Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J37a46n 50R62á88ž

12. 9. 2022 16:36

Kbyby nebyla válka na Ukrajině, tak by si ji Němci museli vymyslet. Důsledkem lpění na temrínech daný plánem Green Deal nemlůže být nic jiného, než pokles výkonosti německé ekonomiky. No a když je tento pokles urychlen v důsledku kritické závislosti na problematickém zdroji dodávek základních energetických surovin z Ruska, nelze se divit ani zavedení nějakého přídělového systému. Bylo přece od začátku války na Ukrajině jasné, že Putin v reakci na sankce a dodávky zbraní Ukrajincům omezí dodávky plynu do Evropy, popřípadě dodávky zcela zastaví, ale kupodivu německá vláda (stejně jako naše) neměla pro tento stav hlavně pro potřeby průmyslu plán "B". A z posledních projevů ministra Habecka to vypadá, že ani plán "B" v německé vládě zodpovědní ninistři nehledají. Jinak by pan ministr nemohl stále tvat na ukončení provozu i posledních JE v plánovaném termínu konec roku 2022.

Mimochodem, pan Habeck se dostal na toto téma, do ostrého sporu s výkonným manažerem provozovatele bavorské JE Isar2, která dodává do sitě skoro čtvrtinu el. energie vyrobené v Bavorsku, že nadále trvá na jejím uzavžení koncem tohoto roku , ale jasné pokyny k jejímu uzavření a o náhradním řešení ještě nikdo v Bavorsku nedostal. Habeck odmítl i argument bavorského ministra hospodářszví Huberta Aiwangera, že díky tvrale přetíženému stavu celoněmecké přenosové soustavy, tato nemůže kapacitně dodat do Bavorska dostatek energie z mimobavorských zdrojů po odstavení JE, čímž dokázal, jak díky svému vzdělání filologa má chabé znalosti v oblastech o kterých autokraticky rozhoduje.

2 1
možnosti
JK

J82a62n 82K98y93š68k46a

12. 9. 2022 21:44

A jak vypadá ta konkrétní procedura autokratického rozhodování pana Habecka, smím-li se ptát?

0 0
možnosti
MM

O tom se přeci nejen mluví. Ruko ohrožuje světový mír !!

1 0
možnosti
Foto

Vladimír Vladimírovič vtrhl na cizí území, začal bombardovat a zabíjet. Začal válku, kterou ohrozil světový mír. Začal vyhrožovat jadernými zbraněmi. Myslel si, že obsadí Ukrajinu v řádu týdnů a teď ho válka moc bolí. Bolí ho i sankce a bolí ho i přiškrcené dodávky plynu, kdy plynu prodá jen minimum. Nečekal tak velký odpor Ukrajiny a podpora Evropy i Ameriky. Teče mu do bot. Stejně tak se bojíte i vy a stejně tak do bot teče vám.

7 0
možnosti
PK

Krásně to říkají sami Ukrajinci.

"Stále si myslíte, že nás můžete zastrašit, zlomit, vynutit si od nás ústupky? Pochopili jste vůbec něco?

Bez plynu, nebo bez vás? Bez vás.

Bez světla, nebo bez vás? Bez vás.

Bez vody, nebo bez vás? Bez vás.

Bez jídla nebo bez vás? Bez vás.

Zima a hlad, tma a žízeň pro nás nejsou tak strašné jako vaše “přátelství a bratrství”.

Historie však uvede vše na pravé místo. A my pak budeme mít plyn, světlo, vodu i jídlo.

BEZ vás!”

7 1
možnosti
Foto

Ovšem pan Zavadil bude mít starou belu. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Inflace začala před válkou na Ukrajině a stejně tak krize. Rusko už před válkou na Ukrajině začalo Evropu vydírat plynem, aby dalo najevo pomůžete Ukrajině bude hůř. Inflaci u nás způsobil Babiš. Jestli během dvou let zvedl průměrné platy o 10 000, tak se to někde muselo projevit a to inflací.

1 1
možnosti
ZZ

;-D;-D;-D

Tak Rusko nepovolilo provoz NS 2?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MS

Reagujete stejně jako russáci. Hlavně neztratit tvář. OK. Tak dle vás a russáků se pouze přeskupují a ztratili pár procent území. Jen tak dál, ať ta procenta hezky naskakují.

12 0
možnosti
ZZ

Co si budeme nalhávat - ať je záměr Rusáků jakýkoliv, tak z oblastí prchli prakticky bez boje.

Buď čekají na sílu zimy, nebo nějakou novou tajnou zbraň, která by je zachránila od fiaska.

Nicméně ještě není konec války a je předčasné dělat ukvapené závěry.

:-/

0 2
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,69
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články