Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přátelé tedy sleduji to a mně ta opozice připadne pěkně neschopná. Oni fakticky mají Babiše na dostřel a bojí se do toho šlápnout. Když si vezmete ta východiska - teď jsou omezení, která by měla tu epidémii brzdit, avšak ona akumuluje a začíná zrychlovat. Tj. co nastane do 14 dnů nebo do měsíce - rozjede se to pořádně, a zřejmě nemocnice nebudou stíhat (skoro jistota). A v horizontu 14 dnů je jedno, jestli bude nouzový stav nebo ne. Prostě se to bude rozjíždět víc a víc a za těch 14 dnů nebo 3 týdny bude nasnadě do toho tvrdě šlápnout. A čím asi. No zastavit fabriky, hustokrutej lockdown, jak se patří. Kdyby byli ten fialka s tím pyrátem a okamurku nevyjímaje co k čemu, tak Babišovi dají těch 14 dnů fóra toho nouzáku s tím, že během těch 14 dnů nachystá, jak bude vypadat lockdown jako řemen, včetně zákazu vycházení, checkpointů na každé hlavní ulici, nouzové zásobování obyvatelstva potravinami atd. Ať Babiš naplánuje co budou dělat švestky co lampasáci a co ta banda ze státní správy. A ať si hlavně naplánuje, že příde na měsíc zavřít celej průmysl a taky celej slavnej Agrofert a při té nízkoziskovosti těch fabrik bude po tom měsíci bez větších problémů viset před předlužením. Však ať se nebojí že příde na buben vždyť ten Agrofet přece vůbec není jeho, sám to porád povídá dokola. Však ostatní fabriky taky přijdou zavřít nebo brutálka omezit, padni komu padni. Takhle bych to Andrejovi naservíroval já, hezky si mazle za těch 14 dnů co ti to prodloužíme pro sebe upleť smyčku a když pámbu s tou epidemii neudělá ňákej zázrak, tak pak tě v ní i s Agrofertem necháme voběsit a ještě ti za nožky potáhnem. Fakt nechápu, kde ten Fuiala a Bartoš nechali hlavu. Babiš jim ji strká do oprátky a oni se najednou bojí. Jak takhle chtěj vyhrát volby, to ví fakt jen Bůh.... pokud se do Babiše neopřou teď, tak on to zase nějak přežije a pak jim to dá pěkně vyžrat. Fuj.

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem pěkně naivní. Podle všeho Babiš už fakticky ani nechce prodloužit nouzový stav, resp. nechce jej prodloužit tak, že by musel vyhovět jakémukoliv, i nejmenšímu možnému návrhu opozice např. na férovější kompenzaci živnostníků atd. Takže nějaké prodloužení s tím, že by splnil nějaké úkoly /fakticky rok staré resty/, tak to je asi opravdu nesmysl. Holt předvolební kampaň. Babišovi jde o všechno, tak se půjde přes mrtvoly, no.

0 0
možnosti
Foto

J21o10s43e78f 67B70á82r33t58a

11. 2. 2021 13:13

Jestli je nouzový stav nutný, tak bez podmínek. Jestli ne, tak ho zrušit. Voliči si to budou pamatovat.

2 0
možnosti

Zrušit! Nouzový stav je nouzové řešení, když neumím vládnout! Máme dost institucí, které by pandemii zvládly lépe než vláda, kdyby dostaly příležitost! :-)

2 1
možnosti
AN

A97l90e83š 27N39o45v56á67k

11. 2. 2021 13:03

používat spojení "Opozice i komunisté" je nesmysl. Komunisté jsou taky opozice. Mají s vládou opoziční smlouvu. Stejně jako se to dvakrát osvědčilo ODS.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Bartoni, máte názor a komentujete už úplně všechno, měl byste se nechat zaměstnat na práci jako dělá Fendrych, ten taky napíše každý den nejméně jeden článek úplně o všem, od mykorhizy přes kyslíkové konvertory až po nedostatek empatie mezi primáty, lidi nevyjímaje. Nicméně, to o čem píšete, není nic proti ničemu, všechno to je jistě věc názoru. Nouzový stav trvá vlastně už rok, s nějakou přestávku, jestli se něco zhorší nebo ne když nebude, fakt nevím, neví nikdo. Proč to nevyzkoušet, co to udělá..... Zkusilo se ledacos, proč ne toto. - - - - Chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor na tohleto: Babiš prozatím, kdo si s ním cokoliv začal, tak ho vytěžil do morku kostí - kluci z plakátů, Bohuš Sobotka, teďka ten Hamáček, komouši taky nadranc. Když někdo něco použitelného navrhne z opozice /dřív, teď už raději víceméně mlčí/, tak to Babiš taky vytěžil a dělal si marketing. Dokonce ani z SPD už se do ničeho nehrnou. Tj. Babiš ještě tím marketingem udělá dojem na důchodce /s ním mají totiž největší pravděpodobnost, že jim zase přidá na důchodech, ať rozpočet klidně zkrachuje/, ale otázka je, co to bude stačit, ono do voleb budeme na 30 tis. mrtvých, a pochybuji, že Mára Prchal nějak zaonačí, by si přeživší důchoci mysleli, že ty desítky tisíc mrtvých si užívají na Maledivách, namísto na krchově. Na to je i fejsbůček krátkej, tiktok snad, děcka dokážou být morbidní dost a dost. Ale ta nemají volební právo, takže nic. Tzn. můj dotaz na Vás je tenhle - po tom všem, je reálné, že při tom volebním výsledku, co Babiš udělá (30% hlasů = asi tedy 65 až 70 mandátů), najde někoho, kdo s ním půjde do koalice? A je podle Vás reálné, aby ho Zeman naistaloval jako ministerského předsedu bez šance získat podporu ve Sněmovně a takhle to nějaký čas vydrželo /minimálně do prezidentských voleb, kde by Babiš mohl uspět a mohl by si najmenovat svůj kabinet s Havlíčkem v čele a takhle to táhnout tak do roku 28 nebo tak něco/? Takhle mi totiž připadne že s Babišem to jde z kopce.

