Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Čo sa dá robiť, když už mají, hen tý oný, právní štát.

0 0
možnosti
PB

...... selhání slovenského soudu?,- stát se opírá o moc zákonodárnou, výkonnou a soudní. V žádném zákoně, natož Ústavě, není jediná zmínka o tom, že by o vině v trestněprávní (a jiné) věci rozhodovali "investigativní novináři", politické neziskovky, předseda vlády či prezident. Všichni to můžeme komentovat v rovině laické (líbí-nelíbí), nikoliv v rovině právní, protože o vině-nevině a trestu rozhoduje výhradně soud na základě nezvratných důkazů. A pokud tyto důkazy v tomto konkrétním případě soud nemá-neměl k dispozici, rozhodl tak, jak rozhodl. Faktem však je, že tato kauza byla od prvopočátku politicky zneužita a využita pro politický boj, který vyústil v odstoupení celé vlády!,- ........ takže kdo nakonec nejvíce selhal?!?

0 0
možnosti
DK

Můžeme si myslet, ale nevíme nic. Asi tak.

1 0
možnosti
PP

> soud rozhodl, že se skutek úplatkářství nestal

Ústavní soud přesto došel k závěru, že poslanci ODS: Tluchoř, Šnajdr a Fuksa kšeftovat s poslaneckým mandátem nesměli a imunita se na ně nevztahovala. Bohužel na tresty už to nemělo vliv.

Zdroj: https://bit.ly/31VnFZA

2 1
možnosti
Foto

Ústavní soud rozhodoval v jiné věci, přičemž rozhodl tak, že ústavní stížnost proti rozhodnutí Nejvyššího soudu se, byť částečně z jiných důvodů, zamítá. .Ústavní soud zúžil a zpřesnil poslaneckou imunitu. Nejvyšší soud rozhodoval, v době, kdy poslanecká imunita nebyla blíže specifikována. Proto rozsudek ve věci poslanců Tluchoř, Šnajdr a Fuksa byl platný.

1 0
možnosti
Foto

No když to srovnám s tím, že u nás byl Kramný odsouzen jen na základě názoru "a kdo jiný by to udělal?"......:-)

3 2
možnosti
AD

Skutečně jen na základě názoru? Je vidět, že nemáte vůbec tušení o činnosti soudu.

2 1
možnosti
Foto

Soud zprostil Kočnera viny pro nedostatek důkazů, nikoliv pro to, že by byl přesvědčen vnitřně o tom, že nevinen. A to je velký rozdíl.

Ad Nečas, tam šlo o to, jak bude posouzeno jednání zúčastněných ve Sněmovně. To bylo nutné nechat na soudu, teprve ten mohl rozhodnout, zda jejich jednání je za hranou zákona, nebo ho chrání imunita.

2 0
možnosti
AD

Velmi dobře napsáno. Mě ale šokuje ještě další věc. Jak může někdo vědět, jak který soudce hlasoval, když hlasování je tajné a do spisu se ukládá v zapečetěné obálce, kam nemá nikdo právo nahlédnout? (mimo nadřízený soud)

5 0
možnosti
PD

tak asi to pustila předsedkyně senátu

0 1
možnosti
  • Počet článků 2663
  • Celková karma 30,46
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články