Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Tady je to jednoduché.

Když nepodepsal, tak to bylo tím, že nemá čím přemýšlet. Když podepsal, tak mu došly noty jak má podepsat.

Že pane Burgete, Fischere, Komarku atd.?

3 2
možnosti
LB

Pane Šnajdre,

prezident měl vážné výhrady. Něco, k čemu mám vážné výhrady logicky nepodepisuji. Ale ty své vážné výhrady zvažoval a zvažoval, až nakonec podepsal den poté, co by bylo logické to podepsat, protože tím se samozřejmě účinnost zákona odkládá a narůstají státní výdaje. Médii problesklo také to, že se pan prezident tak pomalu odhodlával k podpisu kvůli tomu, že se mu tzv. "reforma" zdála málo ambiciózní a raději by důchodcům dnešním i budoucím zatrhl jejich rozhazovačnost ještě více. Nicméně, je to opravdu náhoda a čin hodný zodpovědného a rozhodného politika, že právě jediný den po onom termínu pana prezidenta osvítil duch svatý /těžko říci, zda od jeho poradců, z vlády či jiných kruhů/ a on nakonec podepsal? Pochopitelně za ten jediný den se nemohlo stát nic tak závažného, aby to změnilo prezidentovo rozhodnutí. Anebo se událo? Nezvedl někdo telefon a prezidentovi nezavolal? Nesetkal se s ním? To vše by bylo v pořádku, kdyby nešlo o ten jediný zpropadený den po termínu.

Mně tedy z popsaných událostí logicky vychází, že prezident se nerozhoduje dle svých vlastních principů a pravidel, ale pouze čeká na šťouchnutí zvenčí.

Tento názor nikomu nevnucuji, zároveň však trvám na svém právu ho napsat, otevírá-li autor blogu ke svému příspěvku diskuzi.

12 0
možnosti
MK

Tak už podepsal. Asi došly rozkazy.

10 0
možnosti
PK

Připravují podrobnosti

0 0
možnosti
VF

Všechny kritické i pochvalné řeči zbytečné. Stupeň rozkladu státní správy a hemžení vládnoucích klanů postupuje. Souhlasím s názorem, že generalisimus se rozhodnout nemůže, protože za prvé nemá čím a za druhé se ještě nevylíhla nějaká možnost uplácat rozhodnutí v tlupách poradních parazitů. Živě si představuji to hemžení v brlozích vládnoucích smeček. Nejhorší je předstírat před oponou nerozbornou jednotu a ustát to v těch zákulisních řežbách.

13 0
možnosti
LS

Takže, prezident se nemá čím rozhodnout.

Takové dětinské nesmysly nemůže napsat člověk s rozumem.

0 10
možnosti
Foto

Měli jsme zůstat pod Vídní.

4 0
možnosti
PK

Taky nic moc. Mladýho ex kancléře možná zavřou. Fakt ale že nevím na čem vybudovali tu životní úroveň. Průmyslu moc nemají, asi pomáhá neutralita a turistický ruch. I když kdysi nebožtík tchán jezdíval každý rok z Ameriky do Rakouska na dovolenou, pak už se objevily jiné destinace.

0 0
možnosti
LB

Pan prezident se nemůže rozhodnout, protože se nemohou shodnout jeho poradci a nemá jasný rozkaz od nadnárodních struktur. Vlastní názory pan prezident nemá, nemůžete od něj tedy v takové situaci rozhodnutí chtít.

10 7
možnosti
PK

V Lidovkách si dokonce troufli dnes napsat že asi na funkci nestačí.

4 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás.

Jak to asi dopadne?

V krizi bychom potřebovali krizové manažery. A koho máme? Skupinu nejvyšších, kteří se dostali na své posty na základě výzvy: "Když mně pomůžete nahoru, vezmu Vás sebou."

Pomůže jedině zázrak, protože ani opozice takové manažery nemá.

A ten zázrak?

To by se ti zkušení krizoví manažeři museli přihlásit a obětovat se. Proč by to dělali? Protože je oslovila vyšší moc? Málo pravděpodobné. Už to tu sice jednou bylo, když začínalo 20. století, ale jen v jednom případě.

Zázrak se konat nebude. Vypadá to na poučný pád. Bude sice hodně bolet, ale nezabije nás. Bude posilující. Tak to chodilo a chodí.

PF

4 1
možnosti
ZZ

Univerzální zaklínadlo všech posledních voleb jen a pouze antibabiš. Jak je názorně vidět - tento jediný program partají je opravdu málo na řízení státu, když jim zoufale chybí odborníci a chytří a pracovití lidé.

10 5
možnosti
Foto

No a co. Když je v něčem, ba až ve všem hokej, je nutné jej občas zpestřit i nějakou tou kličkou

1 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články