0 0
možnosti

Omlouvám se, že diskutuji dříve než vyzvaný autor.

Vycházím z toho, že senioři nejsou hlupáci, a z toho, že dle výzkumu volebních preferencí, ANO pomalu klesá.

A tak očekávám, že může dojít k ponížení hlasů pro babišovce, a že prvním na pásce bude Ivan Bartoš. Přesto Miloš Zeman slíbil Andreji Babišovi, že ho učiní premiérem. Andrej Babiš nedostane zplnomocnění vlády poslaneckou sněmovnou. To ani Zemanovi ani Babišovi nevadí. Už nám to jednou předvedli, že vláda postavená mimo Ústavu jim nevadí, a bohužel opozice neměla sílu dát to k Ústavnímu soudu! Tato úvaha však předpokládá, že se oba aktéři voleb dožijí!

:-)

1 0
možnosti

Rv

Asi jste stoupenec ANO. Proč tak soudím? Protože tak jako Zeman, Klaus, Babiš nedokážete ctít demokratickou dělbu moci a právní stát.

Demokratický stát navíc potřebuje zajištění Ústavním soudem, který nemá žádnou legislativní iniciativu. Jeho úkolem je dbát na čistotu zákonů vzhledem k Ústavě. Jenže ti postkomunističtí papalášové právě mají zájem ohýbat Ústavu podle svých přání. Proto pomlouvají Ústavní soud jako třetí parlamentní komoru.

A proto také Miloš Zeman ve své nenávisti a ve své mstivostí jak malý chlapeček na písečku, odnímá státní vyznamenání Pavlu Rychetskému, které mu na podzim udělil. A to nejotřesnější je, že v tom pomlouvání (Babiš, Zeman, Benešová) se nezastaví ani před falešnými obviněními Ústavního soudu. Na vynikajícího člověka a právníka vyrábějí hoaxy o jeho korupci!

Uvědomujete si, co to znamená? Uvědomuje si, že tito představitelé dělají destrukci našeho státu? Uvědomujete si, že tito postkomunističtí papalášové vzbuzují nedůvěru našich občanů k naší svobodě a demokracii?

Demokratický stát potřebuje také aktivní občanskou společnost, proti které se staví především Václav Klaus a Miloš Zeman, a vysmívají se svým kritikům místo toho, aby více prohlubovali demokracii ve státě!

Na závěr: Právě nám v ČT ministr Blatný sdělil, jak důležité je UKONČIT "NOUZOVÝ STAV". Přestanou nesmyslná, zbytečná, celoplošná vládní omezování společnosti a budeme moci obnovit ekonomiku ve společnosti. Otevřeme bezdůvodně zavřené drobné prodejny a provozy! Konečně omezení společnosti přestanou být zbytečně plošná a dále budou jen omezení lokální podle skutečné potřeby! Konečně se hygienické stanice budou moci chopit své práce, ve které byly vládními nařízeními omezovány! Nepříjemné je, že v posledním desetiletí byly tyto stanice personálně i ekonomicky devastovány.

:-)

6 5
možnosti
LH

"Konečně se hygienické stanice budou moci chopit své práce" - tak to je vtip dne - to se Vám opravdu povedlo...;-D;-D

3 3
možnosti
LH

prostě je to stále stejné -Covid a opatření jako nástroj proti Babišovi - podle mě hloupost....

