Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ten článek nestojí za nic, ale upozorňuje na jednu věc - to Řehkovo vyjádření rozrušilo opravdu spoustu lidí. Některé dokonce tak, že se jim vylíhlo v hlavičce, že Řehka snad očekává přímo jaderný konflikt. Jenomže on mluví jen o tom, že je pravděpodobný konflikt s nepřítelem, co má jaderné zbraně. Což je opravdu možné. Proč si to myslím? Protože si myslím, že nelze vyloučit, že NATO bude bránit proti Rusku své východoevropské členy - tj. i nás. V současnosti totiž probíhá jeden takový konflikt, kde se země bez jaderných zbraní brání útoku státu s jadernými zbraněmi. Je to konflikt na Ukrajině, kde je útočníkem Rusko. A je to to samé Rusko, které chce po porážce Ukrajiny /která se jeví čímdáltímvíce pravděpodobnou a už není tabu to přiznat, že Západ zmarnil dva roky času a teď už to nedožene/ vzít zpět do své sféry vlivu i ČR. Pokud se nevzdáme dobrovolně /z mého pohledu 90% pravděpodobnost/, tak by skutečně došlo ke konfliktu, s nepřítelem, co má jaderné zbraně. A může jimi strašit, o to zde jde. Polovičatá pomoc Ukrajině je mj. důsledkem úspěšnosti takového ruského strašení ve věci použití jaderných zbraní - Západ pořád respektuje jakési červené linie, které Rusko vyznačuje. Pomoc Západu Ukrajině tak vždy byla slabá a pozdní a teď už ten konflikt dokonce "zasmrádl", takže Rusko přežilo nejhorší období a teď bude na tahu. Západ nerozjel zbrojní výrobu a to bude mít za následek, že příští vánoce budou v Kyjevě zřejmě už ruské. A poté, co se k Rusku přidá Maďarsko, Slovensko a balkánské státy, bude tato možnost nabídnuta i nám. A nabídka to bude ošidná - pojďte k nám pod ochranu, můžete nám dodávat lidi a materiál pro válku s Polskem. Takže si zachováme mír, ale skončíme jako ruský kanonenfutter.

1 1
možnosti
Foto

Podáváte to velmi zjednodušeně.

0 0
možnosti
Foto

Já nevím, ale náčelníci generálního štábu, ať už Šedivý, Pavel, Opata, nebo nyní Řehka, mi přijdou poslední dobou jako jedni z nerozumnějších lidí, ať si někteří nemoudří lidé plácají co chtějí.

3 1
možnosti
JK

Dal jsem Vám plus, ale pravda je taková, že Řehka je první, kdo poměrně otevřeně komunikuje skutečnost, že armáda nemá použitelné zálohy, a že bude zapotřebí přistoupit k odvodům mlaďochů, a ke znovuzavedení základního výcviku. Tipuji si, že Řehka už moc dlouho NGŠ nebude. Jako kdybych pořád slyšel jakousi ozvěnu z vlády a ze Sněmovny, takové jakoby šepotání.... "Co tím sleduješ, soudruhu, takovými návrhy, co ty tím jen sleduješ......."

0 0
možnosti
Foto

J29a73n 89Š74i14k

22. 11. 2023 13:24

Přes všechny Vaše analytické rozbory z pohledu odborníka na válku, jako absíka, je jedna věc fakt, kterou nijak nevyvrátíte. Věčný mír je iluze, i kdybyste se na nose vrtěl, nemáte proti tomu žádné argumenty, jen moudra z roku 1975. Jenže ono se to od té doby něco změnilo. což Vám tak úplně nedošlo, viďte...

5 0
možnosti
ZZ

Ale iluzi věčného míru tady razí jen NATO.

Co na tom, že se aktivně účastnilo agresí i převratů v Sýrii, Iráku, Afganistánu, Libyi ......

0 0
možnosti
PB

..... hmmm, tak pan generál sa chce připravovat na jadernou válku?,- a mohl bych vědět PROČ, když po výbuchu "jádra" už NIC není,- snad každý normální smrtelník (včetně vojclů) temu nepůjde naproti, ale naopak, bude činit všechno možný i nemožný, aby jadernýmu konfliktu předešel a zabránil,-nééé?!,- ...... nebo je tady snad nějaká tlupa "vyvolených imbecilů", keří si opravdu myslí, že by ten Armagedon přežili?!

4 1
možnosti
Foto

Na zemi, nad ní i pod ní už explodovalo přes 2000 jaderných a termojaderných bomb. Opravdu máte pocit, že už nic není?

Jedním ze způsobů, jak omezit riziko jaderné války, je příprava takových opatření, aby si případný agresor uvědomil, že by jaderný útok znamenal jeho konec.

Jaderní vyděrači musí zároveň zjistit, že jaderným vydíráním nic nezískají. Pokud jim to vydírání přinese prospěch, zkusí to znovu, a další po jejich příkladu.

3 2
možnosti
Foto

Není nad to, být připraven na termonuklear. odpaření

0 0
možnosti
MM

Už jsem se obával, že se nedočkám vaší pregnantní a vše vysvětlující reakce. Už jsem klidný a spokojený, dnes bude krásný den!

3 0
možnosti
Foto

Řehku a jemu podobné by měli internovat na Svaté Heleně. U Napoleona se to dost osvědčilo.

6 9
možnosti
HH

Já nevím, zatím jediný v Evropě je Putin, který vede dobyvačnou válku...nebo to je jinak?

9 1
možnosti
ZZ

Jedná se jen o možnost a Řehka ví, že v této válce by se ČR neměla jak bránit. Ostatně o ČR tady Rusákům ani nejde.

Rusáci NATU tak vyhrožují při každé jejich nové dodávce zbraní, že NATO překročilo červenou nit ........ asi už sedmumnáctou.

NATO dál vesele překračuje tyto červené niti a čeká, zda Rusákům prdnou nervy, nebo ne.

1 8
možnosti
MK

Tak každá armáda, pokud má mít smysl, se musí připravovat na možný konflikt s potencionálním nepřítelem. V našem případě a v současné době by to ,, mohlo ,, být nejspíše jaderné Rusko, se všemi důsledky, které z toho plynou. Řehka to prostě řekl přímo, bez obalu.

7 0
možnosti
RK

Skončil jsem perexem: Generál Karel Řehka, náčelník Generálního štábu České armády prohlásil, že se musíme připravit na válku s protivníkem s jadernými zbraněmi. Je to další výrok pana generála, z něhož vyplývá, že nás opět čeká světová válka.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809337

Který myšlenkový pochod vám způsobil, že píšete takovou demagogii?

10 3
možnosti
Foto

O porážku této země a přístup k jeho surovinám šlo i Napoleonovi a Hitlerovi a jak dopadli.

7 3
možnosti
RK

Už Napoleon chtěl ropu a zemní plyn, viď?

4 9
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,52
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články