl jsem si ten rozhovor celý, a musím říct, že Schwarzenberg mě spíš mírně pozitivně překvapil. Ano, na jednu stranu očividně nechtěl jít do konfliktu se zjevně zaujatými tazateli, kteří pokládali manipulativní ("Premiér Babiš spojil ohlášení společného výzkumu vakcín se zpochybněním palestinské státnosti...") až naprosto skandální ("I když bylo Německo poražený agresor a Palestinci jsou poražení agresorem?") otázky, ale na druhou stranu hodně jeho odpovědí skutečně šlo po diplomatickém kompromisu, byť třeba o chlup více nakloněnému Palestincům, než jak by se mně osobně zamlouvalo.

3 6
možnosti
VK

Pokud by opravdu byl KSch přítel Izraele,jak říká,nedával by rozhovor Přátelům Palestiny.

Že mu budou dávat manipulativní dotazy,to mohl očekávat.

9 1
možnosti
ZK
JK

Dnes je doba nekritického černobílého vidění- komu fandím, ten dělá vše dobře a ten proti němu dělá jen to špatné.

3 0
možnosti

Fanatičtí zastánci Izraele, Sparty, globálního oteplování či myslivosti nechápou, že svým fanatismem utvrdí lidi podobného ražení, ale ostatní odpudí a možná se jim podaří je dostat do protivníkova tábora.

4 11
možnosti
JF

J89i86ř93í 91F46o94g87e24l

20. 5. 2021 13:05

A co ti zastánci Slavie?:-P

2 0
možnosti
AM

Spící Boryš, to by býval prezident ;-D.

3 2
možnosti
AM

Palestinské vedení už dávno uznalo právo Izraele na existenci, odpor je v drtivé většině případů nenásilný .................. a tenhle článek je úplně směšný.

Možná má Schwarzenberg pravdu - skuteční přátelé Izraele jsou k jeho současné politice kritičtí, což ale neznamená, že jakkoliv ospravedlňují nebo akceptují plestinské teroristy nebo že nevidí problémy palestinské samosprávy (neschopnost, korupce apod.)

To je ale pro Bartoně, Brauna, Zieglera a další ultras nad jejich chápání...

8 11
možnosti
ML

Přínos tohoto článku od pana Bartoně pro mě byl jediný - přečetl jsem si kritizovaný rozhovor s Karlem Schwarzenbergem.

Ten rozhovor je mnohem delší a pan Bartoň vytrhuje z kontextu jen některé věty, které pak rozporuje.

Například pan Bartoň tvrdí, že Palestinci jsou rovnoprávní, protože mají volební právo. A mají stejnou možnost vzdělání? Mají stejné pracovní podmínky? Možná by stálo o tomto napsat článek.

Dále pan Bartoň například tvrdí, že neexistuje reálná možnost vytvoření Palestinského státu. A já cituji přesnou větu Schwarzenberga: "Nevidím však dnes možnost vzniku funkčního palestinského státu". Schwarzenberg kritizuje některé kroky Izraele (bourání palestinských domů, ...). A to nemůže?

A závěr je úžasný - prý je dobře, že se Schwarzenberg nestal prezidentem. Podle pana Bartoně, si prezident nesmí dovolit kritizovat některé činy Izraele?

12 11
možnosti
JR

J53a14n 40R12i12c28h64t59e98r

20. 5. 2021 13:12

Tak on pan Bartoň spoléhá především na to, že ten rozhovor si nikdo nepřečte, takže si může psát o chce.

4 3
možnosti
JR

J55a56n 81R42i96c52h30t33e88r

20. 5. 2021 10:56

Arabové v Izraeli pořádají lynče na Židy, ale stejně tak Židé pořádají lynče na Araby, jak ostatně potvrdil i izraelský prezident. Když řeknete á, řekněte i bé.

A mimochodem, vaše tvrzení "Nechal se „Přáteli Palestiny“ dotlačit k odsouzení současné izraelské politiky" je ničím nepodložené, není to víc než pouhá vaše chiméra. Kde konkrétně v tom rozhovoru jej někdo k něčemu tlačí?

Jako pokus o manipulaci je to dost slabé, máte se ještě co učit...

5 13
možnosti
JR

Ty minusy jsou za upozornění na nevyváženost obsahu blogu?

Nebo za připomenutí faktu potvrzeného samotnými Izraelci?:-)

0 2
možnosti
Foto

Položme se na otázku, proč vypuklo nepřátelství mezi Izraelem a Palestinci. Izrael začal navazovat přátelské a diplomatické vztahy s Arabskými vztahy a to bylo třeba překazit. Takže to začalo bitím Židů partou palestinských výrostků, a gradovalo to až výtržnosti na Chrámové hoře a odtud už byl krůček, aby Hamás zdůvodnil své raketové útoky na Izrael. Kde na to bere ?? Dostává je od Iráku a Turecka. Biden zrušil blokádu Iráku a ten díky tomu má opět peněz přehoušel.

13 2
možnosti
SL

Nemáte v těch zemích zmatek?

2 2
možnosti