Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J19a56n 72R62á28ž

27. 4. 2022 11:18

Trochu poopravím: S Putinem se jednalo ne, že ne, ale jak se má seriózně jednat s někým, kdo 22.února v telefonickém rozhovoru s americkým prezidentem řekne, že nemá v úmyslu napadnout Ukrajinu a 24.února na Ukrajinu vtrhnou Ruska vojska.

Tím ztratil Putin důvěryhodnost pro jakékoliv jednání. Něco podobného udělal Hitler v Mnichově, když za podpis dohody s Francií a Británií o postoupení Sudet slíbil, že na ČSR nezaútočí.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby velmoci chtěly zbavit svět válek, už by to udělaly. Samy by se zbavily armád, které by se změnily na Modré přilby pod velení OSN. Tyhle armády by byly bez zbraní hromadného ničení a především by kontrolovaly, aby žádná země na Zemi si nevytvářela vlastní ozbrojené složky a v případě porušení by zasáhly.

1 2
možnosti
JR

J15a39n 91R71á87ž

27. 4. 2022 11:26

To, co píšete je idea "Orwellova světa".

PS. Bohužel zbraně hromadného ničení jsou jakousi pojistkou proti vzniku jak brutálních regionálních válek velkých států, tak i zabranily opakování celosvětového konfliktu. S tvrdým cynismem lze prohlásit, že nebýt jaderných zbraní , tak by se dávno válčilo jak v Evropě tak v Asii a Izrael by zřejmě už neexistoval.[>-]

0 0
možnosti
JK

Je zde snaha vylíčit OSN jako neschopnou čehokoliv, tak to ale není, jen se zase naskakuje na narativ křiklounů, těch co působí rozruch a kterých si tak média všímají nejvíc. Jedna, dvě, ani tří země v OSN nemohou změnit její fungování, to může jen většina a podotýkám, že by měla. Pokud se díky blokacím a právu veta nepodaří "ozdravit" OSN, je nutné založit organizaci novou a OSN poslat do politického důchodu.

Opakujme si stále dokola: "Za válku může jen Putin, za vraždění může jen Putin, za genocidu může jen Putin, za zdražování může jen Putin, za všechno co s jeho krvavou agresí souvisí může jen Putin."

Jakékoliv odvádění pozornosti na někoho jiného je jen omlouvání Putina a toho, že za ta zvěrstva může on.

Takže Ukrajinci, západ, ani USA neeskaluje násilí na Ukrajině, neútočí, ani nemohou válku ukončit. Rusko ožebračuje jen Putin a on jediný s tím může přestat, nikdo jiný agónii Ruska neprodlužuje, nikdo jiný než Putin Rusko neohrožuje, jen on a jeho režim pronásleduje a vraždí Ruské občany. Jedině politika Putina je pro Ukrajinu katastrofou.

Žádné ústupky Putinovi nebudou dost dobré, vždy bude chtít víc a udělá jen to k čemu bude donucen. Jediné co lze připustit je to, že stáhne vojska z celé Ukrajiny a bude respektovat hranice tak, jak se Rusko zavázalo v Budapešťském memorandu. Jedině tak může zachránit Rusko, čím víc bude Putin prodlužovat válku, tím hůř na tom Rusko bude.

1 1
možnosti
HH

Budapešťské memorandum je však právně nezávazné. Ve své podstatě je to jen neformální záznam společného stanoviska státních představitelů.

0 1
možnosti

To jsou zase kydy. Západ p l á n o v a l přepadení Ukrajiny Ruskem, aby se Rusko oslabilo. Takže Putin je vlastně stejná oběť, jako ti znásilňující ruští vojáci (jak nám sdělil kardinál Duka).:-P

4 2
možnosti
Foto

Myslím, že by stálo za doplnění především to, že OSN je fakticky ovládnuta Čínou a přesně s jejím narativem tam ten kašpárek Gutteres přijel. Západní demokracie by se především měly probudit ze spánku, ve kterém nadále setrvávají. Čína má značnou část organizace koupenou. A šašci jako Macron nic nevyřeší, podobně jako Johnson. Nějak se pomíjí prohlášení americké administrativy, že každé oslabení Ruska je vítané. To naznačuje mnohé. A ne jen to pozitivní...OSN už zjevně vůbec nikdo nebere vážně.

2 1
možnosti
Foto

Myslím, že by stálo za doplnění především to, že Valné shromáždění OSN je fakticky ovládnuto muslimskými zeměmi. Rada bezpečnosti je neschopná díky právu veta, které mají zakládající členové, tedy Rusko. Rusko a Čína vetují vše co není v jejich zájmu.

1 0
možnosti
Foto

Není neschopná, je k ničemu.:-/

4 1
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,68
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články