Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to takový laciný argument : kdybyste ležel / seděl v noci na lůžku a nemohl dýchat - plédoval byste za prodloužení otevírací doby v barech či by Vám vadilo omezení lidských práv nošením roušek ??

Věřte - není to chřipečka.....

2 0
možnosti
Foto

Nechápu vaší motivaci, která vás pudí psát takový hovadiny.

3 0
možnosti
HU

Zlatý Adam Vojtěch – nezdá se vám ?

Ne, nezdá. Sice Burešovi vyhovoval, protože to byl kašpárek, kterého si vodil na šňůrce (viz povinnost/nepovinnost roušek ve školách), ale o problému zdravotnictví a o tom, jak řešit cokoliv spjatého s epidemií, věděl velké kulové.

1 0
možnosti
LB

Tak především se situace nestabilizuje, nýbrž zhoršuje. Přibývá nakažených zdravotníků i učitelů. Z vlastní zkušenosti vidím, kolik lidí kolem mě nedodržuje ani ta základní pravidla - vidím je v práci, vidím je v supermarketech, kdekoli. Nerozumím tedy tomu, že Prymula vyhrožuje. Čím? On zcela realisticky varuje před tím, co přijde, pokud se lidé nevzpamatují. Nerozumím také tomu, s kým má vyjednávat. S koronavirem? Jak ho má ukecat? Tady přece nejde o situaci, kdy vyjednává s kolegy o nějakých položkách rozpočtu. Tady bohužel běh věcí určuje epidemie a lidé, kteří si nestačili všimnout, že nějaká je.

5 0
možnosti

Píšete už blbiny, pane Bartoni. A jen proto, že nejste sto stejně jako hodně dalších lidí rozlišit, kdy mluví Prymula za sebe a prezentuje jen své ale navýsost odborné názory a kdy mluví za vládu.

Žádný Prymula o opatřeních vlády nerozhoduje. Žádný krizový štáb o opatřeních nerozhoduje. Vždy a bez výjimek rozhoduje vláda. Krizový štáb dává doporučení a ministr zdravotnictví je předkládá k rozhodnutí vládě.

Ergo kladívko na vládě samozřejmě dochází k tomu Vašemu vyjednávání. Epidemiolog by logicky zcela obecně zaváděl opatření tvrdší (není ani ekonom, ani národohospodář), zatímco vláda musí brát v potaz i dopady na ekonomiku. Když zavřete vš školy,nic se neděje. Když zavřete mateřské školy a 1. stupeň, zůstanou doma logicky zdravotní sestry a v nemocnicích nastane problém. To jen jako příklad, co vše musí být bráno v potaz.

Takže názory Prymuly jsou názory odborníka epidemiologa. A Prymula není žádný diktátor. Pokud do toho zamotáte prezidenta, tak ten podporuje opatření vlády, nikoli Prymuly, jakkoli jako člověk s mozkem naplno sdělí, že je třeba poslouchat odborníky a ne ty, kteří se domnívají, že jimi jsou. A má tím na mysli konkrétní zubaře a kardiology.

6 2
možnosti
Foto

Dnes s Vámi tak zcela nesouhlasím. Prymula má jeden cíl - porazit covid. Tomu vše podřizuje. Vyjednávat můžete o něčem, na co máte vliv, obávám se, že na řádění covidu nemá vliv ani Prymula, ani Plaga, ani nikdo jiný, mám na mysli ústupky a kompromisy, které z takového vyjednávání v lidské rovině, v běžných případech vycházejí. Covid není na kompromisy zvědavý - buď ho porazíte, nebo porazí on vás. Nic mezi tím, a mám pocit, že si tuhle skutečnost uvědomuje v tomto sporu spíše pan Prymula, než kdo jiný...

4 1
možnosti
Foto

ad Kroupa

Coronaviru se nezbavíme a nezbaví nás žádné restriktivní opatření a ani očkování. Rouška nezabije coronavirus, vakcína sníží ,množství nakažených, ale ten virus bude žít dál a v dalších letech. Nelze porazit. Vir tu zkrátka je a my se s ním musíme naučit žít. Veřejnost by se měla zklidnit, nikoli být vystavena strašena . Druhá vlna samozřejmě přijít může a přijdou onemocnění, jež budou mít stejné příznaky jako infekce SARS-CoV-2 nebo nemoc covid-19. Budeme smrkat, kýchat, budete mít mírnou teplotu. To s podzimními měsíci prostě nastává a většinou se na tom také podílejí koronaviry, i když jiného typu. Vypukne panika?!“

5 0
možnosti
LH

S kým má vyjednávat, s virem, Šmuclerem s neodborníky - s kým?

10 0
možnosti
Foto

S panem Hladíkem. ;-D

1 1
možnosti
DS

Problém není ve vyjednávání ale ve znalostech:

1) Neumíme plošněji testovat buněčnou imunitu, která je pro odolnost vůči koronavirům nejdůležitější.

2) Dodnes nevíme jak se Covid 19 vlastně šíří. Všichni se chovají stejně a najednou někde ohnisko. To vypadá na jiný mechanismus než prosté kapénky.

3) PCR testy nejsou zdaleka tak přesné jak na ně spoléháme, jejich kvalita s počtem klesá.

ale hlavně

4) Vláda ztratila důvěru lidí, přestávají hlásit kontakty, protože prodleva mezi hlášením a testováním může být (doložený příklad) i 8 dní.

Pan Prymula se řídí zjednodušeným modelem, který ale ztratil platnost. Ano, promeškali jsme čas. Ale nikoliv tím, že bychom včas znovu nezavedli roušky. Promeškali jsme čas, který jsme měli věnovat výzkumu. Našemu vlastnímu, protože hranice jsou zavřené a poznatky ze světa, ani ze sousedního Německa, se zjevně přenášet nedají.

2 1
možnosti
Foto

Pokud velmi intensivně testujeme , je logické , že nacházíme více pozitivních případů .Prokázána přítomnost viru v organismu člověka však neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní ,neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. Množství pozitivních testů u populace, jež je normálně zdravá a neznamená nic špatného. Kdyby se tímto způsobem testovala jiná infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce. Pramen : profesor MUDr. Jiří Beneš.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články