Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Vytvořením koalice s TOP 09 a KDU-ČSL se ODS chytila do vlastní pasti."

Nejste sám kdo nad tímto kroutí hlavou. Proto by mě zajímalo, co modroptáčníky k tomuto holportu s těmito pro ně naprosto zbytečnými přívažky vede.

4 3
možnosti

Skalních voličů je cca 8 %.

Bez těch 3 % od lidovců 4 % od TOP by na tom byli hůř než Okamurovci.

Když budou spolu, bude to vypadat líp a hlavně Benda vydrží v parlamentu až do důchodu.

1 3
možnosti

Pane Jane Bartoňi. System volby stran v politickem systemu je vzdy ztraceni identity. Koalice nutna pro udeleni souhlasu z vladou predlozenou Snemovne, je ten duvod.

Jen jedna strana v politickem kuolaru, ma predsedu. ktery svymi penezmi dokaze okouzlit. Take vi, ze dostane-li se do cela a muze vyhrat volby, ma zaruceno navraceni vlozenych penez pred volbou. To vse mu dodava idiotska Ustava CR.

A vy, pane Bartoni, pisete o strane, ktera ma spatnou a smutnou minulost a take nema ty penize na tu bozskou reklamu pred volbou. Dnesni petikoalice je duvodem mit republiku v desolatnim stavu. A kdyz se podivate na to spektrum tech stran uchazejici se byt ve vlade, je to stejne jako ta dnesni. Kdyz pripocitate 2570 BILIONU korun dluhu, neni zde pravy hospodar v zadne strane, aby CR postavil do popredi. Staci si spocitat jen urok z toho dluhu.

Muste si zapamatovat. Konzervatismus je opozice socialismu. Konzervatismus je stat s financni disciplinou a tim dava obcanum vice penez za jejich praci. Bez dluhu. Take bez moznosti "male domu", jako to predvadel minuly premier.

1 1
možnosti

Všechno se vám v hlavě už popletlo.

2 2
možnosti

Nesouhlasím s Vaším hodnocením politiky.

ODS Václava Klause od počátku vnímám jako překabátěnými komunisty prosycenou stranu, která konala jen populistické, levicové aktivity a nepopulistickou pravicovou politiku s privatizací bank přenechala levicové straně Miloše Zemana.

Obě strany se pak věnovaly především politickému byznysu a skrze Opoziční smlouvu se rozhodly v Česku panovat na věčné časy! Tomu přes Senát a Ústavní soud zabránil Václav Havel.

Když ODS klesla na dno a političtí podnikatelé odcházeli z ODS, našli pana profesora Petra Fialu, aby ODS vzkřísil k životu. Jenže Petr Fiala je demokrat a slušný člověk!

Babišova teze, že zvítězil "antibabiš" není pravdivá! Zvítězila potřeba obnovy liberální demokracie a pokračování v tvorbě právního státu, který předtím jistou amoralitou dostal těžké rány, a zvítězila potřeba odklonu od ruského imperialismu!

Politici svou lží a petrohradským trollingem se dnes posunují od stran populistických k anarchistickým! Doufám, že za dva roky opět zvítězí zájem Čechu o liberální demokracii, občanské svobody, právní stát a o státní svrchovanost v rámci evropské unie a obranného společenství Severoatlantické aliance. A také doufám, že konečně přijmeme Euro!

5 2
možnosti

No panečku 😄.

2 3
možnosti

J11a65n 89R40á95ž

3. 11. 2023 12:35

ODS ztratila svou identitu v okamžiku, kdy byl za předsedu dosazen salonní intelektuál, bez jakéhokoliv vlastního názoru, který by stál za to, aby byl na vládní úrovni realizován a ještě k tomu s charismatem leklé ryby, jak kdysi trefně někdo označil jiného obdobně nudného europoitika.

5 5
možnosti

Já si vážím poctivého demokrata pana předsedy vlády Petra Fialy. Je rozhodně pro Česko přínosnější než estébák Bureš! Obdivuji se mu, jak dokáže zvládat pět zcela rozdílných stran!

Politika má být služba občanům! To není sranda pro zábavu!

6 2
možnosti

..... zkrátka slovy klasika, otce zakladatele : "Je to falešné a prázdné!"

5 2
možnosti
Foto

Co se týče onoho "politologa" Lukáše Valeše, ten dlouhodobě kope za hnutí ANO podobně jako autor článku. Úsměvně působí i Andrej Babiš, když ODS radí, aby odvolala Petra Fialu a na jeho místo dala jihočeského hejtmana Martina Kubu. S tím prý by si rozuměl lépe.

Obavy představitelů opozice o další osud ODS jsou opravdu dojemné.

8 5
možnosti

Osud ODS je každému občanovi ukradený.

Nás spíš zajímá, jestli přežijeme ve zdraví tuto vládu Národní katastrofy, pod vedením ODS !

6 5
možnosti
Foto

Je zpozdilé kritizovat za ztrátu "pravicové" identity v době, kdy se obsah pojmů "pravice a levice" pomalu vytrácí a nastupují jiná kritéria.

Stejně mimo mísu je obviňovat v plné míře ODS ze zavinění recese a míry inflace.

A v neposlední řadě bych si s úspěchem dovolil pochybovat o tom, že jste dlouholetý volič ODS, protože zde se předvádíte jako spíše příznivec oponentních stran.

Osobně bych (nikdy jsem kvůli Klausovi ODS nevolil) našel celkem dost výhrad různé závažnosti proti současné vládě a ODS, ale určitě někde jinde, než vy. A určitě bych jí nekritizoval za úspory a např. za hledání jiné pozice prodělečného státního molochu.

3 3
možnosti

Nepociťuji potřebu zapomínat na pravolevé vidění politiky. Upustil bych od vulgárního pojetí "pravice je tu pro boháče a levice pro chudáky" a upřel bych pozornost na to, že pravice je tu pro svobodné, akceschopné, na státě nezávislé občany, a že levice je to pro závisláky na státu, nesvobodné. neschopné akce a čekající na "létající pečené holuby přímo do huby".

Pana profesora a předsedy vlády Petra Fialy si vážím pro jeho moudrost a schopnost ukočírovat pět zcela rozdílných stran v zájmu demokracie!

Obávám se stran, které skrze lež a trolling se posunují od stran populistických k anarchistickým!

1 1
možnosti

Ano, vypadá to, že občanští demokraté si brzy zvolí za předsedu Lůďu Niedermayera.

5 3
možnosti

Takové starosti vy mít nemůžete, protože vůdce je majitel

6 3
možnosti

ODS měla vždy jen identitu Modrých strak !

Dnes se o tuto identitu dělí zejména se STAN a možná i TOP !

Její výlučnost se tím rozmělňuje !

7 7
možnosti
Foto

To není tak úplně nepravdivé, ovšem na socany a Babiše ještě stále nemají.

3 3
možnosti

Další díl dojemné starosti o ODS z dílny Anofertu. Borec je Valeš, který se svou lásku 25085 ani netají.

6 11
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články