Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ani já bych se na Schwarzenbergovu zádušní mši nedostavil, i kdyby mě pozůstalí – v rámci jakési notně opožděné žádosti o odpuštění té jeho vulgární veřejné urážky »Bátora je jako pazdeří k jisté části těla« – nakrásně byli pozvali.

Na některé křivdy přece nelze bez náležité předchozí omluvy zapomenout nikdy. Zhanobil bez spravedlivého důvodu veřejně nejen mne, ale i celou mou rodinu i mé úctyhodné maďarské, kumánské a bavorské předky. A zřejmě ani v nejmenším ho nikdy nenapadlo omluvit se mi za to.

A to po těch 12 letech nechávám už stranou, jaké další tíživé konsekvence to pro mě a mou rodinu mělo.

2 1
možnosti
LJ

Jednou dávno jsem byl na pohřbu spolupracovníka B., jinak velkého komunisty. Přišel tam i další spolupracovník G., který byl vyhozen ze strany zásluhou toho nebožtíka B. Po pohřbu mi G. řekl:

"Já jsem přišel jen proto, abych se přesvědčil, že B. je dobře mrtvý."

0 0
možnosti
Foto

Teda, pane Bartoni, teď jste mne dostal. Ani v bláhových snech jsem se nenadál, že bych vám spokojeně mohl dát karmu.

Váš text považuji za naprosto korektní a vyvážený a pokud bych se s vypětím všech sil dokázal povznést nad svůj vztah k VK a názor na něj, možná bych to dokázal obdobně formulovat.

Jenže to naštěstí nemusím a tak by můj poslední odstavec textu, na rozdíl od vašeho, vyzněl zcela jinak. Podle mne totiž nepřítomnost VK na pohřbu KS vůbec nesouvisela s vírou a náboženstvím. Tedy ..... s náboženstvím možná ano, s tím, kde VK je jediným bohem. On totiž ani při této příležitosti nedokázal překročit svůj stín a veden egoismem, egocentrismem, domýšlivostí, arogancí, nesnášenlivostí a dalšími svými charakteristickými vlastnostmi, nemohl se pohřbu takové výrazně osobnosti účastnit. Jsem dokonce přesvědčen, že jeho furiantské vystoupení ve Špindlu bylo cíleně zaměřené proti pohřbu i za cenu porušení rekonvalescence.

Za váš blog dík.

7 0
možnosti
JJ

Fascinace nejateističtějšího národa Evropy šlechtickými tituly je pro mne poněkud záhadou. Nebo na tom, že Češi jsou národem služek a lokajů přecejen něco je?

4 6
možnosti

Pohřeb knížete Karla Schwarzenberga byl vpravdě královský!

Ano, kníže a Klaus byli nebe a dudy!

Kníže byl katolický křesťan a Klaus je jen pragmatik!

Kníže poznal za komunistů hlad a Klaus si za komunistů žil dobře!

Kníže si vážil lidí a Klaus jimi pohrdal!

Kníže morálně převyšoval své okolí a Klaus morálkou pohrdal!

Kníže sloužil lidu a národu, Klaus v Prognostickém ústavu sloužil ruským tajným službám!

Kníže byl šlechtic a Klaus jen překabátěný komunista!

Kníže usiloval o blaho lidu, Klaus usiloval o blaho svoje!

13 5
možnosti
JJ

Jednak byly šlechtické tituly zrušeny, takže u nás není bývalý ministr a místopředseda žádný "kníže", ale normální občan. Druhak si jako etalon morálky určitě nepředstavuju někoho, komu pro jistotu nepustili na pohřeb poslední "ramlici". Jak o tom nějaký čas informoval Seznam na titulní straně.

No a když si dám dohromady K.S., Becherovku, Bakalu nebo restituce, musím se nad Karlovým altruismem a prací "pro vlast" jenom pousmát.

7 6
možnosti
Foto

Václav Klaus mohl mlčet a nikdo by se nad tím nepozastavil s ohledem na to, že byl nedávno pár dní v nemocnici. (Pozvání na pohřeb jistě dostal.) On však se přímo vyjádřil ve smyslu "proč bych tam měl chodit, když jsme oba dva byli každý z jiného soudku". Místo toho prý Václav Klaus strávil sobotu v Špindlerově Mlýnu na zahájení lyžařské sezóny.

To je vrchol buranství. I když Klaus Schwarzenberga nemusel, tak aspoň minimum úcty projevit mohl. Říká se, že státníci by měli umět lidi spojovat. Václav Klaus opět prokázal, že on toho schopen nebyl a stále není.

11 0
možnosti
PC

Jestli V. Klaus mlčel, nebo se nějak (přitom SLUŠNĚ!) vyjádřil, byla pouze JEHO věc!

Proč se nad tím pozastavovat? Proč stále moralizovat o tom, co někdo měl/neměl?

3 3
možnosti
Foto

Nechtěl, tak nešel. Není pokrytec. Jeho věc.

10 5
možnosti
Foto

Kdyby konečně zesnul (a je jedno jak) největší hromadný vrah 21.století a válečný zločinec Putin, tak by na pohřeb možná šel.

5 3
možnosti
PC

Nevím, proč by se kdokoli měl zúčastňovat čehokoli, tedy v tomto případě pohřbu, proti své vůli. Jenom ze slušnosti, pro formu? To není pokrytectví? Vy, kteří tu tak moralizujete nad Klausovou neúčastí, vy se zúčastňujete akcí (včetně pohřbů) jen tak? Pro formu? Aby se neřeklo? Pokud ano, pak to neni nic jiného nežli čiré pokrytectví.

Pochybuji, že většina účastníků této ceremonie tam byla z upřímné lásky a obdivu k dotyčnému. A pokud tomu někdo věří, pak je opravdu neskutečně naivní.

Mimochodem, vy moralizátoři, jak jste tedy hodnotili a hodnotíte neúčast V. Havla na pohřbu K. Kryla? Také odsuzujete? Asi těžko, že? V TOMTO případě to bylo jietě košer, že?

A teď mě mínusujte.

9 3
možnosti

Já chodím na pohřeb, abych se se zemřelým rozloučil a abych mu vzdal úctu. Někomu ta úcta k druhému člověku prostě chybí!

6 1
možnosti
JL

Pripomina mi to pohreb profesora Josefa Pekare s nimz mel TGM spory uz nekdy od roku 1912. TG Masaryk se osobne pohrbu nezucastni, ale poslal venec s na nemz bylo napsano: " S Bohem pane Pekari, byl jste dobry clovek".

TGM byl ve dobe pohrbu prof. Pekare jiz tezce nemocen a uz mu zbyval jen kratky cas. (Obe zemreli v roku 1937)

3 0
možnosti
MB

Srandovní, kolik tady má "kníže" poddaných a lokajů :)))

8 5
možnosti
PC

p. Becková:

Přesně tak, národ český se zkrátka nezapře. Od zdi ke zdi a pokaždé s ohnutym hřbetem.

6 2
možnosti
  • Počet článků 2670
  • Celková karma 30,32
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články