Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

Autor příspěvku patří k slušným a věcným blogerům. Zaujaly mě jeho připomínky k Obamově vedení americké politické strategie a vlivu na světovou politiku. Obamu pokládám už od začátku druhého volebního období za omyl voličů a teď svět i USA potřebuje novou, tvrdší a adekvátnější krev, aby se ve světě něco pohnulo žádoucím směrem, neboť Obamův politický styl odsouvá tuto mocnost do pozadí, Rusko a Čína přebírají iniciativu.

4 0
možnosti
Foto

Obama byl omyl voličů už od začátku prvního volebního období. :-/

3 0
možnosti
Foto

Barack Obama dostal Nobelovu cenu za mír v roce 2009 krátce poté, co se stal prezidentem USA a v politice zatím ještě nic nevykonal. Dostal ji tedy jaksi dopředu. Nyní můžeme konstatovat, že v závěru jeho prezidentské kariery vidíme totálně rozvrácený Blízký východ a sever Afriky. Muslim Obama tak dosáhl takového neúspěchu v zahraniční politice, jako žádný z jeho předchůdců. Rv

5 1
možnosti
PH

K Vasi posledni vete: Obama je presvetcen, ze jeho zahranicni politika je velmi uspesna. Na konec proc by si to nemohl myslet? Svedska komise ho odmenila za dobre vykonanou praci dopredu. My mame plne zuby soucasne politicke garnitury at uz z leva ci z prava. Pokud by to melo pokracovat dal stejnym smerem, tak to tady muzeme zabalit, ponevac to pujde od deseti k peti. America se pravdepodobne po osmi letech Obamova vladnuti nevzpamatuje, pokud to nevezme pod "patronat" Donald.

2 2
možnosti
ZK

Všechno souvisí se vším. Z ekonomických uprchlíků se stanou klimatičtí, někteří už jsou. Když vám v celé zemi vyschnou jezera a řeky, dáte se na pochod a nezastaví vás nikdo.

2 0
možnosti
LR

Zajímalo by mne, zda vysychají kromě Sahelu i v Austrálii a kdy můžeme očekávat statisíce prchajících Australanů

0 2
možnosti
VK

No, až bude Obama na konferenci k uprchlictví, možná bude mluvit o uprchlících. Vzhledem k tomu, že USA dosud nepřistoupili ke Kjótskému protokolu (možná se mýlím), tak tato jeho slova vítám.

Článek mi přijde poněkud demagogický. Položit tyto dva rozdílné problémy vedle sebe.;-)

2 2
možnosti
JV

Kjótský protokol by musel ratifikovat Kongres placený ropnou lobby. Obama na to jde od lesa, pomocí zákona o ochraně ovzduší. Takže se v USA nyní tvrdě bojuje o Clean Power Plant a MATS (nové emisní limity na těžké kovy), podzákonná ustanovení, která na základě toho Nixonova (republikánova) zákona vytvořila EPA. V reálu to má potenciál udělat prakticky to samé, co dodržení Kjótského protokolu.

0 0
možnosti
SB

Dostal jste ode mne karmu.

2 1
možnosti
JL

J13á43n 79L82o10s11k13o89t

2. 9. 2015 8:33

Pripájam sa, aj odo mňa. R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,43
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články