Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kolikrát už jsem sledoval, jak mají lidi plou hu.. pusu morálních keců a mentorujou ostatní. Ne, že by občas někdo z nich neměl pravdu.

Ale co takhle aplikovat to na sebe? Co si takhle říct, že mám právo moralizovat teprve, až když nejdřív otestuju sebe?

Ale když ono je tak lákavé a snadné kázat ostatním a kritizovat je, že?

2 0
možnosti
JK

Přesně, každý totiž udělal nějaký přečin proti obecné morálce. Rozdíl je v tom, že běžného člověka i menší přečin dost žere a sociopata netrápí, že se díky němu vraždí ve velkém.

Jak velký morální přečin jsem ochoten sobě odpustit? To je otázka pro Putina, Lavrova a všechny podporovatele krvavého krutovládce v Rusku.

Že jo, pane Bartoni. ;-)

2 0
možnosti
Foto

A co byste tedy navrhoval? Aby Kyjev přijal nějaký mír s naprosto okleštěným územím a ještě zahraniční závislost na Rusku? Nebo co jako? Ono Rusko vypadá na to, že by chtělo mír? Zatím zjevně chce obsadit, co se dá, za jakoukoli cenu. Životy těch mrtvých Ukrajinců by se měli obětovat asi tak, jako životy našich lidí po Mnichovu? Většinou vás respektuji, byť většinou nesouhlasím, ale tady už jste daleko za čarou přijatelného.

3 0
možnosti
JB

J80i43r23i 60B89o69r

2. 5. 2022 12:46

Demagogie přichází tam kde morálka chybí. Jde vám to dobře.

3 1
možnosti
MS

Mě úplně stačí morálka Jana Bartoně. Chtěl bych vidět to

sci - fi, jak vyjednává mír třeba se svým sousedem, který mu vypálil dům, znásilnil rodinu i s dětmi a pak je umučil k smrti. Určitě by k němu v rámci morálky přišel a řekl něco ve smyslu "co jsme si, to jsme si, navěky dobrý"

4 4
možnosti
MK

Blog o voze, vy o koze.

3 1
možnosti
MK

Střízlivě popsaná situace. Karma.

1 1
možnosti
JK

Začal jste tuctovou knihou, možná by šlo hlouběji zabřednout do problematiky s HEXACO-PI-R. Ovšem aplikovat morálku na sebestředného asociála, který se intrikami dostal k obrovské moci je absolutně mimo. Týká se to všech totalitních vůdců, kteří se rozhodli vlastnit obrovské impérium a ovládat celý svět, jejich profil, vzestup a pád je podobný jak vejce vejci. Doba vládnutí takových vůdců je nepřímo úměrná míře vzdělanosti a informovanosti porobeného národa. Jediná šance despotického vůdce vládnout je nevzdělané a dezinformované obyvatelstvo, to je však ohromnou brzdou pokroku a tak se krutovláda hospodářsky propadá do naprosté bídy. Despotičtí vládci, pro zachování (prodloužení) své moci musí pokrok pouze koupit, nebo ukrást. Čína krade rovnou a ani se tím netají, Putinovo Rusko je hrdé, pokrok si kupuje, ale dochází žádané zdroje, tak nezbývá než násilná expanze a získání dalších. Taková obilnice Evropy a částečně světa s dostatkem nerostných surovin a celkem slušnými technologiemi by se Rusku zrovna hodila, si asi řekl Putin, a zároveň hlasitě pokukuje po bohaté Evropě, aspoň té východnější části, včetně ČR. To vše jen a jen pro udržení moci jednoho despoty, pro kterého je moc droga, které se nikdy dobrovolně nevzdá. Proto nebude mír pokud bude noha Putinova rašisty spočívat na území Ukrajiny, včetně Donbasu i Krymu. Protože Putin vyjednávat nehodlá, jedině o úplné kapitulaci Ukrajiny. Jakákoliv snaha o oslabení bojeschopnosti Ukrajinců, jen nahrává Putinovi, včetně podobných keců o odzbrojení, zastavení bojů a apel na "morálku" Putina.

Putin přepadá sousední státy, vyrobí si tam své "Sudety" a pak je nacionální a nenávistný scénář už ohraná deska.

Ostatní je jen omáčka o ničem. Proč Polčák a ne také kráska Schillerová, nebo Faltýnek, vlastník já? Jen řečnická otázka.

7 1
možnosti
JS

Takže dle Vaší teorie to vypadá , že mír nebude nikdy. Protože si nedovedu představit situaci, že někdo sebere Putinovi jím okupovaná území.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články