Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zajimavy clanek, pane Bartoni. Dokonce diskuter pan Raz se dostal do "varu" vasim clankem. Ohani se vnejsimi "fakty", ktere jsou jen iluzorni. (muj postrech). Ale dam mu za pravdu v nekolika jeho postrehu.

Prvni je sice opomenuti zakladni sily cele Unie. Prosty americky volic. (cerny, bili, zluty, hnedy a take rudy). Vsak citeni pana Raze se neprojevovat pred listopadovou volbou, je presne. Nepokoje jsou jen ve statech vedene prave temi "levicaky". Usmerneni policie je zaletosti mistni. Kongres muze jen dat zakladni rad. Proto ty nepokoje s rabovanim a palenim se odehravaji ve statech vedene temi "liberalnimi" guvernatory. Starostove mest nasleduji tento trend presne podle pokynu techto levicaku.

Zde je nekolik ukazkovych statu, ktere prakticky ukazuji svoji tvar. Je znamo jejich nesnaselivost s kazdym prezidenskym rozhodnutim. Liberalni tist a TV je jejich pomocnikem. Vsak pres tento vyvoj, USA se dostava pomalu z "koronaviru" a prumysl zacina ozivovat. To je presne to, co obcane ocekavaji od sveho prezidenta.

Prirovnani pana Trumpa k premierovi CR je neuvazene. I presto, ze i Trump je businessman. Jeho majetek je v rukou rodiny. Jakakoliv jeho podpora rodineho businessu by nasledovalo v jeho "impeachment". Handrkovani s ceskym premierem je zasluhou nedostatecneho pravniho usporadani. (obvykle pro vsechno v CR!!!)

Moje vira v prosteho americkeho obcana je velika. Take volebni system dava "chanci" vse usmernit. Vitezstvi dnesniho prezidenta v listopadu da silu administrative uklidnit celou zemi. Jinak se situace bude opakovat jako v roce 1861!!!

0 0
možnosti
PB

..... sem si dovolil cca tři járy nazad prognózovat občanskou válku v Evropě,- důvody sou všeobecně známý,- ani ve snu by mě tenkrát nenapadlo, že k tomu budou nejblíž v USA!,- ....... málo informací? nekvalitní informace? pochybné či špatné zdroje?,- ale kdežéééé!,- jenom lakování na růžovo - nazývat věci pravým jménem sa zakazuje!,- všechno klape, nemůže být líp,- a s Doníkem si to vyřídíme demokraticky po svým! A rázem z teho máme vzorový, ba učebnicový příklad, co ta POLITICKÁ KOREKTNOST v praxi vlastně znamená, co dokáže, v tom negativním slova smyslu, ovlivnit a co všechno dokáže ve společnosti nastartovat! R^

4 0
možnosti
JR

J39a29n 31R43á23ž

30. 6. 2020 12:30

Jeden anglický politolog nazval to, co se děje zcela příznačně "Diktatura politické korektnosti"! A jak z vlastní historie víme, tak diktatura a demokracie jsou naprosto neslučitelné a významově naprosto protichůdné pojmy.

Současné dění nevěstí nic dobrého pro budoucnost "západní" civilizace.

4 0
možnosti
Foto

Zdravím, díky za uznání... ;-) Osobně se trochu obávám, že jestli volby vyhraje demokratický kandidát Biden, bude mít USA nakročeno k občanské válce. To, co nyní demokraté v USA předvádějí, je hra s ohněm. Zahrávají si s levičáctvím líznutým anarchií, což je asi vůbec ta nejhorší možnost. Z mého pohledu není ani Trump žádná výhra, osobně si myslím, že nejlepší možnost by pro USA byla nějaký jiný, kvalitní kandidát z Republikánské strany. Ale jestli tam někoho takového mají, nevím, asi ne, když o něm zatím není moc slyšet...

6 0
možnosti
JR

J98a70n 26R62á98ž

30. 6. 2020 12:21

Myslím si, že svých cílů chtějí dosáhnout pokrokoví liberálové ještě před volbami, protože si nejsou vůbec jistí, že Biden vyhraje. A jestli k občanské válce dojde nebo ne, záleží na jednání Demokratů ve funkcích guvernérů a starostů velkých měst. Ti mají reálnou výkonnou moc a jak ji použijí k nastolení pořádku a veřejné bezpečnosti, bude mít zásadní vliv na další vývoj.

