Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O47t11a21k55a11r 66S68e39k29l

18. 8. 2023 11:41

K těm právníkům před r. 89. Vím , o čem je řeč , neboť jsem maturoval r. 1968. Vybírali jsme , na jakou VŠ jít. Komu nešla matika , šel třeba na hnojárnu , komu šly řeči , šel na filosofickou fakultu. Tam už trochu s váháním , neboť marxismu-leninismu tam bylo až moc.

Ale práva ??? Ani náhodou !!! To byla naprostá nalejvárna těch nejhorších komunistickejch keců. Kdo by chtěl být soudcem či advokátem v té pitomé , prolhané době ???

Byli ovšem také jiní. Bylo jich šlakovitě málo , ale byli. Synové a dcery z komunistických rodin , členové LM , kádrové rezervy. S radostí konstatuji , že z naší tehdejší maturitní třídy nešel nikdo !!!

Právníků je třeba - o tom žádná pochybnost. Dnes a doufejme i zítra.

Leč , za vlády jedné strany právníků třeba nebylo . Snad pouze jako stafáž pro direktivy komoušů.

Bohužel - podobné to bylo i s těmi nešťstníky , co se nechali "nalejt" k vojáků z povolání.

Ti i právníci museli vědět , že se budou muset ohýbat , líbat ruce s prstenem , lhát sobě i dětem.

Nebo tomu věřili.

0 0
možnosti
Foto

Do roku 2021 prováděla dokazován SNB a prokurátor a později vyšetřovatel a státní zástupce, a ne soudce a soudy. V roce 2021 se to změnilo novelizací trestního řádu. Soudy provádí dokazování, rekognice a výslechy svědků. Policie ČR smí osobu vyslechnout jako svědka ve výjimečných případech v přítomnosti soudce.

0 0
možnosti

P13e88t91r 27P97r55o23k52o51p

15. 8. 2023 17:39

Pavel však pro ni (resignaci)!nevidí důvod....

...kdo by mu pak radil, že? Blbě, ale aspoň nějak. :)))

2 1
možnosti

Volbou Pavla StB dokonala návrat na vrchol. Stbáci rozeberou Česko.

5 0
možnosti

Myslím, že všichni zúčastnění se zachovali pragmaticky. Prezident pozastavil jmenování, neboť nevěděl, co na Fremra ještě vyleze. Fremr zvážil svoji situaci, a rozhodl se tak, jak se rozhodl. Zachoval si důstojnost, o čest nepřišel. Určitě je uznávaným odborníkem a ve svém dosavadním zaměstnání může ještě dlouho předávat své zkušenosti nastupující generaci soudců. Nakonec je to ponaučení pro všechny. Kandidáty na ústavní soudce je s ohledem na jejich poměrně dlouhou délku jmenování 10 let třeba prověřovat velmi důkladně několika profesionálními odborníky. Jinak si myslím, že demokratické postupy si to ohlídaly a dál bych se v tom nešťoural.

2 5
možnosti

Fremr si zachoval důstojnost?? Bych spíš řekl, že jí ztratil vzhledem k tomu co se na něj provalilo, jak zatloukal že si nic nepamatuje a nakonec odstoupil kvůli "tlaku médií" -viz článek

5 0
možnosti
Foto

Další, kdo by měl rezignovat na poradce prezidenta je pan Kysela. Tím, jak omlouvá pana Fremra se morálně zdiskreditoval.

12 2
možnosti
Foto

To jste vzala kde. Včera mluvil večer v rozhlase a rezignaci ani ťuk a k tomu řekl : doktor Fremr je člověk s vynikající pověstí, s velkým respektem, člověk, který v těch nominačních listech institucí oslovených prezidentem republiky nasbíral možná nejvíce nominací. Člověk, který působil s vynikajícími výsledky na dvou mezinárodních soudech." Otázka novináře: "Můžete tedy říct, jestli panel zůstane ve stejném složení, když prezident nevidí k rezignaci důvod?

