Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Třeba lidé prostě potřebují společného nepřítele,aby se nemydlili navzáje ?

0 0
možnosti
JS

Prosím, co znamená 'To se evidentně neděje a Země vyzařuje v současnosti více energie než v „předindustriální éře"' ? (Navrhoval jsem experiment na měření poměru výkonu záření dopadajícího na Zem a vyzařovaného Zemí, který je tedy zbytečný?) Díky.

0 0
možnosti
JD

J76a18n 87D69o91u37š28e64k

6. 11. 2021 15:46

Kristepane, už vidím jak někdo vytáhne Titan se svými jezery uhlovodíků, metanovou atmosférou a že je tam zima jako v psírně.

0 0
možnosti
MV

Je známo že jeden z největších zdrojů metanu je při těžbě zemního plynu a ropy kde jsou úniky až 15% a největší součástí ZP je metan. Největší výrobce či těřaž je Rusko a SAE. Rusko těží plyn ale myslím, že kdyby mohlo těžit pomocí nejmodernější techniky tak se sníží úniky min.na polovinu ,tomu aby mělo tuto techniku však brání embarga na těžařskou techniku ze strany USA a EU.

0 0
možnosti
ZZ

Kde jste to číslo vzal ?

Při těžbě z vrtů může docházet k únikům z plynové pumpy a separátorů. Emise z těžby jsou odhadovány na 0,05%. Ztráty při přepravě plynu plynovody se odhadují na 0,02%.

Takže celkem ani ne 0,1 % a vy hned 15 % !!!

;-)

0 0
možnosti
TK

Pokud se dobře pamatuji, tak už před více než 20 lety, když se mluvilo o oteplování Země, tak se vědělo, že ten proces je nezastavitelný, protože sám,sebe podporuje. Vyší teplota znamená zmenšení ploch pokrytých ledem a sněhem, tedy úbytek ploch s vysokou odrazivostí slunečního záření. No a spolu s tím bude tát permafrost, ze kterého se uvolní obrovské množství metanu. Teď se to prostě děje a člověk s tím nic nenadělá, jedině by planetu ochladil vypouštěním částic do atmosféry, ale nikdo nedokáže odhadnou, jak by tohle dlouhodobě dopadlo.

0 0
možnosti
ZZ

To je také jedna z teorií.

0 0
možnosti
LV

Metan je produktem tlení. Podstatná část metanu se do ovzduší dostává z vyhnívacích kádí, ve kterých hnije biomasa určená k výrobě bioplynu, tedy metanu. Mnoho metanu pochází z kompostáren či skládek.

Další část metanu se bere z tlejících organických zbytků. Čím méně bude velkých kopytníků, kteří především spásají trávu, tím více bude tlející biomasy, tedy i metanu.

Zanedbatelné zcela jistě není ani množství metanu, který se dostane do ovzduší při těžbě a přepravě zemního plynu, v němž metan tvoří největší část.

Svádět produkci metanu na skot je poněkud pošetilé.

Dále - už to tady zaznělo - skleníkové plyny skutečně brání odrazu části tepelného záření zpět do prostoru (vesmíru). Není to o tom, že by se molekuly CO2 či metanu zahřívaly a tím ohřívaly zemský povrch či atmosféru.

Nejvýznamnějším skleníkovým plynem je oxid vodný (dihydrogenmonooxid), resp. vodní pára. I této látky na Zemi neustále přibývá. Mezi aktivity s největší produkcí vody patří - spalování metanu, třeba ve formě zemního plynu. Při spalování uhlí naopak vzniká vody velmi málo, uhlí obsahuje pře 90 % uhlíku (z hlediska látkového množství), zatímco zemní plyn obsahuje až 4/5 vodíku.

1 0
možnosti
ZZ

Jen jestli to s tou vodní párou nepřeháníte.

Dnešní kondenzační kotle jí vypustí minimum, protože většina této páry zkondenzuje v odtahovém komínu a jde do vodoteče.

1 0
možnosti
JV

Zákaz prdění to vyřeší.

1 0
možnosti
ZZ

To nevydrží ani lidi, ani zvířata.

Jedinou možností bude zabránit přelidńování.

;-(

0 0
možnosti
PJ

Buh o teplote vzduchu na Zemi bude rozhodovat bez ohledu na prdy krav, vymesky lidi. O co vsem jde?

0 1
možnosti
Foto

Tak jak pribyvaji lide na zemi o to vic se produkuje plyn METAN. Vsechny skladky za mestem pokud nehori odplynovaci trubice, hnijici rostlinstvo, koreny stromu, zvirata produkuji metan,. Osobne, me zvysovani teploty na zemi vuuubec nevadi, mam radsi teplo nez zimu a to ostatne plati i o rostlinach. Na me zahrade vse kvete a nektere rostliny uz maji druhou sklizen. Myslim si, ze komu to vadi jsou politici, kteri si postavili svoji karieru na snizovani CO2 v atmosfere na ukor ostatnich. Tady nepisi o zamorovani ovzdusi firmama, kteri kvuli zisku vse skodlive pousti v noci do ovzdusi ci dokonce do rek. Vysetrit, pozavirat zabavit majetek. Komu to dalsimu vadi jsou lide, kteri si nechali postavit baraky blizko rek, more jenom proto, aby meli vyhled k nezplaceni a neuvedomuji si, ze predchazejici generace vedeli jak jsou nebezpecne zaplavy ci domy blizko rozbourenemu a pri vysokem prilivu more. Rekl bych, ze po nejake stoleti at chceme nebo ne a at delame co chceme, prozijeme my a nasi potomci potomku periodicke radikalni zmeny podnebi na nasi planete. Muzeme davat prednost electrickemu pohonu aut, hasit lesy pri vetru a vysoke teplote ovzdusi, ucpat sopky, zakazat kourit, snizit populaci na minimum kde tem, kteri nejsou dirigovani zkorumpovanou vladou se rodi o to vice deti neni zadne vychodisko mimo toho, ze soucasne zeme s vysokou civilizaci budou prevalcovany "barbariens" tak jako Rimani pred 2000 lety. Amen.

3 0
možnosti
Foto

pane Bartoni, je to marný, je to marný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články