6 3
možnosti
JK

No výborně, nenechal jste na Andrejovi a jeho vládě nit suchou, ani jedna pochvala a to je co říci. Třeba jak brilantně jste odsoudil KSČM za její zradu a pochválil STAN a ČPS za snahu o jednání a hledání kompromisu, jenže několikadenní návštěva Maďarska a Srbska naším premiérem jaksi jednání zhatila, protože bez něho tady ani Faltýnek nemrkne, to jste řekl hezky. Také brilantně vyzdvihujete ČT za ukázku neschopnosti vlády a následné nutnosti hrát s pacienty "škatulata škatulata hýbejte se" v mraze a chumelení, což i Hamáčkovi podráží nohy, jak správně uvádíte. Souhlasím s vámi, že Andrej (vláda) by nestoudně chtěl neomezenou moc nejlépe na neurčito a protože mu to už ani Komunisti nevěří, tak hodí odpovědnost vlády na hejtmany, no co když už na ně hodil to zpackané očkování, tak tohle je snad zlomí. Také správně uvádíte, že jestli si snad hejtmani a celá volební připravená mašinérie myslela, že budou volby jako vždycky a v centrále se jen matematicky srovnají spravedlivě hlasy, tak to se šeredně mýlí. Bude jeden volební kraj Česko a celá ta volební hierarchie se od základu musí překopat, zatím nikdo neví jak, kdo co bude dělat a jestli na to jsou lidi, ale bude to, protože si to Andrej taky vezme jako OSOBNÍ odpovědnost. Jak to pak ale hodí na kraje, když žádné volební nebudou to se zatím taky neví, ale ono to dopadne, v nejhorším pojede Andrej do Mali studovat tamní ekologické hospodaření, jak jasně a zřetelně uvádíte. No a nakonec menší vtípek o tom jak lze po sociální síti odvolat právně závazné udělení medaile, kterou vlastně ani nikdo nechce, což u diplomata vyvolá úsměv a občan se řehní naplno. Opravdu pochvala za vyvážený článek tak kritický ke vládě, ministrům, premiérovi a prezidentovi.

0 1
možnosti

Mám také ten pocit, že se nám Jaroslav Faltýnek a Andrej Babiš poněkud vyhýbají. Je to taktické, ale není to správné!

Co se stane, když komunisti nepodrží "nouzový stav"? Dověděli jsme se to před chvílí od ministra Blatného: Obnovíme ekonomiku země! Otevřeme nesmyslně zavřené krámky drobných živnostníků! Celoplošná, nesmyslná nařízení nebudou moci být, protože vše bude zřizováno podle skutečných, lokálních potřeb! Konečně skončí ta nesmyslná epidemiologická opatření, která nemají na šíření viru vliv. Ale skončí i to, co měla Babišova vláda již dávno vyřešit, ale nevyřešila!

Právě jsem slyšel program dle Pirátů a STANu, který marně prosazují. Proč nemohli realizovat včasnou pomoc občanům? Proč legislativní iniciativu ANO vždy zastaví?

Ohledně voleb:

Mám obavu, že babišovci budou dělat obstrukce, jak předpověděl Miloš Zeman! Proč tak soudím?

Řešení problému, na který upozornil Ústavní soud, leží již někjolik let v parlamentu, které bylo připraveno lidovci, ale babišovci to odmítali projednat. Dnes se politici Senátu a dolní sněmovny shodli, že může jít o výchozí základ k řešení. Babišovci se dodatečně postavili proti tomu.

Senátoři i poslanci v dolní sněmovně se domluvili s ANO, že čtrnáct krajů bude zachováno, ale ANO nově chce jen jeden volební kraj!

A tak mám obavu, že projednávání spravedlnosti ve volebních zákonech bude Babišovo ANO blokovat!

Vážení! Urychleme racionální řešení! Umírají nám zbytečně tisíce pacientů!

:-)

2 0
možnosti
RK

Spíše se tak naplňuje obava těch, co označili „prohlédnutí“ Pavla Rychetského za hrubý zásah do již probíhající volební kampan

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765481

Zajímal by mě praktický aspekt této vaší poznámky. Jak ta probíhající volební kampaň a zásah do ní vypadá? Buď připustíme, že politici dělají permanentní volební kampaň, a k tomu se přikláním i já, tak je vyhlášení termínu voleb pouze k tomu, abychom znali přesný datum a mohli stranám počítat utracené peníze za reklamu. Jiný praktický a zásadnější význam vyhlášení termínu voleb nevidím. Tentokrát ho Miloš vyhlásil dříve jen proto, že pokusil Ústavnímu soudu do chystaného nálezu hodit vidle, aby zachránil skomírající ANO. Marně.

3 1
možnosti
RK

Přitom víme, že by další jednání k ničemu neprospělo a opozice by vládě nevyhověla, i kdyby vláda nakonec před požadavky opozice kapitulovala.....

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765481

To jste se pane autore díval zase s Andrejem do křišťálové koule nebo vám to řekl otec Slunce, nebo snad matka Země? Když jednání k ničemu nevedou, tak už tedy zbývá jen rozpuštění sněmovny a ustanovení doživotního vůdce, krále všech koblih.8-o

5 3
možnosti
MV

nastal cas udelat na lidi konecne posledni "cau lidi" a jit

4 1
možnosti
Foto

Otázka zní, jestli jsou nedávné krajské volby nadále vypovídající. Věřím, že už ne. Jinak opět zajímavý text.

0 1
možnosti
  • Počet článků 2677
  • Celková karma 29,89
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články