Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Bohužel máte pravdu. V poslední době se tak nějak roztrhl pytel s těmi tzv. analytiky, kteří samozřejmě vždy všechno přesně vědí a všechno znají. Takže se stále dozvídáme, že ruská armáda se vlastně už téměř hroutí, vojáci nechtějí bojovat, nemají žádné kvalitní zbraně, o jejich morálce nemluvě atd. atd. A korunu tomu všemu kromě médií, která s radostí tyhle nesmysly zvěřejňuje, bohužel dává samotný Zelenskij těmi svými velkohubými prohlášeními o různých ofenzívách, které jsou zatím tak leda zbožná přání, čili pouze na papíře.

Jasná karma. R^

3 0
možnosti
Foto

Autor celkem střízlivě varuje před podceňováním ruské armády a předkládá svůj názor na další vývoj. Za to karma.

Co bude dál, nikdo neví. Rusko a Putin se rozhodli pro cestu války a nepřestávají překvapovat. Nevěřil jsem, že Putin izoluje Rusko na mnoho let, když poruší mezinárodní smlouvy. Nevěřil jsem, že ruští vojáci se budou chovat vůči civilnímu obyvatelstvu hůře než fašisté.

Možná jsem nepoučitelný, ale pořád ještě věřím ve zbytky rozumu Putina, že nerozpoutá jadernou válku, kterou nemůže nikdo vyhrát, a tím spíše ne Rusko. Věřím, že ani v Rusku nechtějí ti nejvyšší prominenti umírat kvůli snaze Putina ovládnout svět. A věřím, že už Západu začíná docházet, že jednání s Putinem nemají další smysl, protože on se dohodnout nechce - viz Macronovy telefonáty, které naprosto ničemu nepomohly, jen je Rusko využilo v propagandě, že je Evropa konečně bere vážně a bojí se o dodávky plynu.

3 0
možnosti
Foto

Zbytky rozumu Putina? Leda tak množství menší než malé!

Před imperialistickými choutkami Kremlu tu varuji řadu let. Musíte najít jádro věci - a to jsou obrovská naleziště plynu a ropy u pobřeží Ukrajiny. Článek tu o tom byl.

Putinova hrůza z toho, že přijde o poslední komoditu, za kterou může dostat západní technologie a komponenty, jej dovedla až k tomuto kroku. Pod záminkou utlačování ukrajinských Rusů a pod.

V tom maléru už je tak hluboko, že v každém případě nemá šanci se před světem obhájit.

A jaké řešení byste tedy navrhoval?

2 2
možnosti
IS

Další precizní autorova dedukce. Nevadí, že ty předešlé nevyšly. Klábosnice autora zvládne i sci-fi.

7 0
možnosti
Foto

Naprostá většina expertů hodnotí válku na Ukrajině povrchně a nedoceňuje ruské kvality. Škoda, že se neporadili u autora, nemuseli by být za hlupáky.

7 0
možnosti
JR

J20a88n 97R75á71ž

26. 8. 2022 14:13

Ukrajinsko Ruská válka dala Evropě, a v podstatě celému světu zprávu, že z ruské armády strach mít nemusí.

Z toho, co Rusové předvádějí na Ukrajině vyplývá, že hysterické strašení Ruskem, kterým si mnozí krátí čas i na těchto stránkách nemá reálný základ.

0 2
možnosti
Foto

Nebýt toho atomového arzenálu, tak byste měl pravdu.:-/

8 0
možnosti
RK

Tento blog Bartoně z 21.2. 2022 je taky výživný: ̈

Aniž bych si dělal o ruské politice jakékoliv iluze a mám s Ruskem – tehdy SSSR – své vlastní zkušenosti jako miliony Čechoslováků v roce 1968, neustálé oznamování nových termínů údajně invaze Ruska na Ukrajinu, což je specialitou amerických tajných služeb, mi přijde jako strašení ala covid. Vlády si totiž s předpověďmi o covidu zvykly na manipulaci s daty a ve svém důsledku s občany svých vlastních států. Stejnou taktiku tak uplatňují vůči Rusku. Z druhé strany – kdo dnes může ještě důvěřovat zprávám tajných služeb o tom, že válka začne 16.2., potom 20.2., dnes Biden říká „kdykoliv“ v nejbližších dnech. A přesto je ochoten se setkat s Putinem, který se už podle něj rozhodl na Ukrajinu zaútočit. Za své vzalo i prohlášení tiskové mluvčí Bílého domu, že se USA už nebudou vyjadřovat k termínu možné ruské invaze (asi před 14 dny), když ani ne dva tři dny poté byl oznámen termín 16.2.2022.

Člověk si proto logicky musí položit jedinou otázku – kdo nám lže o Ukrajině více – Rusko nebo USA?

Zdroj: https://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783708

10 0
možnosti
MV

nejhorsi je, ze se nekteri lide "zamýšlejí" a pak zplodi tuto a jí podobne zhuverilosti

2 0
možnosti
PB

..... "optimismus je nedostatek informací!",- stačí sledovat reálné dění na pravidelných svodkách GŠ UA+RA, kde jsou oboustranně prezentována tvrdá a nepřikrášlená FAKTA z fronty,- bez politickýho podtextu, bez jakýchkoliv mediálních fantazií, prognóz a utopistických vizí. Kupodivu jsou svodky obou stran ve vzácné shodě, co se týče popisu dění a reálné situace na frontě o délce cca 2000km,- ........ "patová situace" je opět něčí vysněná virtuální realita, která se opravdu nekoná!

1 0
možnosti
ST

"optimismus je nedostatek informací!"

Anebo: "Optimismus je opium lidstva!" ;-D

0 0
možnosti
ST

A jak to prosím lze - "nedělat z ruské armády idioty"?... ;-)

5 0
možnosti
Foto

Tak v tomto má pravdu, oni už jimi jsou.

1 0
možnosti
Foto

Putin nechce Ukrajinu obsadit, stačí, když tam bude "denacifikovaná" vláda. Výhra by znamenala nasazení stovek tisíc vojáků na nekonečně dlouhou dobu. Válku vede s NATO, stačí destabilizovat několik států, například v Česku nahradit koalici vládou ANO + Okamura a jeden stát nepošle potřebné zbraně a Ukrajina bude nucena díky zradě NATO kapitulovat. Na obsazeném území se udělá referendum, prezident odjede do USA a nové volby vyhraje opozice. Zrazený denacifikovaný národ bude tam, kde jej Putin chce mít, plyn se zlevní, firmy se vrátí do Ruska, sankce se zruší a tak nějak to bylo v Putinově plánu, který možná nezískali špioni, ale poslal jej přímo Putin, protože se proti tomu nedá nic moc dělat. Všechny trumfy drží Putin: plyn, ropa, obilí, uprchlíci, jaderné zbraně pro Íran. Naše trumfy?

1 7
možnosti
JZ

Vyspělé technologie, bez kterých jsou rusáci vyřízení.

2 0
možnosti
JK

Únor: Ukrajina nemá šanci, do týdne padne.

Březen: Ukrajina nemá šanci, do měsíce padne.

Duben: Ukrajina nemá šanci, do čtvrt roku padne.

Květen: Ukrajina nemá šanci, do léta padne.

Červen: Ukrajina nemá šanci, do konce léta padne.

Červenec: Ukrajina nemá šanci, do půl roku padne

Nedělejme z ruské armády idioty.

21 2
možnosti
  • Počet článků 2659
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články