Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Nemám čas sledovat vše, unikají mi některé pdrobnosti. Vrbětice byl státní objekt nebo soukromý? Munice patřila státu nebo soukromé firmě? Hlídali to bezpečnostní složky patřící státu nebo soukromé firmě? Obchodní transakce s bulharským obchodníkem dělal stát nebo soukromník? Za případné vyjasnění předem děkuji.

0 0
možnosti
MF

No podle toho, co říkáte, jsme vlastně vyhráli na celé čáře. Pokud to my na ambasádě nezvládáme, ale Rusové tady ano, tak by mělo dojít k renovaci technického vybavení i k vyškolení personálu, tak abychom byli schopni vést ambasádu na úrovni. To je krok vpřed. A podobně je to se zabezpečením muničních skladů. Kdyby se nic netešilo, tak zůstanou při tom našem šlendriánu pořád v chatrném stavu. Tak se to, alespoň doufám, změní k lepšímu.

0 0
možnosti
PK

No je dobře, že se reciprocity na vyslanectvích snad bude dosaženo. Dostavbu JE technicky a finančně by Rusové zvládli nejlépe. Byznys zatím velké rány nedostal, ale co není může pomalu přijít, ovšem péče a info jaké byly k dispo pro podnikatele v ČD asi již nebudou, alespoń než dojde k normalizaci (bude li tedy tomu tak).....R^

2 0
možnosti
Foto

Vyrovnání počtu ruských pracovníků na jejich ambasádě v Praze s našimi v Moskvě pokládám za přínos. Měli bychom ale podobně pokračovat i s dalšími zeměmi.

7 0
možnosti
JL

A z toho plyne poučení: Kdybyste si lépe chránil peněženku, tak by vám ji zloděj neukradl.;-D

2 1
možnosti
Foto

Pokud by ruská strana zahrnovala do parity lidí na velvyslanectvích i zaměstnance Českého domu, pak by bylo lepší Český dům v Moskvě zavřít.

3 0
možnosti
VB

Někdy rozlišujeme diplomaty a technicko-hospodářské pracovníky a někdy ne, podle toho, jak se nám to hodí. Např. my jsme vyhostili 18 dipolomatů a rusové 16, ale když do toho započteme 4 THP, tak na pracovíky rusové vyhostili lidí více.

Když se mluví o tom, kolik bylo na ruském velvyslanectví lidí, tak se do toho počítali i uklízečky, a i ty byly zahrnuty mezi potenciální špiony. Naopak, o Českém domě v Rusku se nemluvilo, Rusáci ztratí výhodu velkého zastoupení v Česku, což je anomálie, a my přijdeme o další anomálii - výhodu Českého domu. Jen doufám, že s tím dopředu naše diplomacie počítala a není nyní zaskočená. A ano, Český dům se při stávajících počtech pracovníků v Moskvě bude muset zavřít, leda by tam náš velvyslanec dělal pingla.

3 0
možnosti
JG

J38i59ř83í 91G78r53o71h

24. 4. 2021 11:59

Proč by měla armáda hlídat soukromé muniční sklady? Prodej vojenského materiálu vyžaduje povolení od licenční správy MPO a licenci na konkrétní obchod se zbraněmi, liší se to jen v případech kdy je zákazník z EU nebo mimo EU, pak se oznamuje i koncový zákazník, což jde zneužít.

5 0
možnosti
Foto

Prodávat zbraně do citlivých konfliktů se neprodávají. K tomu nelze dostat licenci. Bez licence nepordávat ani šavli. Sklad ve Vrběticích byl střežen. Každý sklad s vojenským materiálem podléhá pravidelné kontrole Policie ČR, která určuje, jak se á sklad střežit.

0 1
možnosti
Foto

Žádný export kde čeho většinou nevylučuje přeprodej. Kde komu. Vč. provizí, také kde komu, od povolení až po ,,zprostředkování";-)

2 0
možnosti
LT

L43u15d55ě49k 66T78o18n91d24r

24. 4. 2021 11:22

A co z toho vyplývá? Jestli ze Zeman spojen se zbrojaři orientovanými na Putina, tak proč jim Putin vyhodil sklad ve Vrběticích? Dodávali i pro druhou stranu?

1 0
možnosti