Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Podle prispevku a cetnosti prispevku jisteho agenta, duvernika a tajneho spolupracovnika H. navrhuji clanek prejmenovat na He,,,,,,va sprostarna.

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem si ten Peroutkův Vámi doporučovaný text přečetl. A musím říci, že si Pan Peroutka nevidí do pusy, neboť v češtině od konce 19. stol. vznikaly antijudajistické texty, které si nezadaly s těmi německými. Konec konců viz Hilsnerova aféra.

2 3
možnosti
Foto

Jedna věc je zcela jasná. Celá věc je proto, aby bylo možné ji Zemanovi omlátit o hlavu.

A pokud chceme nějaký text omlouvat kontextem doby, pak ale také všechny texty normalizační.

1 6
možnosti
Foto

Co ma Peroutka, proboha, společného s Putinem?

On podporoval Majdan

0 0
možnosti
Foto

O26t62a97k57a18r 61S31e84k35l

20. 4. 2015 17:03

Nehledě na Peroutkův "údajný" antisemitismus , zaujala mě jiná , typická zemanovina.

Když nemůže dokázat výrok A , neomluví se a vyhledá výrok A´ . Prostě - Pepíček sice okno asi nerozbil , ale počurává se.

Prostě - náš pan prezident, VVP a ten Korejec - pilot a horolezec , který jede také do Moskvy - to jsou tři neomylní světoví politici.

Ó , my se máme , že MZ máme.

Navíc se mně povedl absolutní rým.;-D

11 0
možnosti
JJ

Typická demagogie: vytrhnout z textu, který se snaží zabránit vlně antisemitismu v Čechách, jednu větu a demonstrovat s její pomocí autorův antisemitismus. Notabene autorovi, který si vzal Židovku za ženu.

8 0
možnosti
Foto

Právě proto, že si ji vzal.

0 0
možnosti
BM

Co čekat od člověka, který uvádí že nedostudoval vysokou školu proto, že dostal nabídku, která se neodmítá, a to do Haló novin. Je to člověk bez páteře a charakteru. Obávám se, jak by se zachoval v době Ferdinanda Peroutky... S největší pravděpodobností by se zařadil k tehdejším neblaze proslulým protektorátním "novinářům" typu Rysa-Rozsévače....

Mimochodem několik z nich tenkrát dal otrávit Alois Eliáš obloženými chlebíčky...

Že bychom i pana Ovčáčka pozvali na chlebíček.......

13 0
možnosti
OK

Nabídka, která se neodmítá! No jen blázen by odmítl místo v Haló novinách ;-D;-D;-D

;-D Bedřichu, s tím Rozsévačem to je nejen vtipné, ale já si ho vážně tak umím představit!

3 0
možnosti
JS

Řekl bych, že ten Peroutkův text je opravdový antisemitský pamflet. Nejenže přirovnává "židovský element" k jedu v "německém organismu", ale také píše, že "počet židovských spisovatelů a žurnalistů v Německu byl přílišný" (dokonce to opakuje). Nižší úroveň antisemitismu u nás oproti Německu připisuje tomu, že u nás je méně židů. To znamená, že za příčinu antisemitismu považuje počet židů v národě. Jinými slovy – přemýšlel jako ukázkový antisemita – za antisemitismus podle něj mohou sami židé.

Dokonce říká, že kvůli nízkému počtu židů "činnost židů nemohla zastřít nebo zmásti naše základní české rysy". Také říká, že "v kultuře jsme skrze židy neutrpěli žádných škod". Což ovšem znamená, že připouští hypotetickou možnost, že židé mohou způsobit v kultuře národa škodu.

Ač o sobě Peroutka říká, že není antisemita, jako antisemita uvažuje.

Židovská otázka je podle něj jiná pro nás a jiná pro Němce. Vpodstatě říká, že to, co se již v té době dělo židům v Německu, bylo adekvátní. Přítomnost židů kdekoli považuje za destabilizující faktor, například když to tvrdí o útěku židů do Ameriky. Socha Svobody se prý začne mračit. Za "nadměrné" dokonce považuje procento židů na vedoucích místech v Rusku. Hněv Němců proti židům, který doslova trapně ilustruje na příkladu židovských finančníků, považuje za oprávněný. Musíme si uvědomit, že v té době už proběhla "křišťálová noc", při které byli židé doslova masakrováni na ulicích.

Myslel jsem, že se to o Peroutkovi přehání, ale když jsem četl ten článek, tak jednoznačně říkám – hnus. A to bez ohledu na Zemanovy výroky.

2 6
možnosti
BM

Pusťte si poslední Historii cs. Tam je tento problém velmi dobře vysvětlený........

4 0
možnosti
MS

Tak jsem si pozorně přečetl ten Peroutkův článek a došel jsem k názoru, že Židům, ať už německým, českým, americkým či izraelským, by se ten text nejspíš nelíbil. Ani tenkrát, ani dnes. Tímto konstatováním se ovšem nijak nemění můj negativní vztah k Zemanovi a jeho podržtašce Ovčáčkovi.

2 0
možnosti
RC

No ono je otazka, jak by to bylo tenkrat. Precejenom kvuli tomu, co se stalo je kazde dnesni nahlizeni ovlivneno tri ctvrte stoleti starou zkusenosti.

Ale asi mate pravdu, Romum se take nelibi zevseobecnovani nahlizeni na jejich komunitu, ted uz se jim nelibi ani oznaceni 'neprizpusobivi'.

0 0
možnosti
VV

Tihle dva SE hledali AZ se nasli. Smula je, ze podle presidenta ktereho si narod zvolil soudi svet cely narod.

5 0
možnosti
RC

narod si ho nezvolil. Zvolila ho mensina potencialnich volicu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,18
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články