Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Brusel ho v podstatě podržel:

"České úřady nedeklarovaly žádné výdaje pro jakoukoli z operací, jimiž se zpráva zabývala. Proto není nutná žádná finanční oprava,"

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/agrofert-dotace-babis-brusel-evropska-komise.A210426_134209_domaci_remy

1 0
možnosti
ZZ

On už se nikdo v těch žalobách, které iniciovali Piráti na Babiše, potažmo opozice, nikdo nevyzná. V dosavadních konkrétních dotačních žalobách uspěl Babiš, ale Piráti to nevzdávají. Nicméně opět pro ně přišla drobná ledová sprška. Buď jejich informace nejsou správné, nebo to dělají blbě.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ek-unie-agrofertu-auditovane-dotace-neproplacela-a-cesko-vracet-nic-nemusi-40358302#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=7JBTCLtnAtz-202104261231&dop_id=40358302&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Česká republika nepožádala o proplacení žádných dotací pro firmy okolo Agrofertu, které byly předmětem auditu, řekl mluvčí Evropské komise. Praha tak nemusí EU peníze vracet.

:-):-):-)

2 1
možnosti
TT

No, nemusí.

Ale vzhledem k tomu, že se jedná o dotace vypsané podle programů Evropské unie, tak se k tomu nějak musí postavit vláda. Chápu-li správně dostupné informace, tak Agrofert peníze od státu (které by měl dále nárokovat u EU) již měl dostat. Tak je vláda bude muset holt dostat od EU nebo od Agrofertu.

Andrej má prostě špatnej měsíc. Napřed Faltýnkův deníček, potom nějaká kartička na Slovensku, Rusové ve Vrběticích a teď tohle.

Dle české klasiky: kritický den je takový, kdy na tebe všechno padá.

2 1
možnosti
Foto

V souvislosti s ukončeným auditem firem okolo holdingu Agrofert v pondělí europoslanci Evropské lidové strany navrhli, aby Česku bylo zastaveno vyplácení dotací, protože české úřady jsou ve věci střetu zájmů premiéra Andreje Babiše nečinné, čímž porušují unijní právo.

Co k tomu dodat?

2 1
možnosti
Foto

Babiš teď vykřikoval: "Česká republika nic vracet nebude!" ANO, vracet by měl Agrofert.

2 2
možnosti
MV

jj, Babis nezneuzival dotace a ve Vrbeticich nebyli rusti spioni.

my vime...

1 0
možnosti
TT

Proč byla zpráva vůbec zveřejněna, na to si odpovídáte sám ve druhém odstavci. Pokud Andrej Babiš nechtěl, aby bylo cokoliv z auditu zveřejněno, měl vše ve vlastních rukou.

No a proč to bylo zveřejněno zrovna minulý týden? Protože ministerstvo pro místní rozvoj bylo před třemi lety přeměněno na ministerstvo pro obranu Andreje Babiše, ministryně Dostálová se zasekla a jediná komunikace byla: "a ne, a ne, a ne". No tak se to teď uzavřelo i jako vzkaz "s Dostálovou dál nebudeme ztrácet čas", nic dalšího za tím nehledejte.

Mimochodem, zaznamenal někdo nějakou reakci ministryně Dostálové. Já ne.

2 0
možnosti
Foto

Ministryně Dostálová se v minulosti hájila tím, že se nemůže k auditu z EU veřejně vyjadřovat, protože tento dokument je dle samotné EU důvěrný.

1 0
možnosti

Jenom naprostý ignorant se domnívá, že členové Evropské komise jsou tam proto, aby hájili zájmy země, ze které pocházejí, nebo dokonce jejího premiéra.:-)

6 0
možnosti
Foto

Poněkud schizofrenní poměry: Babiš dlouhodobě čelí hodnocením Evropské komise. Shodou okolností jsou do Rady ČT zvoleni noví lidé, kteří se vůči EU výrazně vymezují , a to do té míry, že je několik redaktorů zastrašováno ústy pana Matochy - důvodem jsou údajná probruselská vyjádření. Nikdo z těch kdo hlasovali pro Lipovskou, Matochu a Veselého , se redaktorů nezastane. Pan premiér na okázalé zastrašování reaguje jako tetřev hlušec. Asi ohluchl z těch svých probruselských postojů. Stejně jako celé ANO, KSČM a SPD.

3 1
možnosti
Foto

Možná bych měl doplnit, že pana premiéra nepovažuji za člověka, která by měl z nějakých filosofických či politických (ideových) důvodů pro ne protibruselský postoj. Jeho postoje se mi jeví být výhradně probabišovské.

3 0
možnosti
MB

Definitiva je nepochybně dobrá věc. Tužba bývalých železničářů, úředníků za 1 Republiky. Proto si tak chránili pověst ! Pan Bureš, ji už má dokonce 2x ! Mezinárodní soudy ve Štrasburku a Bratislavě potvrdily - Ostudný Bureš je Bureš! Brusel sdělil to zřejmé - Je ve Střetu zájmů model - 24/7/365 . Byli bychom všichni. Definitiva, proti tomu není odvolání ! Obohatil nám tak slogany - Se Sovětským svazem, a soudruhem Burešem - "Na věčné časy" ! S tím si bude žít. Již jde pouze o to, kolik blouznivců se přidá ! ... :-)

6 3
možnosti
MB

Minusující chlapci - co negujete ? Evropský soud pro lidská práva - Štrasburk, jeho stížnost odmítl ! Bureš se táhl 6 let, na Slovensku prošel všemi stupni. Ústavní soud jej vrátil krajskému a ten rozhodl - Verdikt je definitivní ...

Podobně je to s Evropskou Unií - Rozhodnutí je definitní ! Směrem k Bruselu to nebude hradit ANO fert, nýbrž ČR. Tedy český občan - Z rozpočtu . Buď přímo, nebo následné dotace budou zkráceny - výsledek je identický. Krásná Definitiva + pytel ostudy ! ... :-)

2 1
možnosti
JB

J63i18r14i 26B46o88r

26. 4. 2021 10:14

Já si myslím že troškar' není Babiš. Už unavujete.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,52
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články