Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Jasná karma. V tomto případě je na rozdíl od provládního jásání aspoň vidět snaha o objektivitu. R^

1 0
možnosti
Foto

J70i66ř23í 25K52i63n35d35l

21. 12. 2022 19:00

Státní rozpočet se musel popasovat s nárůstem cen a související pomocí občanům a firmám a se zvýšenými výdaji na posílení obranyschopnosti země a zajištění dodávek energií. Na výdajové straně rozpočtu na rok 2023 jsou hlavními změnami zhruba o 104 mld. Kč vyšší výdaje pro kapitolu Ministerstva práce a sociálních věcí, která bude muset i v příštím roce zabezpečit zvýšené výdaje státu na mimořádné valorizace důchodů a rostoucí sociální dávky pro ohrožené skupiny obyvatel. Další hlavní dodatečnou výdajovou položkou je téměř 21 mld. Kč navíc pro Ministerstvo obrany na nezbytnou modernizaci Armády ČR a rozvoj obranných schopností v kontextu pokračující války na Ukrajině. Přest uvedené potíže na kterých nemá současná vláda podíl je schodek nižší než za vlády Babiše.

0 2
možnosti
Foto

Vážený pane autore, článek pana Zieglera jsem nečetl a ani si ho zpětně číst nehodlám. Stačilo mi přečíst si vaši reakci a za mne máte karmu a R^. Souhlasím s tím, že se o žádnou změnu k lepšímu nejedná. Ostatně už před volbami jsem predikoval, že od nové vlády žádné velké změny k lepšímu nelze očekávat. Ten obrovský deficit SR by šlo zredukovat tím, že by se propustilo 50% státních úředníků, ale na to nebude mít žádná vláda odvahu... No a místo podpory války bych spíš investoval do vzdělanosti.

6 3
možnosti
LT

Pane Beránku,

nezlobte se na mne, ale napsat, že článek pana Zieglera jste nečetl ani nehodláte a založit svou karmu jen na reakci (aniž by jste si vlastně ověřil, zda opravdu článek pana Zieglera toto obsahuje) mi nepřijde zrovna šťastné.

Dle mého pohledu by správným přístupem bylo, si po přečtení tohoto blogu přečíst blog pana Zieglera a na základě toho teprve si utvořit závěr.

Takto to vlastně vypadá, že jste se rozhodl na základě jednostranného pohledu. Což by člověk, který tak nějak touží po objektivitě rozhodně dělat neměl. Ve chvíli kdy začnete svůj příspěvek tak, jak jste začal, tak může pro někoho být známkou toho, že objektivita vám moc neříká.

A ne, věřte mi, že já nepatřím k obdivovatelům pana Zieglera, spíše naopak. Myslím že sám by vám byl schopen říci, kolikrát jsem jeho blogy (či některé pasáže z nich) podrobil kritice.

Ano, ve svém blogu (pokud se budeme bavit o tomto konkrétním tématu) se v něčem mýlí a v něčem prostě má jiný pohled na danou problematiku než kupříkladu já, či vy. Ale dobrá, je to jeho pohled, můžeme ho podrobit kritice, ale nedovolil bych napsat, že jeho blog jsem nečetl, ani číst nebudu, ale souhlasím s tím, co jeho odpůrce napsal.

3 0
možnosti
JD

Změnou k lepšímu je přece to, že tento rozpočet nepřichystala Schillerová a Babiš!

A o to jde! Že bude výsledek stejný, nebo horší je úplně jedno.

16 1
možnosti
Foto

Vystihl jste to přesně ;-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 2661
  • Celková karma 31,65
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články