Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Páni diskutéři promiňte, ale nějak vám ušlo, že pád Nečasovy vlády byl důsledkem protivládního puče, jehož výkonnými aktéry byli pánové Ištvan a Šlachta, a jehož iniciátory byli nepochybně ti, kdo z něj těžili. Jestli se nemýlím, pak protivládní puč byl a je trestný čin.

Je třeba dodat jedno: Nejméně polovina občanů České republiky to takto viděla a vidí. Pokud si toho nevšimla ODS, pak svůj potenciál prostě promrhala, což pochopitelně pocítí ve volbách,

1 2
možnosti

Nesouhlasím!

Zakládal jsem ODS v malém pro desatero tezí, které byly konzervativně pravicové. Na Václavu Klausovi mi vadilo, že ochotně natahoval veškerý komunistický póvl do své strany. V důsledku toho se ztratil konzervativismus strany a záhy i pravicovost. Strana se chovala jen pragmaticky a Opoziční smlouva umožnila ten morální marasmus, ke kterému a priori měl Klaus velmi blízko. Pozůstatky špatných volebních zákonů trpíme dosud, i když částečně byly na výzvu Václava Havla omezeny Ústavním soudem. ODS se postupně propadala do klientelismu a područí kmotrů, jak na to poprvé upozornil Topolánek. Petr Nečas udělal mnoho pozitivního, ale byl kmotry brzy poražen možná i skrze svoji současnou manželku, což samozřejmě nemůžeme bezpečně vědět.

Petr Fiala může být možná dobrý politolog, ale je moc špatný leader! Je bez charisma, nevyčistil ODS dostatečně, neosvobodil ji od kmotrů a zůstal ve vleku starých struktur. A jeho tupé politikaření je velmi nedostatečné a nehodné skutečného vůdce. Nicméně ODS má v záloze dobré politiky, kteří by snad mohli dělat opravdu pravicovou politiku, ale ti se zatím do čela netlačili, protože ví, že současný předseda musí být zákonitě poražen.

Na ODS mi vadí její bezskrupulosnost, morální cynismus, pohrdání Evropskou unií, pohrdání Eurem a hlavně levicová politika. Proto je pro mne nevolitelná, i když jsem ji spoluzakládal v malém.

:-)

0 1
možnosti
VH

Jen drobnost: Zapomněl jste podotknout, že intrikáni proti Topolánkovi byli od počátku intenzivně podporováni V. Klausem. Tuto část hrobařského Klausova úsilí jste jaksi opomněl.

1 0
možnosti
PB

I když s určitými výhradami, dal jsem vám karmu. Poslední půle a závěrečný odstavec mne pak přesvědčily, že máte pravdu a že toto je asi tak nejlepší hodnocení. Takže karma zasloužená vám, pane blogere.

1 0
možnosti
Foto

R52o40m90a42n 18K96o70z61e62l

6. 10. 2017 23:14

K Topolánkovi - ano, zisk v roce 2006 byl přes 35 %, ale bylo to díky naprosto nerealistickým slibům, jak se budou mít všichni lépe a sami členové ODS později přiznávali, že věděli, že ten program je nesplnitelný a že to se slibováním vážně přepískli (jen vzpomeňme - všichni si polepší díky nižším daním, důchodci dostanou 1000 Kč navíc, nezvýší se finanční spoluúčast ve zdravotnictví, zavede se státem zaručený příjem). Je logické, že se některým poslancům nelíbilo, jak k tomu programu přistupují (nezapomenutelný výrok T. Julínka, že program je nesmyslný letáček) a nelíbilo se to ani voličům. Nečas měl ODS zachránit, jenže opět to přepískli se slibováním...a tak je dnes ODS tam, kde je.

0 0
možnosti

Petr Nečas principielně vadil kmotrům, proti nimž byl zpočátku úspěšný. Proto musel být odstraněn. A to šlo hladce!

0 0
možnosti
PB

Zajímavý pohled.

Ne se vším souhlasím, ale je to dobrý podnět k přemýšlení.

Těch příčin odklonu mnoha voličů od ODS je asi víc, ale opoziční smlouva a Topolánek dnes už nejspíš moc nikoho netrápí. Fiala to vidí svým úhlem pohledu, možná je to dáno jeho sociální bublinou. Ale on je nejspíš chytřejší než já ( :-) ), tak ať si píše o čem a jak chce, považuje-li to za pravdu (nebo vhodné).

Teď lehce mimo základní myšlenku Vašeho blogu:

Já absolutně vůbec nechápu co za expempláře bylo ve vedení ODS, že Nečasovi neposkytli zpětnou vazbu a připustili tu trapnou situaci s Nagyovou.

To že někteří z nás někdy v životě podlehnou lehce vulgárnímu typu žen (sorry Jano :-)) se dá celkem snadno pochopit. Ale to, že ta partaj v té době měla nastaveno fungování způsobem, že Nečasův nerozum neřešili, mě docela vadí.

A popravdě vadí mi to víc než tzv. kmotrovství.

Bych byl pitomec kdybych od politiků čekal zásadně vyšší morální kvality než jsou běžné mezi námi všemi. S tím lze bojovat.

Ale, že se do vedení ODS dostali slabí lidé, neschopní Nečasův úlet usměrnit, mi připadá jako systémová chyba. Snad to s Fialou bude o něco lepší.

Teď se odkopu: stejně je momentálně pro mne ODS nejvolitelnější stranou. :-)

1 1
možnosti

Petr Fiala není charismatický vůdce! Jeho program byl převážně pustý antibabišismus. A to je málo!

A já si naopak kladu otázku, zda Jana nebyla nástrojem likvidace Petra Nečase. Vypadá to tak, neboť kmotrům značně překážel.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Ta mediální štvanice na vládu Petra Nečase byla namířena bulváru a lůze. Soudy už trojčí hrůzou, že se nemůžou na žádném zločinném vlásku zachytit - ani po letech!

1 1
možnosti
PB

Je to tak. Bod.

0 1
možnosti
JV

Fiala je zřejmě největším sucharem politické scény.Navíc působí dojmem, že žije mimo realitu v jakémsi akademickém plácání a o životě normálních lidí nemá ani šajn. Divím se, jak může někoho zaujmout.

3 4
možnosti
JF

Výstižně napsáno! R^

0 2
možnosti
Foto

Petr Fiala je kultivovaný a slušný člověk, ODS asi nic lepšího na místě předsedy nemohlo potkat, ale sklízí to, co jiní zaseli.

9 0
možnosti
Foto

slušný a kultivovaný člověk? Budiž. Potom ovšem neskutečně přitroublý, když se postaví do čela takového ksindlu.

5 7
možnosti