Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J34a83n 34R57á41ž

8. 8. 2023 14:51

Chtěl bych panu Bartoňovi připomenout, že za to, že nemůžeme bruslit na Vltavě a jen občas na brněnském Príglu, může spalování fosilních paliv a CO2 kterým zamořují ovzduší automobily. Ovšem situace se lepší, protože podle některých vědců změna oceánských proudů způsobí v Evropě novou dobu ledovou. Takže se bude opět moci bruslit na Vltavě i na Priglu. A nedejbůh, jestli k tomu začnou soptit islandské sopky nebo Vesuv, což může odvrátit jen zvýšený počet solárních panelů na loukách, či polích a samozřejmě zvýšený počet elektromobilů.

1 0
možnosti
MR

Tady je jasný úkaz, jak je náš druh vlastně na "odstřel" . Chybí nám vnímat děje kontinuálně v delším časovém horizontu.

Dnes jde o souhru několika příčin. Jedna příčina jsou velké požáry několik let nazpět. Hořela Amazonie, Kalifornie, Yellowstone, Sibiř, Austrálie, Kanada, České Švýcarsko, Rhodos ... . V atmosféře je hodně částic, sazí, jež jsou zárodky pro tvorbu kapek ... .

Pak tu je cyklický přírodní jev, El Nino, který tu byl i vletech 2002, kdy u nás byly velké povodně.

Před klimatem zde byla epocha rozšiřování pouští, vlastně dva zemské cykly, nástup dob ledových a rozšiřování pouští, což jde na vrub oběžné dráze Země kolem slunce a sklonu Zemské osy.

Evropa doslova sedí na horké skvrně, přes kterou prochází slunce do obratníku Raka a vrací se zpět k rovníku. Což je dvojitá expozice. Tím je Sahara a vlastně 2. pásy pouští kolem obratníku raka a Kozoroha.

Pak tu je i Atlantická oscilace, jež posouvá pásma dešťů na jih či sever, což zapříčiňuje velká sucha na Středozápadu USA. Pak tu jsou Sluneční cykly ... .

Pak tu je i generační fenomén, kde je zákon zrodu lidského vědomí. Ten nám říká to, že nemáme dnešní vědomí, nemáme žádné, a musí si jej každá cyklus za cyklem vytvořit díky myriádám zpětných vazeb vytvořit. zde pak jsou cykly kdy se učíme chodit, vnímat prostor, vnímat děje zde, vnímat chování druhých, vnímat rozměry všeho atd. Zde pak jsou cykly pubertální a postpubertální, kde se oddělujeme od dětského světa a začneme vnímat svět dospělých a vše kolem, a rovnat si to v hlavách. Zde se pak inklinuje k velkým tématům, a to stav a děje ve společnosti, což vyúsťuje v projevy jako zde bylo hnutí Hippies, New Age, Arabské jaro ... . Pak je to příroda a planeta. Zde dříve byly spolky pro ochranu a zvelebení přírody, pak hnutí Brontosaurus, a minule Gréta. Dále je cyklus sebeidentifikace a místa ve společnosti, kde jsou jevy jako multikulturalismus, x pohlaví, revize minulosti, socha borectví ... .

0 0
možnosti
Foto

Místo očekávaného oteplení vlivem El Niňa a Chárona musím topit. Není to sprosťárna?

1 0
možnosti
MR

El Nino zde byl třeba v letech 2002. Cháron jde za masy horka, jež se tvoří nad Saharou ... V zimě známe spad saharského písku a nejen v zimě ... .

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu částečně. Člověk dokáže ovlivnit negativně víc, než jen okolí - takový dost zřejmý příklad jsou (byly) freony v atmosféře.

0 0
možnosti
LP
OS

Kéž by tento článek četli všichni environmentální teroristé na světě. Povinně šestkrát denně.

7 0
možnosti
MK

Šílené není počasí, šílení jsou ti pisálci, co o něm píší.

11 0
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články