Odpově: "Zatím se mi nezdá, že by z šesti kolegů, se kterými jsem mluvil při online jednání v pátek, někdo chtěl odcházet."

3 7
možnosti

I63v24a79n 25M84i98n86á89ř

15. 8. 2023 14:43

Je nehoráznost, tvrdí-li doktor Fremr, že k rezignaci byl dohnán sdělovacími prostředky. Až příliš z toho čiší uražená osobní ješitnost a utajovaná zpupnost bývalého komunisty. Zřejmě zapomíná, že přirozenou prací demokratických novinářů je nutnost a přirozenost - zločiny minulosti odhalovat.

Fremr za svého působení v komunistické justici - zničil zcela vědomě - neuvěřitelné množství jednotlivců i celých rodin. Jen proto, že z touhy po svobodě, opustili svou vlast.

Tento pán, nestydící se kandidovat do nejvyšších justičních pater byl nekompromisním komunistickým sekerníkem, který pro režim vykonával - užitečnou, špinavou práci - v "bílých rukavičkách" !

Zcela předpokládaná ironie nastala ve chvíli, kdy se k této situaci měl vyjádřit současný prezident .. sám poznamenán totalitní minulostí. Ač jeden z mála komunistů, kteří se k této skutečnosti dokázali postavit čelem - ocitl se v neřešitelné situaci. Jakékoli jeho rozhodnutí, ať ve prospěch či neprospěch výše zmíněného, by neobstálo - s důvodným odkazem na jeho minulost.

10 1
možnosti

To není tím, že je to bývalý komunista, ale tím, že je soudce. Každého soudce rozzuří doběla, když jeho práci začnou hodnotit laici. U lékařů je to podobné, resp. ještě horší - ozvete se a pak..... jak v tom vtipu, "kdo je horší, právníci nebo lékaři? - ??? - No lékaři jsou horší, protože - zatímco právníci vás okradou, lékaři vás nejdřív okradou a pak zabijí."

1 0
možnosti

Co se Fremra týče. Chceme soudce nebo anděla? Soudce má být někdo nestranný, jako počítač. Odsoudit stejně matku 10 dětí jako narkomanku, která v životě neviděla práci ani v televizi. Ano, měl by mít nějaký žaludek a nesoudit třeba Horákovou (nadstavba nad počítač) . Ale brečet, že kolaboroval stejně jako 95 % národa, je prostě pokrytecké.

Co se paní Křížové týče, to jsou obvyklé kecy. Ano, politika je špinavá. Je špinavá na celém světě. Jestli si někdo myslí, že to je jinde jiné, je vysoce, vysoce naivní.

Třeba Dana Drábová, dáma, které si vysoce vážím, politiku dělá. Proč? Protože je to pragmatička s vysokým IQ, která ví, že jí kapesníček nikdo nepodá, aby se vyplakala, jak je svět ošklivý

4 1
možnosti

Konečně realistické slovo

0 1
možnosti

I98v54o 73L81y30č48k75a

15. 8. 2023 13:06

Na Neviditelném psu je dnes velice výživný článek o panu Fremrovi. A ještě od jednoho muže, který který si prožil soud pod Fremrem. Doporučuji přečíst.

3 0
možnosti

Souhlas, četl a také doporučuji.

1 0
možnosti

Nejskandálnější je, že se dozvídáme, že Ústavní soud by vbrzku měl být Kyselovým soudem. Neuvěřitelné.

Kysela a spol neměli rezignaci nabídnout, měli prostě odstoupit.

(A sám prezident s máslem minulosti na hlavě by se měl hodně zamyslet)

14 0
možnosti

J43a63n 40D64o89u21š41e55k

15. 8. 2023 11:20

Docela pobavil. Zvláště částí kde zdůrazňoval jak mu vyjadřovali podporu ti vpravdě nejpovolanější. Trochu se mi navalilo.

7 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články