Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čtvrtohory jsou jednou dlouhou ledovou dobou trvající už zhruba dva miliony let, čas od času přerušenou teplejšími epizodami. Ta současná už trvá asi 10.000 let a není vyloučeno, že může geologicky velmi brzy skončit. Čili je celkem pravděpodobné, že dnes máme nejteplejší klima za posledních 100.000 let, ale nelze z toho vyvozovat nějaké dalekosáhlé závěry

0 0
možnosti

Prakticky neexistuje žiaden spôsob, ako zistiť aká bola teplota i koncentrácia CO2 na zemskom povrchu pred viacej ako 1000 rokmi. V ľadovcoch sú záznamy iba z tých rokov v ktorých vzniklo viacej ľadu ako sa roztopilo. Z teplých rokov, kedy sa roztopilo viacej ľadu ako vzniklo žiadne záznamy nezostali.

0 0
možnosti

Takže většina vědců světa jsou hlupáci, kteří tomu nerozumí. Je třeba se ptát pana Bartoně, případně V. Klause.

3 2
možnosti

Viete, že Mann sfalšoval hokejkový graf ktorý používa IPCC ako dôkaz o vplyve CO2 na klimatické zmeny v prospech biznisu z emisiami? Pre politikov je obchod z emisiami dobrí biznis a tak sa ho snažia presadzovať za každú cenu. Ak by slávny Mannov hokejkový graf nebol podvod, súdny spor Michaela Manna z Timom Ballom by vyhral Mann a nie Ball ktorý tento graf kritizoval.

Väčšina vedcov slepo verí tvrdeniam IPCC.

1 1
možnosti

Je prakticky nemožné, zistiť aká teplota tu bola pred viacej ako 1000 rokmi.

Boj proti klimatickým zmenám je jeden z najväčších a najdrahších omylov dnešnej vedy. Podľa družicových meraní nedochádza k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, ale k zoslabovaniu.

CERES a skleníkový efekt. | GeovedaBigPicture (geosciencebigpicture.com)

Podobne ako CO2, aj ozón je skleníkový plyn. Čo má väčší vplyv na zmenu skleníkového efektu atmosféry Zeme? Nárast koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme o 0,02%, alebo pokles množstva ozónu o 5%? Hoci dnešný vedci vedia, že na zemský povrch dopadá viacej slnečného žiarenia, túto skutočnosť ignorujú!

Viacej žiarenia = viacej tepla.

Priemerná teplota môže stúpať aj pri zoslabenom skleníkovom efekte atmosféry Zeme. Ak je strata tepla spôsobená slabším skleníkovým efektom atmosféry Zeme menšia ako zisk tepla spôsobený dopadom väčšieho množstva slnečného žiarenia na zemský povrch, priemerná teplota stúpne! Nárast priemernej teploty nieje dôkaz o zosilňovaní skleníkového efektu atmosféry Zeme!

0 0
možnosti

Kde jste sebral, že na Zemi dopadá více slunečního záření?

0 0
možnosti
Foto

Opíšu úryvek z knihy pana Cílka, který pracoval v paleoklimatické laboratoři University of Columbia v Palisades u New Yorku. "Ve médiích slyšíme jednoduchý pohled, že vypouštění CO2 povede ke katastrofickému oteplení, zatímco v Palisades pracuje utajeně prominentní skupina klimatologů na tézi, že oteplení povede v konečných důsledcích k ochlezení.

0 0
možnosti
Foto

Lobby prosazující teorii a řešení globálního oteplování bude určitě pořádně bohatá.

4 0
možnosti

V dnešnej dobe o všetkom rozhodujú peniaze. Sponzorstvo je legálna korupcia. USA neznesú aby niekomu fungovala ekonomika lepšie ako im. Prečo USA nepodpísali Parížsku dohodu? O vplyve CO2 na klimatické zmeny rozhodol američan, ktorý má za úlohu oslabiť ekonomiky konkurenčných krajín. Podobne ako Mann sfalšoval slávny hokejkový graf v prospech vplyvu CO2 na klimatické zmeny, rovnako sú sfalšované všetky dokumenty ktoré vydalo IPCC ku klimatickým zmenám.

0 0
možnosti

J97i25r37i 46B25o60r

4. 12. 2023 9:26

Jak říkávala paní Vildumetzová, " nad vašimi vědomostmi se hluboce skláním."

3 0
možnosti

On snad někdo kromě pana Bartoně tvrdí, že ta extrémně energetická částice může mít vliv na změnu klimatu? Mimochodem nejenergetičnější částice byla zaznamenána v roce 1991, měla energii 320EeV.

3 0
možnosti
Foto

No, tak se nám to nelepší, pane Bartoni. Pořád nesmysly, pořád blbosti, pořád lži...

5 3
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,50
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články