Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Přiznám se, že v těchto problémech se nevyznám.

Naše SVJ platí paušál za počet kontejnerů a četnost vývozů směsného odpadu.

Odvoz tříděného odpadu platí magistrát.

0 0
možnosti
RM

tak zrovna u nás ve městě to je takto. Letos jsme za svoz odpadu zaplatili 10,-Kč za osobu s tím, že v průběhu podzimu se kontejnery opatří tzv.čipem, který bude sledovat váhu a pokud překročíme roční limit (nevím jak vysoký je), tak budeme muset rozdíl zaplatit (opět nevím kolik to bude). Nicméně já se docela bouřím, protože kontejnery jsou volně přístupné a co si budeme povídat, hází do něj své odpadky i lidé, kteří u nás nebydlí. Prostě jen přijedou, přibrzdí a vyhodí. Město mi dosud nevysvětlilo na základě jakého oprávnění jsem pak já povinna platit za nadlimitní množství odpadu. To nikoho prostě nezajímá.

1 0
možnosti
JK

Jo zažil jsem nápad s žetony. Vypadalo to jednoduše, prostě se vyvezla popelnice, která měla přiložený zakoupený žeton. Více se začalo třídit a významně se snížilo množství odpadu. Jenže, žetony se z popelnic začaly ztrácet, narostly nelegální skládky, zvýšilo se pálení odpadu na zahradách a nižší tržby znamenaly větší zátěž na obecní rozpočet, výdaje na odpadové hospodářství o moc neklesly. Prostě průšvih, tudy cesta nevede.

Funguje pozitivní motivace, pokud se obci podaří ušetřit na odpadech díky většímu třídění odpadů, pak musí být ušetřené peníze někde vidět, zastávka, chodník, zeleň, nebo jen dotovaná slavnost. Ani není nutná velká propagace. Kverulanty nepřesvědčíte nikdy, ale o to ani nakonec nejde. ;-)

0 0
možnosti

Ta pozitivní motivace ovšem funguje jen v případě, že se projeví přímo na kapse klienta, tedy dostane slevu na odvoz odpadů. Nové chodníky, nebo zeleň si s žádnou výhodou nikdo nespojí.:-)

0 0
možnosti
PD

nechápu, který pitomio vymyslel nádoby na plasty a papír s otvorem 10x30cm nebo kulatém o průměru asi tak 15cm. asi si myslel, že každý vynáší každou petku samostatně

0 0
možnosti

Možná je to kvůli vyčůránkům, kteří šetří náklady na odpady tak, že jednou za půl roku přivezou plný pytel petek do cizího kontejneru. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články