Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J98a52n 13R72á27ž

2. 9. 2020 15:38

Ač si o cestě p. Vystrčila myslím své, tak považuji legalitu existence státu na Taiwanu, a to státu zcela politicky i územně nezávislého na Číně, za nezpochybnitelný fakt. Na rozdíl od legalizace státu Kosovo, který vznikl vojenskou intervencí států NATO. V tomto případě na výhrady Srbska ke vzniku tohoto státu ovšem nikdo ohledy nebere.

Avšak situace je taková, jaká je a my bychom to měli s pokorou respektovat.

2 1
možnosti

A58l66e60š 63N22o83v56á77k

2. 9. 2020 12:16

Babiš prohlásil, že to "bude řešit"...takže se dá očekávat česká omluva Číně za nezdvořilou návštěvu senátní delegace.:-)

1 0
možnosti

Čína na n ás zatím nehodí atomovku - potřebuje kšeftovat se světem, posílat svou mládež studovat na nejlepší univerzity a ukrást ty nejdůležitější technologie, pak možná, když to ještě bude potřebovat, někoho zlikviduje. Ale odhaduju, že to k čínské mentalitě nepatří. Řídí se i taoismem, což je cesta středu, a I ́tingem - hodíme si hůlky a uvidíme, co máme dělat. Zabít opici, nebo ještě ne? ;-)

1 0
možnosti

Čína je nebezpečný moloch, orwellovská říše, která neoslabuje (jak doufali někteří zápaďani v souvislosti se zavedením kapitalismu), ale naopak sílí. A malý bezvýznamný český politik z bezvýznamné středoevropské zemičky si dovolil se Molochovi protivit? To tedy té komické zemi jen tak neprojde. :-):-)

0 1
možnosti
Foto

Koukám další vlastenec - asi od slova "dát si vlastní gól". ;-D;-DRv

1 3
možnosti

Ty jsi v tomto druhu "vlastenectví" mistr, tak to asi víš nejlíp ;-D

0 1
možnosti

Tak já nevím zda a jak s vámi polemizovat. V první půlce blogu jste uvedl jeden konkrétní příspěvek z diskuze, který není moc obratně formulovaný a sáhodlouze jej potom vyvracíte, co by nosný etalon všech příznivců Vystrčila a jeho cesty. Tedy manipulace, nebo přinejmenším marginální vlnobití ve sklenici.

Ve druhé půlce nás poučujete o tom, kdo všechno ze světových osobností a médií se mýlí v kladném přístupu k této cestě, a že to vlastně mysleli úplně naopak. A na závěr připomínáte, že rudá Čína je jaderná velmoc a proto hačačá a mlčoch.

Tak nějak bych spíše od kritika oné cesty čekal argument, proč je legální a vítaná návštěva nějaké čínské enklávy narušením mezinárodních vztahů a popřením zásady Jedna země dva systémy.

2 1
možnosti
Foto

Protože nevede přes Peking a s jeho souhlasem. Pro ústavní činitele platí jiné zvyklosti než pro turisty.

1 0
možnosti

Při sledování celé této estrády, zejména když vidím "spravedlivá rozhořčení" našich patriotistických kruhů přemýšlím, kam se nám vytratilo ono "právo na sebeurčení národa", tak hojně argumentačně používáno v případě Krymu, Katalánska apod...?

Ano, pochopitelně chápu, že každé přirovnání kulhá, už jen prostě proto, protože to není originál, takže "tohle je pochopitelně něco jiného", nicméně jeden má snad až pocit, že podle určité části společnosti se sebeurčovat a separovat mohou národy pouze jedním geopolitickým směrem... :-)

2 0
možnosti

J11a63n 48R10á13ž

2. 9. 2020 15:41

Souhlas!

0 0
možnosti

A co ten hostinský naúčtuje, pohárek vody z kohoutku?

0 0
možnosti

J36i27r40i 23B57o72r

2. 9. 2020 10:22

Pane,zřejmě už jste zapomněl na chování čínského velvyslanectví a Číňanů dovezených z celé Evropy,při návštěvě čínského presidenta v Praze. Mě to silně popudilo proti Číně.Vás možná ne.To je ten rozdíl kdo se komu klaní.

7 1
možnosti

Nevím proč , ale pan Vystrčil ve mne probouzí vzpomínku na Rychlé šípy. Konkrétně člena Bratrstva kočičí pracky. Vypadá jako Štětináč, chová se jako Štětináč a dopadne jako Štětináč. Howgh

1 5
možnosti

A13l28e51š 67N78o52v70á75k

2. 9. 2020 10:22

...a přitom by chtěl být Mirkem Dušínem...

3 2
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,69
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články