Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Na obrazku nevypadate na to, ze byste nemohl RVHP pamatovat.

Tak proc pisete takovy nesmysl?

1 1
možnosti
PB

Bez ohledu na politický nátěr vašeho blogu se zde optám vás i případných diskutujících: dají se různé vakcíny míchat mezi sebou a jejich účel a účinek zůstane zachován?

Ptám se v souvislosti, že vy píšete, že i pomalé schvalování Sputniku nevadí, protože i za rok, dva, bude potřeba lidi přeočkovávat. Ptám se upřímně, opravdu to nevím. Ovšem připadne mi to nepravděpodobné vzhledem k tomu, že se stále objevují info, že tahle vakcína je založena na principu tomhle a támhleta na úplně jiném.

0 0
možnosti
PK

Nevím jestli vám to alespoň trochu pomůže, ale například moc zajímavý rozhovor vyšel v časopisu Téma číslo 9/2021 s Michalem Gažou, je to molekulární biolog a genetik pracující již 16 let v Americe u společnosti Texas Biomedical Research Institutes. V ľonském roce se podílel na vývoji vakcín proti koronaviru od společnosti Pfizer a Novavax a nadějného léku od firmy Renegon.

K záměru kombinovaného očkování Sputnikem V a vakcínou od Astrozeneca (nyní se provádějí klinické testy) řekl i toto:

,,Z imunologického hlediska by kombinované podávání vakcín dávalo smysl, obě vakcíny jsou založeny na bázi adenovirových vektorů. Ovšem vektory obou firem jsou odvozeny od různých typů adenovirů, které imunitní systém vnímá odlišně. Po první vakcinaci organismus produkuje protilátky nejen proti spike proteinu, ale v určité míře i proti samotnému adenoviru, Tyto protilátky tak mohou atakovat vakcínu při podávání druhé dávky a tím snižovat její účinnost. Pokud by se tedy obě společnosti rozhodly sdílet své adenovirové vektory bylo by možné tuto nevýhodu obejít“,

V zahraničních mediích se dá na toto téma taky cosi dohledat, ale tam je to vysvětlováno dosti odborně a má angličtina není medicícnská. I to další pokračování rozhovoru s pane Gažou je velmi srozumitelné...

0 0
možnosti
JR

J75a15n 60R56á98ž

8. 3. 2021 10:48

Stupidní výroky, které jsem zde zaznamenal:

-Dodávky vakciny Sputnik V jsou součástí hybridní války

- Co přichází z Ruska nemůže být dobré

-Sputnik V je okopírovaná západní vakcína

- Stát, který odebere vakcínu Sputnik V se automaticky dostává do sféry ruského vlivu

Rozumný zde zaznamenaný výrok:

Nechám si píchnout vakcínu schválenou EMA a SÚKL bez ohledu odkud pochází.

2 0
možnosti
PB

- Co přichází z Ruska nemůže být dobré

S tímhle bych neměl problém. Samozřejmě bráno s rezervou a obecně. Rusům nevěřím ani dobrý den a už vůbec jim nevěřím zázračnou účinnost Sputniku, jakou svět neviděl, jeho bezpečnost na základě důkladného testování a jeho rychlý vývoj a výrobu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,71
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články