Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Tak to máte na head line. Stát hledá velká očkovací centra ;-D

0 0
možnosti
JZ

Kraje mají svůj smysl, protože celá Česká republika se nedá řídit z Prahy. ČR bez mezičlánků mezi vládou a obcemi, to je jen taková omezená nereálná pražská představa. Otázkou je, jestli by krajů nemohlo být méně. I když takové srovnatelné Švýcarsko má 23 kantonů.

0 0
možnosti
KK

Zřízení krajů byly obrovská chyba. Je zajímavé, že to po letech přiznávají i ti, kteř u toho tehdy byli. Drahé, nefunkční.

0 0
možnosti
Foto

J87i70r74i 37C55i11z

11. 1. 2021 12:14

Vazeny autore, Vas blog bych rozdelil do dvou casti:

1) Kraje - v 10,5mil state nyni 13 kraju zrizenych ustavnim zakonem z r.2000. Zemske zrizeni (Cechy, Morava a Slezsko) fungujici po staleti bylo v r.48 zruseno bolseviky a zrizen vyssi pocet (mam dojem 7) novych kraju. Ve srovnani s 80ti mil Nemeckem, ktere je rozdeleno podle historicke mapy na 16 spolkovych zemi, je to velky nepomer i co se tyka jejich uradnickeho rizeni. Vracenim se k zemskemu usporadani CR bychom nepochybne usetrili na nakladech statu rocne miliardy. Kraje jen supluji mestske spravy, nemocnice si muze pohlidat kazde mesto samo.

2) Ockovaci centra obslehl pan Kuba z Nemecka, kde byly jiz v prosinci zrizovany ve velkych prostorach jako jsou zavrene vystaviste ap. Ze si prisvojuje zasluhy s uzasnou myslenkou zrizeni ockovacich center me neprekvapuje, je to clen proflaknute ODS a navic s kontakty na nejake kmotry z Hluboke. Byl taky clenem nektere vlady ODS, ve ktere prokazal svoji neschopnost cokoliv ridit. Protoze kazdy den sleduji zpravy na ZDF a ORF mohu jen konstatovat, ze ke vcerejsimu dni bylo v Nemecku proockovano cca 520tis obcanu a maji samozrejme stanovene priority, kdo bude nejdriv. Vcerejsi sroceni na Staromaku za ucasti nacka Landy a bolsevika z Prognostickeho ustavu UV KSC jen dokazuje, ze v CR to nepujde lehce s ockovanim proti Covidu.

1 4
možnosti
RK

Kuba se nechal inspirovat Izraelem, což sám proklamuje. Jenže ani to vaše dušička nemůže přenést přes srdce. Holt, někdo přemýšlí, plánuje a koná, někdo jen kecá. Jinak kraje nahradily jako mezičlánek okresy.

4 2
možnosti
MB

Je dobře, že se zhmotnil pojem - "Stát zařídí očkování". Jak ? V přetížených nemocnicích ? Nebo p. Babiš a Blatný přijedou někam na náměstí ? Ten Kuba chválabohu návod dává a hlavně - Koná ! Ruku na srdce, je to i velký problém.

Vakcinu mrazit na -70C, kde ? Vybavit praktického lékaře - čím ? Po očkování má pacient nějakou dobu sedět, aby se nevybulil - kde ? Tak či onak, nemocnice nechť léčí. Centra očkují. Zase - kým ? Nejde jenom o lékaře a sestru, ještě nějaký administrátor, telefonista ... ?

Čili skutečně Hejtmanové a jejich péče. Opravdu neideologicky - Pokud se p. Babiš pasuje na "Hlavního velkovakcináře", vždyť je to komické ... Asi jiné starosti nemá ... Každopádně je užitečný ... :-)

2 2
možnosti
JK

Bez sofistikovaných očkovacích center s průchodem v řádu tisíců za den to nepůjde. O tom víme už o léta, stejně jako Němci, u nich centra stojí, u nás nejsou ani na papíře. Několika set stránková strategie ví kdo a po které silnici převeze vakcíny přes hranice do krajských měst (nemocnic). Absolutně ale neřeší kdo, kdy, kde bude očkovat, kdo lidi pozve, bude evidovat a vyzve k druhému očkování, co bude s těmi co se nedostaví, nebo nemohou dostavit a jak se budou sledovat vedlejší účinky a kdo je bude řešit.

