Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Něco mi tu neštymuje:

1. Jak může mít někdo s majetkem v řádu "několika desítek milionů" bordel v účetních knihách ve výši pět milionů... To podniká ve stavu trvale podroušeném?

2. Kde je v tom zákoně napsáno, že na "směšný pakatel" se zákon nevztahuje?

(jinak neznám žádného středního třídaře, který by s tímto zákonem mohl mít problém)

2 0
možnosti
MZ

M 29Z

23. 1. 2015 17:36

Ja mam majetek v hodnote zhruba 12 milionu korun (dum,chalupu,byt),kdyz jsem se zenil tak jsem mel 20tisic,fotky z dovolene na Kube a manzelka zrovna dodelavala vejsku,no a za 23 let poctiveho zivota muzu s hrdosti ukazat kazdou fakturu za opravu auta ci kazdou vyplatni pasku,takze urednici muzou klidne prijit,ja spim klidne.EU

3 0
možnosti
RH

bylo od počátku zřejmé, že oligarchicko-dělnický spolek nebude prosazovat zájmy střední vrstvy..

4 0
možnosti
EP

Čemu se divíte... Babiš otevřeně přiznal, že malé a střední firmy (tedy hlavní doména střední třídy) a drobné podnikání jsou "na prd" a budoucnost leží jen ve velkých korporacích (hlavně té jeho). Střední třída je největší nepřítel socialismu a takto se zavádí presumpce viny. Teď už jen aby ten "zjevný nepoměr" určovaly pouliční výbory.

4 0
možnosti
Foto

Podobný názor měl i jakýsi Václav Klaus.

0 1
možnosti
MJ

Tak nevím , pane autore, předchozí vlády v tomto neudělali vůbec nic a myslím tím zejména ODS a přesto analytické rozbory ukazovali miliardové daňové úniky, nyní , když s tím chce někdo něco dělat, tak to začnem kritizovat jak pominutý a ještě k tomu tak"fundovaně"jak to děláte Vy. To, že je tento zákon směrován hlavně proti střední třídě je pravda ale má to svou logiku, tak že hrana 5 milionů myslím je nastavena tak akorát.

2 1
možnosti
Foto

jako osvč si vcelku neumím představit, abych se "spletl" v majetku o 5 milionů. V řadě zemí je daňový únik trestán sazbou srovnatelnou s vraždou. I Al Capone nakonec bručel za daňový únik, protože ostatní se mu nepodařilo dokázat.

Faktem je, že pokud si někdo podnikáním ulil přes pět milionů aniž by danil, tak o trestný čin jde a je v pořádku, že nese následky. Pokud někdo ani nepodnikal, tak tam už vůbec není co řešit. Jde jednoznačně o nelegální příjem.

P.S. Kolik znáte "výherců" milionových částek v kasinu bez svědků a jakýchkoli indicíí pro soud?;-)

6 1
možnosti
Foto

Daně = loupež.  Nedanit = sebeobrana.

0 0
možnosti
MS

Peníze pod postelí tam ovšem nezůstanou celou dobu. Jednoho krásného dne je jejich majitel do něčeho zainvestuje a tím se zviditelní.

0 0
možnosti
JT

pokud zainvestuje v zahranici nebo nenapadne, tak se moc nezvditelni

0 0
možnosti
JD

Prokazovani majetku je namireno proti zlodejun a korupcnikum

2 1
možnosti
TB

Vy naivo,

Porozhlédnul jste se někdy po poslancích, ministrech, hejtmanech, všelijakých tajemnících  a vůbec po soudobé "věrchnušce"?;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,69
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články