Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Jane Bartoňi a vsichni ctenari techto prispevku.

Date-li jakekoliv vlade plnou moc ve Snemovne (musi mit, jinak by nebyla) a do rukou vsechny penize ktere jsou na konte CR, (takovy je system vvedeni v CR) nedivme se z utraceni. Je to tak snadne!!! Z ciziho krev netece!!

Jen mam obavu z budoucnosti. Tento system vedeni muze jednou byt zakladem krasne diktatury s vladcem typu .... radeji nebudu jmenovat. Ze by to Madarsko melo stejny system vedeni statu???

0 0
možnosti
JR

J87a82n 28R56á10ž

15. 7. 2022 16:50

Fialova vláda zatím ani náznakem nesdělila alespoň rámcový plán, jak snižovat mandatorní výdaje státu a jakými cestami v reálné době snížit počty byrokratů státní správy, včetně obsluhy ministerstev a tím šetřit státní kasu. Naopak slyšíme zvěsti o zvyšování daní.. A to od slavnostního vyhlášení programového prohlášení tohoto vládního slepence, kde to občanům slibovali uplynulo víc jak půl roku. Jak dlouho si myslíte, že lidé Fialovi a spol. budou baštit výmluvy na Babiše. Ne, že by na tom marastu (inflace a přebujelá byrokracie) neměla jeho vláda zásadní podil, rozhodně ho měla, to ví všichni, ale stále se na to vymlouvat a nepřinášel uvěřitelné návrhy řešení je obrovskou chybou především Fialy.

Babišem jako člověkem opovrhuji, takže se k jeho osobě nevyjadřuji, je mi jasné, že jeho vláda byl samý zmatek a mohutně plýtvala penězi, ale přesto to všechno budil u občanů důvěru, že co je tehdy tížilo jednou skončí. Fiala naopak vyvolává přesvědčení, že je premiér, který neumí vyhodnotit priority své vlády, (kterými je starost o vlastní občany) a jeví se jako nejméně vhodný typ politika pro řešení krize, do které se nezadržitelně řítíme, protože to pověstné světlo na konci tunelu díky jeho osobním vlastnostem vidět není.

. Vůbec bych Fialu nelitoval, kdyby vláda padla a on by dále premiérem nebyl, neb věřím, že by se našel někdo vhodnější, který by mohl vládu zrekonstruovat (proboha jen ne Rakušan). Ovšem že by se konaly předčasné volby a po nich by ho měl nahradit opět Babiš, u mne vyvolává hrůzu.

1 2
možnosti
JK

Osobně bych si přál to co paní Lhotská a překvapivě i vy, aby se vláda nezadlužovala. Putinova válka na nás dopadá také tvrdě a občan by to měl pocítit plnou vahou. Jenže co se ve skutečnosti děje, krize nekrize, inflace neinflace, auta jezdí stejně jako dříve, lidé jezdí na dovolené tak, že letiště nestíhají, v supermarketu vozí nejen důchodci narvané vozíky pořád, ráno se topí na 26°C a odpoledne chladí na 20°C a domy, byty a pozemky se skupují jak na běžícím páse i za šílené ceny. Valné většině Čechů není potřeba pomáhat, Babiš nasel mezi lidi ohromnou částku v průběhu jednoho roku, z velké části i těm co to nepotřebovali, najednou jsme si zvykli na přebytek peněz a nyní z toho nechceme vycouvat. Bylo by dobré vybrat jen ty, co opravdu nemají na základní potřeby a těm pomoci, dokud poroste vnitřní inflace májí Češi dost peněz na utrácení a nepotřebují plošnou podporu.

Rychlost zadlužování jakou nastartoval Babiš nejde zabrzdit ze dne na den, zvláště v mandatorních výdajích, snížení peněz komukoliv přinese ohromný křik, zbývá tedy zmražení, nebo snížení nárůstu, případně kompenzace jinde a to trvá měsíce. Navíc opozice Babiš s Okamurou hlasitě křičí, že vláda pro lidi nic nedělá, že z nás budou brzo žebráci, že si budeme házet lano a podobně. Přitom jim nejde o nic jiného než naštvat dost lidí před volbami a Babišovi jde navíc i o Hrad. Vláda podlehla částečně tomu tlaku a udělala několik plošných dárečků občanům, což je podle křiklounů málo a navíc si vysloužila i kritiku z druhé strany, ovšem umlčela aspoň část veřejnosti. Politika je divná.

Takže když tady příznivec ANO protestuje proti rozhazování, je to prostě chucpe, lepší výraz není.

Jinak Babiš byl zase soudem usvědčen ze lži a musí se omluvit, na demonstracích, kde se proti jeho vládě sešlo více jak 200 tis lidí nebyl nikdo za účast placen. Pokud se podobné množství lidí sejde i proti Fialovi a jeho vládě uznám, že mají odstoupit. Do té doby budu tvrdit, že je zatím náš nejlepší polistopadový premiér.

21 1
možnosti
Foto

Vaše obavy - i smíšené pocity, pane Bartoni, sdílím. A také jsem na rozpacích - když se ani ekonomové nemohou dohodnout, co pak obyčejní občané? Ještě že ty volby budou až :-(za 60 dní...

3 3
možnosti