Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opozice by lépe vysvětlovala?

ANO LEPE! Copak to jde hůře než nyní?! Vy jste spokojen???!!

Stvořili chytrou karanetu, psa, nic z toho nefunguje.

Aktuální opatření jsou na 85 stranách A4.....

3 0
možnosti
JH

Takže všechno víte, všemu rozumíte, ale nesouhlasíte.

Dle mého názoru nevíte.

Vy ani všichni, jak píšete, nevíte, co se děje v nemocnicích, protože v tom prostě profesně nejste. I váš předpoklad morální pokleslosti zdravotnictví je chybný. Ve špitálech, kde je problém a není kam nemocné uložit, opravdu nikoho nezajímá, kolik dostanou od pojišťovny, ale chtějí těm lidem prostě jen pomoci.

A ano, jde o vysvětlení. Pokud by vám někdo jasně vysvětlil, proč je ve vrcholné sezóně, při plných nemocnicích a kvůli snadněji přenosným mutacím viru problém v kumulaci lidí v horských resortech, nemyslel byste si, že jde jen o zákaz jízdy na sjezdovkách. Sice máte zájem o okolí, ale problém s pamětí po necelém roce. A nebuďte naivní, že pouhé otevření kopce, vleku a veřejných toalet by problém vyřešilo, zejm. s přihlédnutím k přístupu některých našich spoluobčanů tak moc teď omezených na svobodě.

1 1
možnosti
JK

J97a71n 98K54o68z97l26e59r

1. 2. 2021 15:03

Fakt nevycházím z údivu co tady lidi dokážou vyplodit, jedno vím určitě že když se sejdou k diskuzi dva Češi je na stole nejméně 7 názorů, prostě otevřete hospody ať hospodští mohou jezdit i nadále co já vím třeba na Kapverdy, toť je celý záměr diskuze protože na zdraví nikomu zde nezáleží, jen si zde masírujou svá ega

1 2
možnosti
JS

Osobně si myslím, že opozice by si nijak nevedla lépe co se týká kovidu, nakonec vidíme jak to vedou jinde podobné strany s podobným smýšlením.

Spíše mám obavu z toho, že by tyto strany ještě více financovali zelenou politiku podle přání Bruselu, pak armádu podle přání NATO, pak by nasypali další peníze kde komu, nakonec od nich padá návrh za návrhem a k tomu byli vstřícní nelegální migraci a peníze na to by samozřejmě museli vzít pracujícím nebo podnikatelům nebo oběma.

Na druhou stranu každý vidí, že by to vláda mohla dělat i mnohem lépe a kritika je na místě, ale nástup opozice tady rozhodně není lepším řešením.

4 5
možnosti
RK

Jak to dělají strany jinde s podobným smýšlením? Peníze lze brát i jinde. Třeba zeštíhlit stát a nerozdávat dárky. Babiš snad nejede zelenou politiku?

1 0
možnosti
JK

Tak jsem se dozvěděl, že se nemám rozčilovat, že přece dobře vím proč tu máme opatření a na co vlastně jsou.

Takže jsou omezeni zaměstnanci, nejlépe homeoffice a oddělené směny, jsou omezeni podnikatelé, zvýšené náklady, zastavená (omezená) výroba, nemocní lidé, jsou omezeni obchodníci a služby, zavřeny lázně, restaurace, hotely, sjezdovky a spousta dalšího, nesmí se v noci ven, všichni v tomto státě jsou nějak omezováni a nuceni dodržovat opatření. Je ale jedna skupina obyvatelstva omezena prakticky není vůbec, kterápak to je, ... no ano je to ta nejohroženější skupina, ta která má všude přednost, dostává vládní dárky a o nutnosti její ochrany slyšíme neustále a všude. Důchodci mají povoleno vše, žádný reálný zákaz nemají a mnozí bojkotují i blbé roušky.

Staré známé pravidlo zní, že je nutné nejdříve zachránit záchranáře, protože jinak by už neměl kdo zachraňovat oběti. Porto třeba v letadle nabádají, nasaďte masku nejdřív sobě, a pak budete schopni zachránit své dítě, pokud to uděláte opačně nepřežijete ani jeden.

Takže mi řekněte, koho napadlo nejdříve očkovat důchodce (pandemicky privilegovaná skupina) a to na úkor zdravotníků a záchranářů, kteří se o ně, a nejen o ně, mají starat. Případné snížení počtu důchodců v nemocnici se díky očkování projeví nejdříve za několik měsíců a mezitím onemocní zbytečně spousta zdravotníků. Tahle vláda podlézající důchodcům nás pošle do pekla.

2 3
možnosti
MP

To jste to dost zkreslil. Důchodci i zdravotníci byli zařazeni jako primární skupiny k očkování úplně stejně. Prosím o info, kde se nedostala vakcína na zdravotníky vlivem přednostního očkování seniorů.

Šla ovšem informace, že se překvapivě řada zdravotníků odmítá nechat očkovat, což bylo vysvětlováno tím, že jich řada již onemocnění prodělala a tudíž mají protilátky a jejich očkování není tudíž bezvýhradně nutné. Ale to byla volba těch zdravotníků, nikdo jim očkování neupíral, pokud by chtěli...

6 1
možnosti
JP

Bartoni, napiš, že máš rád blatného a zbožňuješ babiše a nevyprávěj, co bylo, když bylo. Tobě se vysvětlování koalice líbí?

7 6
možnosti
PK

Pane, co to melete? 8-o Vláda dělá chaos a zásadně svá nesmyslná opatření nevysvětluje a nezdůvodňuje, ale vy za to budete kritizovat opozici? Tak to se jen tak nevidí ... Rv

4 5
možnosti
MP

Co na tom chcete odůvodňovat? Jak se šíří epidemie snad víte, ne? Osobními kontakty. Co je třeba dělat proto, aby se nešířila? Omezovat osobní kontakty. A to je celé. Každé opatření, které sníží intenzitu osobních kontaktů, jde proti šíření epidemie.

4 3
možnosti
MT

Celkem pěkně jste vyjmenoval komunikační průšvihy vlády, jen nechápu, proč za to myjete hlavu opozici. Kouzlo nechtěného, nebo si sedím na kabelu?

9 0
možnosti
JU

Pokud by byl u vlády Fiala nebo Pekarová, řeknu vám, co by následovalo...Podívali by se na své dva velké vzory - Německo a Francii, pak by přihlédli k tomu, co podniklo Rakousko a bylo by jasno - udělali by to samé. Nemá smysl si namlouvat něco jiného.

10 2
možnosti
JK

Namlouvejte si jaké představy chcete, ale proč je vnucujete ostatním nevím.

0 3
možnosti
TZ

1-, měl jste to lépe vysvětlit...

0 1
možnosti
  • Počet článků 2666
  • Celková karma 30,25
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články