Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J22a81n 25R66á45ž

12. 1. 2023 17:55

V první kole volit půjdu, z principu, že když je z čeho, volit se má. Jestli do druhého kola postoupí dva z těch tří protěžovaných exotů, volit nepůjdu. A to také z principu., že nemohu volit někoho, koho ve funkci prezidenta nechci.

Moc se ni líbilo odůvodnění jednoho chlápka, který svoji neochotu jít v druhém kole volit někoho z těch tří popsal takto:

" Je to stejné, jako když bych vešel do uzenářství, tam by mi dali vybrat mezi dvěma salámy a každý už byl nazelenalý. Taky bych ani jeden nekoupil a šel s prázdnou pryč"

Pro mne jsou všichni z té trojky více či méně "nazelenalí" a proto nemám chuť ani jednomu z nich dát hlas.

"Děj se vůle Boží" a bez ohledu na to, kdo tím prezidentem nakonec bude, budu jeho zvolení respektovat. Rozhodně se nebudu ztrapňovat prohlášeními typu "xxx není můj prezident" a pod, jak tak činili mnozí po volbě Zemana!

1 0
možnosti
Foto

Pane Ráži, to máte smůlu. Co dělat, když na ty dobré nemáte peníze a ty nazelenalé nechcete.

Bajku o oslíku a dvou kupkách sena znáte? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Přání otcem myšlenky...? :-) Víte, on Babiš by se snažil zúročit rozsudek, ať by býval dopadl jakkoliv. Kdyby ho uznal soud vinným, oháněl by se mučednictvím, když ho uznal nevinným, tak se ohání tím. Je to had zkroucenej do mnoha smyček...

7 4
možnosti
LH

Stejně tak jeho protivníci by rádi využili rozsudek, bohužel to nějak nedopadlo:-P

8 3
možnosti
JK

Nejsou žádní vládní kandidáti, to je zásadní sdělení, vláda ani vládnoucí koalice žádného kandidáta nepostavila. To udělalo díru do celé kampaně Babišovi a skoro až hystericky obviňoval vládu, že toho není schopna. Tohle si snad všichni pamatujeme a na toto téma je zde i několik blogů.

Jenže co s celou tou pracně vystavenou kampaní, když teda toho kandidáta na trefování nemá, tak si ho prostě vyrobí. Problém je, že se nelze zaměřit na jednoho, ale na dva, možná na tři, kreativci zapracovali a po krátkém váhání, je strategie zde. Bude se vše orientovat na vládu, už to není ta osobní dehonestační kampaň na jednotlivé soupeře o Hrad, střelivo se ukázalo jako dost slabé, nyní se jde tvrdě proti vládě, pro větší zviditelnění a možnost neomezeného výstupu před kamerami se vyvolá jednání o nedůvěře vládě.

Babiš bude dokola tvrdit tu lež, že stojí proti vládním kandidátům a vede kampaň proti vládě. To si ale tragicky plete volby, do sněmovny se už volilo a to prohrál a další volby budou zase za 3 roky, navíc prezident sice může vládě vetovat všechny zákony, ani je číst nemusí (což by Babiš škodolibě dělal), jenže na výsledku to nic nemění a prezidentovo veto lze snadno přehlasovat. Takhle podobně je to se všemi argumenty proti vládě, prezident se musí umět domluvit s politiky, ne jim sprostě nadávat a dělat naschvály. Babiš se nedokáže domluvit s nikým, ani s tím Okamurou, je to destruktor všech vzájemných vztahů, jako prezident chrlící sprosťárny a lži by byl další, za kterého bychom se museli stydět.

Když si odmyslíme zuřivou a nesmyslnou kampaň proti vládě, tak Babiš nemá co nabídnout. Nic pozitivního by nás s ním nečekalo, skutečně nic, na jednu pozitivní věc, pro kterou má být Babiš prezidentem se ptám už dlouho a ani zarytí babišovci nejsou schopni nic vymyslet. Vše je jen negativní, proti někomu, už i kamaráda Orbána poslal k šípku (není divu) a nemá nikoho v ČR ani ve světě, kdo by ho podpořil.

Smlouvu s ďáblem já rozhodně uzavřít nehodlám.

12 2
možnosti
JK

Teď mě napadlo, že jednání sněmovny o nedůvěře vládě je součást volební kampaně a Babiš musí náklady zahrnout do svých nákladů na kampaň. Kolik asi stojí hodina jednání celé sněmovny? To bude mastná pokuta za překročení nákladů. ;-)

6 2
možnosti
JK

Problém Pavla je dávná minulost, problém Nerudové je nedávná minulost, problém Babiše je dávná minulost, nedávná minulost, přítomnost a celá budoucnost.

9 2
možnosti
JK

Zase manipulace. Opravdu se nevsází na vítěze voleb ve stejném kurzu. Pavel teď celkové vítězství 1.48 a Babiš 3.40. Myslím, že sázkovky mají dost jasno.;-)

5 0
možnosti
JV

Včerejší debata mě utvrdila v tom, jaký je pan Pavel pokrytec a paní Nerudová zbabělá tetka, která je úplně mimo. Na otázku, zda by jmenoval ministrem Hladíka odpověděl Pavel tak, že složení vlády je plně v kompetenci premiéra a Hladíka by tedy jmenoval bez odkladu. Na další otázku, zda by po příštích parlamentních volbách a případného vítězství opozice jmenoval do Babišovy vlády na místo ministra školství Okamuru ale naopak řekl, že by dělal vše pro to aby ho jmenovat nemusel. Zajímavé.

Nerudová dosud neví, že na Hradě vlaje standarta a stále mlela o "standardě", při citaci jejího nedávného vyjádření o nomenklaturním komunistovi a vojenském rozvědčíkovi zapřela, že by tím myslela Pavla ale že to bylo "všeobecné" 8-o odmítala by se bavit s čínským prezidentem a omezila by obchod s Čínou aniž by vůbec tušila, co to znamená. Je to běs, vážení.

11 7
možnosti
EN

Upřímně, já za největší nebezpečí pro tuhle zemi aktuálně považuji Pavla,

tohoto vystajlovaného dědkovského fešáka v uniformě, který by hrozně rád nejen zvyšoval daně, ale také všechny povinně znovu proočkoval a velel armádě na východní frontě...

2 0
možnosti
  • Počet článků 2659
  • Celková karma 31,71
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články