Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Tak je otázkou, jestli si stanovíme standartem oznámení o vyšetřování a pak, když to nebude nikomu moc vadit, provedeme prohlídky, při kterých se logicky najde jen neumyté nádobí. Nebo bude standartem, nástup komanda a zabavení všech písemností a počítačů najednou. já jsem pro komando, ovšem bez televizních kamer, mě stačí si ráno přečíst na netu, že byla provedena prohlídka a zabaveno to a to, protože je důvodné podezření z toho a toho.

0 1
možnosti
ZH

Tohle patří níže. :-)

0 0
možnosti
PK

Od začátku tvrdím, že to byl regulérní puč Zemana s Ištvanem. Stále více se ukazuje, že jsem měl pravdu.

7 1
možnosti

No jistě.;-D

Pokud si vzpomínám na tehdejší dobu, tak Nečas původně vůbec nechtěl demisi podat. K demisi ho dotlačilo grémium ODS, které se rozhodlo, že navrhne prezidentovi novou premiérku Němcovou s tím, že ostatní ministři zůstanou. Zeman je ale poslal do hajzlu a jmenoval si svého premiéra.

Pokud ale považujete dementní taktiku grémia ODS za Zemanův puč, pak ano, pak vládu sestřelil pučista Zeman jako tajný člen grémia ODS.;-D

2 3
možnosti
JP

Nebojte se, ono opakování je matkou moudrosti, tak se toho asi státní zastupitelé drží. Však ono jim to jednou vyjde a budou ve slávě. Nebo jinak, není statisticky možné, aby jim to aspoň jednou nevyšlo. Záleží jen na počtu pokusů :-P

2 0
možnosti
ZJ

Pane Bartoni.

Já jsem se nikdy s paní Nagyovou nesetkal. Vy asi také ne. Stejně tak i naprostá většina diskutérů. Většina názorů je tedy vytvořena na základě informací z medií. A těm občas věřím stěží datum.

Celá kauze začala bombastickou zprávou o milionech korun a kilogramech zlata.

O účelnosti celého vyšetřování vypovídá občasný "únik" z vyšetřovacích spisů. Jak se můžou novináři dostat k tajným informacím a přepisům hovorů? Kdo v tom má prsty a v zájmu koho?

A když nevyjde toto, má policie alespoň záznam, jak jela Nagyová na červenou?

8 1
možnosti
Foto

Pokud si správně pamatuji, tak se J. Nečasová doznala ke sledování R. Nečasové. Zneužití vojenské zpravodajské služby je důvod k odstoupení, i kdyby ji neprokázali nic jiného. Nečas jako premiér musí nést odpovědnost za své podřízené, pokud jim udělí takovéto pravomoce.

1 1
možnosti
JV

Neodstoupit v tehdejší situaci podle mě nebylo možné. Humbuk kolem "vyšetřování" trafik, zakuklená policie na státních úřadech, zatýkání jako v Itálii, v médiích hra na "Nečasgate" s neustálými hypotézami kdo, co a za kolik, prohlášení za prohlášením, jak má prokuratura důkazy o propjení Rittiga a spol. na Nečasovou, zabavování zlata a peněz. Atmosféra jak v americkém filmu. A výsledek? Odškodné trafikantům, sledovací aféra ve ztracenu a řešíme nezdaněné kabelky...

3 0
možnosti

Pokud premiér nevydrží mediální lynč, tak nemá v úřadu co pohledávat. Zeman, Špidla nebo Paroubek museli vytrpět ještě tvrdší mediální lynč.

0 3
možnosti
ZH

Docela by mě zajímalo, co by psali kritici zásahu, kdyby se nestalo vůbec nic a vláda dovládla. Kdyby se pak najednou po volbách tohle všechno provalilo? A kdyby policie řekla, že věděla o sledování, že měla podezření na trafiky atd., ale nechtěla shodit vládu? No já bych teda řval.:-/

Taky by mě opravdu zajímalo, jestli někdo věří, že tý dámě někdo dával milionové dary jen pro její krásné oči? Nebo že nechala Nečasovou sledovat, aby jí ochránila? Myslím , že naše justice má velký problém, protože takovéhle věci se těžko dokazují a porotu, která by rozhodla o vině či nevině nemáme. Takže se z toho zase všichni vykroutěj, jako ti tři trafikanti.

4 1
možnosti
PK

Vy řvete stejně, a přitom vaše argumenty jsou jen kdyby, kdyby, kdyby. Kdyby měla babka kulky, tak je to dědek. :-/:-)

1 1
možnosti
Foto

Ano, souhlasím. Petr Nečas si kvůli Janě Nagyové politický pád skutečně zasloužil. Ale postup olomouckého státního zastupitelství byl nestandardní a ještě nestandardnější byl pak prezident Zeman, který svévolně jmenoval vládu Jiřího Rusnoka, která vůbec nezískala podporu poslanecké sněmovny a vládla pak tři čtvrtiny roku!

Takže to celé má pachuť puče v nějaké rozvojové zemi.

7 0
možnosti
ZH

S tím bych souhlasil, jen podotýkám, že na nestandartní lumpárny možná musí být nestandartní postupy. Jak jste si jistě všiml za je v base kdejakej cikán co ukradl okap za 5000 Kč, ale sakra málo těch, co šlohli, nebo odklonili miliony.:-)

0 0
možnosti

pane Bartoni,

a kdo nutil Petra Nečase podat demisi? Policie to nebyla. Ta jen zatkla Nečasovou. Nečas mohl s klidem Nagyovou vyhodit z úřadu a distancovat se od ní. Neuděl to, radši podal demisi.

Takže pláčete na nesprávném hrobě, pane Bartoni. Politickou scénu nepřepsala policie, ale zamilovanej Nečas, pro kterého byla domina, co dřela jako kůň, důležitější, než premiérské křeslo.

4 2
možnosti
Foto

Petr Nečas mohl Nagyovou vyhodit z úřadu před zásahem policie. (Opravdu nechápu, proč jí dal přednost před svojí manželkou). Po zatčení Nagyové už ale opravdu nemohl udělat nic jiného než podat demisi. A s premiérem odchází i celá vláda.

0 0
možnosti
Foto

Ono se to s odstupem let hodnotí poměrně snadno. Po bitvě je každý generál.

1 2
možnosti
JV

Jednoznačný souhlas. Jakkoli byla ta vláda špatná a prakticky zničila na dlouhou dobu šance pravice na úspěch ve volbách, způsob jejího odstavení byl těžce mimo evropskou politickou kulturu. Styl "víme čeho chceme dosáhnout, nějaké zdůvodnění už si opatříme" mnohem spíše připomínal zemi třetího světa. Zároveň je zjevné, jak snadno může policie i prokuratura hrát roli onoho užitečného "...". Teď už je jen třeba někoho za něco nějak odsoudit, aby se zachovala tvář. Splašená zlatokopka bude stačit.

5 0
možnosti
TB

pokud vím, tak ta vláda odstoupila sama, ne?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články