Náš samozvaný velkoočkovatel kouká v Bruselu jak "vejr", kolik dostane přiděleno, nechá vyrobit "studii" a dopravu a šmitec, kraje tady to máte, starejte se, nám je to šumák, já velký influencer vás krajští troubové rozmáznu na "čau lidi".

Máme "demokratického" premiéra který umí jen nařizovat a trestat, nesnáší diskuzi a umí jen urážet (mimo mikrofon rudne i nejotrlejší galérka), premiéra co není schopen obstát ve veřejné konfrontaci a propadne se do cizího nesrozumitelného jazyka, už ani nechodí na vládní tiskovky a exklusivně vyhlašuje vládní programy na účtech na sociálních médiích. Premiéra co má detailně propracovaný volební marketing, pro permanentní kampaň pracuje nepřetržitě stovky lidí, ale není schopen zajistit základní propagaci očkování, za které se osobně zaručil, ale když něco nefunguje, tak za to může Brusel, ministři, kraje, a všichni neposlušní lidi, prý kdyby mu nehatili jeho mikromanagement, tak už tu je ráj na zemi.

Bože, možná si zasloužíme trest v podobě pandemie, ale za co si na nás seslal ještě Babiše?

7 2
možnosti
JS

Myšlenka pane Kuby je správná. Pokud jde o JČ kraj , tak všechny nemocnice patří kraji, takže může kraj připravit základní osu očkování. Vzhledem k tomu, že alespoň v začátku očkování je nutno dodržet velmi specifické podmínky pro skladování vakcíny, tak si myslím , že tento postup je správný. Hejtman Kuba nevyloučil další možnosti očkování, třeba u praktických lékařů. To však bude možné až po dodávkách vakcín, které budou moci být skladovány v ordinacích.

No a nakonec, tak konkrétní plán jsem od vlády neslyšel a nevěřím , e tato vláda chaotiků vůbec nějaký má.

3 1
možnosti
RK

Osobně se sice nechám očkovat, ale rozhodně ne v nějakém mamutím centru. Plán, který představila vláda a který počítá s tím, že se do očkování zapojí praktičtí lékaři tak, jako v případě chřipky, považuji za dostatečný způsob. Tento systém má i své nepopiratelné výhody, když praktičtí lékaři znají své pacienty a mohou tak případně lépe odhadnout kontraindikace.

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763698

To je pane PRchale sice good idea, ale očkovací látka se k nám postupně bude valit a praktici musí také ordinovat a ne každý bude chtít očkovat. Vy si klidně domluvte extra vakcinaci třeba i u zubaře, ale čím víc budete mít těch míst, tím to bude větší logistický problém + skladování vakcín. Je pravda, že nejlepší mikroanažer má zkušenosti s dostribucí pečiva a hnojiv, ale tohle je jiný kafe. Tenhle stát nebyl schopen zorganizovat efektivní plošné testování. Na Slovensku měli dvě vlny plošného testování za sebou, a my jsme se eprve počátkem prosince rozhodli, že budeme testovat stařečky v domovech seniorů. Antigenní testování se spustilo pro veřejnost a čekačka byla 8 dní. Vraťte se nohama na zem.

1 0
možnosti
Foto

A že jste to krajské zřízení nekritizoval když skoro všude vládlo ANO.

3 1
možnosti
JS

V jihočeském kraji ANO nevládlo nikdy

0 0
možnosti
RK

Pane PRchale, zase plkáte. Dokud byla hejtmanství v rukou Anofertu, tak jste krajské zřízení nekritizoval, že? Včera byl na CNN rozhovor, resp. duel Prymuly s Kubou. Překvapivě se nejednalo o duel, ale o konstruktivní debatu. A jedno je jisté. Zdravotnická zařízení v krajích jsou v režii krajů. Fakultky jsou jen kapka v moři v při očkování. Krajská zařízení budou hrát prim, ale koordinace je na státu. A zrovna Kuba má strategii připravenou velmi dobře. Vzorem mu byl Izrael. Vás prostě hrozně štve, že jste kraje ztratili a teď na ně budete kydat.

7 1
možnosti
  • Počet článků 2677
  • Celková karma 29,86
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články