Diskuse

Rusko krvácí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

USA stála více než bilion dolarů třináctiletá účast ve válce v Afghánistánu. Další stovky miliard ještě federální pokladna bude muset zaplatit i poté, co se Američané ze země stáhnou. Macek k tomu ale ironicky poznamenává: „Ovšem těch neochvějných přátel, které jsme získali a na něž se budeme moci v budoucnu spolehnout!“

0 5
možnosti

Soudruhu Cendelíne, kolik za tu propagaci Ruska berete ? :-/

5 0
možnosti

soudruhu Stehlíku Vy už nejste v komunistické straně ?

0 4
možnosti

Same dobre zpravy,karma.

5 0
možnosti
Foto

Ruská centrální banka prudce zvýšila úrokovou sazbu na 17% ve snaze zbrzdit inflaci a pád rublu. Inflace se pohybuje na hranici 10%, začátkem roku by měla být 11,5%. Rubl po zvýšení úrokové sazby posílil z 65 na 62 RUB za USD.

0 0
možnosti
Foto

Ještě doplním, že ve čtvrtek se úroková sazba zvedla z 9 na 10,5%, dnes z 10,5 na 17%...

Jojo, Rusko stále víc posiluje a svět přejde na zlatý rubl...

2 0
možnosti

Autore,to jste probírali na sjezdu modrého ptáka? Z Vás ta nenávist přímo sálá.

1 10
možnosti

A co vy na sjezdu malých ptáků?;-D

Když to hodně přeženu, tak je autor mírně škodolibý. Kde máte tu nenávist?

8 0
možnosti

Rusko – Nejvýkonnější turbínová lokomotiva světa, ruská GT1-001, absolvovala v prosinci ostré zátěžové testy. Účelem bylo nejen stroj vyzkoušet, ale také dokázat, že si poradí se "standardní ruskou zátěží" - vždyť na svých spřáhlech utáhl vlak, čítající 116 vozů o celkové hmotnosti 10 tisíc tun. Lokomotiva je završením čtyřiadvacet let trvajícího výzkumu, jehož účelem bylo zkoumání možností plynových turbín coby pohonné jednotky pro lokomotivy. Prototyp byl představen loni v červenci, při příležitosti otevření centra železničního vývoje a inovací v Moskvě. Pod projektem jsou podepsány RŽD spolu se Samarským vědecko-technickým institutem.

2 5
možnosti

Rád vám něco doplním:

Rusko - největší počet neonacistů.

Rusko - největší výroba a spotřeba vodky.

Rusko - největší trpaslík na světě.

9 0
možnosti

Pilotované lety, zejm. pro obsluhu Mezinárodní kosmické stanice v současnosti provádí jen Rusko s raketami Sojuz. USA si prostor na těchto raketách pro své potřeby pronajímá. Mezi Ruské nosné rakety patří například řady Sojuz, Proton a Rokot. Řada Sojuz pochází z balistické rakety R-7 a v současné době se používá v kombinaci se stupněm Fregat. Podle verze se označuje Sojuz U, Sojuz FG, a nejnovější Sojuz 2. Nejčastější náklady tvoří kosmické lodi Sojuz a Progres směřující k ISS a dále vojenské a komerční družice. Rakety Proton a Rokot jsou vyvinuty z vojenských raket UR 100 a UR 500 a jejich hlavní náklady tvoří komerční satelity.

1 4
možnosti

Suchoj Superjet 100 je řada ruských dopravních letounů pro regionální linky, dříve nazvaná RRJ - Russian Regional Jet. První prototyp vzlétl poprvé 19. května 2008. Certifikace byla ukončena na 28. ledna 2011. Letoun vyrábí Všeobecná letecká korporace za účasti zahraničních společností. Kromě ruského trhu a trhu Společenství nezávislých států dodává výrobce i na ostatní světové trhy.

1 3
možnosti

Tupolev Tu-214 je ruský dopravní dvoumotorový proudový letoun, který je modifikací stroje Tupolev Tu-204. Verze vznikla z důvodu jeho konkurenceschopnosti na zahraničních světových trzích. Stroj poprvé vzlétl 21. března 1996. Letoun má na rozdíl od Tu-204 zvýšenou maximální vzletovou hmotnost a vyšší dolet.

1 2
možnosti

Jaderná energetika. V roce 2013 bylo v RF v provozu 33 jaderných reaktorů (na 10 JE) – všechny ve vlastnictví státní společnosti Rosatom a jejích dceřiných společností. Navíc ve výstavbě bylo dalších 11 reaktorů (2 - Leningradská-2, 2 - Novovoroněžská-2, 2 - Akademik Lomonosov, 1 - Bělojarská, 2 – Kaliningrad, 2 - Rostovská

0 3
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články