Jestli budou k demonstracím zastávat stejný postoj jako pokrokově liberální starosta NYC Bill de Blasio, který poděkoval demonstrantům za klidný průběh demonstraci i když v ulicích hořela policejní auta, lidé házeli kolem sebe vším, co měli po ruce, rozbíjeli výlohy obchodů a s policajty se rvali, nevidím to pro USA nijak slibně

4 0
možnosti
JR

J44a64n 70R91á70ž

30. 6. 2020 9:52

Stále víc a víc se potvrzuje, co si o tom, co se děje v USA myslím:

1. Liberálové (sociailsté) se obávají, že v taných volbách, kde se neprojeví strachem z veřejné dehonestace vyvolaná autocenzura, vyhraje Trump a proto se snaží převzít moc v jednotlivých státech u socialistů oblíbenou "pouliční" metodou. Vzhledem k dělbě moci mezi federální vládou, jednotlivými státy a městy, pak sice Trump bude prezidentem,ale nebude mít mimo Washiongton D.C. žádnou politickou sílu něco prosadit. A "pokroková" liberální levice reálně ovládne Spojené státy.

2. Sociálně rasové napětí v americké společnosti "bublalo" pod povrchem už dlouho a nikdo , ani prezident, ani guvernéři států, neměli odvahu se pustit do nějakého efektivního řešení, protože se oprávněně obávali, že by to spustilo masové bouře, které, jak je u rasových protestů obvyklé, by byly provázeny rabováním a násilím. No a někdy to muselo bouchnout. A tak jako v Občanské válce 1861-1865 bylo osvobození otroků zástupným důvodem, ale skutečně šlo získání ekonomické a politické nadvlády. Výsledkem bylo sice formální zrušení otrokářství, pro černochy nic prakticky nezměnilo, ale "sever" získal politickou i ekonomickou moc nad celými Spojenými státy. I dnes, pod záminkou boje proti rasismu, jde jen o uchopení moci nedemokratickým způsobem "pokrokáři" a ve finále se ve vztahu mezi bílými a černochy nic tak zásadního nezmění.

2 0
možnosti
SB

On ten nárůst volebních preferencí pro Bidena může být dvousečná zbraň.

Jestliže ten růst je způsoben zejména nárůstem preferencí ve státech se silným zastoupením černošského obyvatelstva, tak mu to nic platné není. Tam by vyhrál tak jako tak a při volebním systému v USA je lhostejné, zda v tom či onom státě vyhraje rozdílem tří milionů hlasů, nebo rozdílem jediného hlasu.

2 1
možnosti
PK

Snad mlčící většina ve státech též dorazí k volbám ........

9 0
možnosti
MG

Tak urcite, vsetci sa snazia za kazdu cenu potopit Trumpa, jedine Trump robi vsetko pre to, aby sa ukazal v najlepsom svetle ;-D

0 0
možnosti
JR

J33a48n 86R15á63ž

30. 6. 2020 10:10

Je to hon na Trumpa stejnými prostředky , jakými se dělá u nás hon na Babiše. S Trumpem to ale mají liberálové těžší, protože on dotace nezneužívá;-D

8 0
možnosti
PS

Legendární volební studio ČT aneb protáhlé ksichty v online přenosu. Celé to bylo tak nezávislé z pozvaných odborníků tryskala vyváženost a nestrannost. Jen mě mrzí že ty připravené gratulace a projevy o tom že Americké volby přinesly další důkaz o bla bla bla... prostě bych to rád slyšel.

18 1
možnosti
JR

J95a17n 95R65á35ž

30. 6. 2020 10:05

Každá revoluce v historii naší civilizace zatím skončila vždy nastolením nějaké formy autokratické vlády, protože jinak než odvážnou rázností pořádek a bezpečnost zajistit nelze. Nevěřím, že by USA byly vyjímkou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,85
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články