Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

to je slabší Rv

Toto si opravdu myslíte ? Pak je to velmi smutné. 

Jedině že musíte kvůli zaměstnání a možnostem. To bych  ještě chápal.

0 0
možnosti
Foto

Z projevu se mi zda ze Vaclav Klaus, ktery obdivuje intelekt nade vse ostatni, neveri ze Putinuv rezim dokaze udelat idioty z rady evropskych celebrit co se hlasi k pravici. Sirit nazory jako ze  "Evropa a USA jsou rizene soudruhy" a Putinuv rezim ze je vzor jak ma pracovat kapitalismus a svobodna spolecnost mu k takove reputaci pomuze. Ze EU potrebuje vice svobody - politicke, hospodarske, osobni - o to by na pravici nemely byt diskuse. Ale ze je Putinuv staronovy model vlady jedne strany, financovane exportem surovin pod statni kontrolou, a udrzovany mirnou represi, necim hodnym nasledovani - na to musi byt jeden profesorem :-)

0 0
možnosti
JK

Je veľa vecí, s ktorými sa dá s Klausom nesúhlasiť, ale ešte viac, s ktorými súhlasiť musím.

Klaus mal svoj názor aj za komoušov a dokázal ho prezentovať. Mladým ľuďom sa to možno zdá malicherné - ale rozprávať za komunistov na prednáškach s množstvom ľudí o výhodách trhovej ekonomiky a súkromného vlastníctva znamenalo VŽDY koledovať si o veľký malér. Socialistické vlastníctvo výrobných prostriedkov bolo totiž pred rokom 1989 neprekročiteľným tabu. 

Ak niekto verejne spochybňoval toto tabu, skôr či neskôr si ho začala všímať ŠTB. Uviedol som to pre vysvetlenie, čo si Klaus "dovolil" a na čo mal odvahu pred rokom 1989. Takých ľudí bolo vtedy minimum. Drvivá väčšina len pritákavala jedno a myslela si svoje. Klaus aj pred rokom 89 hovoril, čo si naozaj myslí.

Rovnakí ľudia, ktorí (by) za komoušov mlčky súhlasili so všetkým, čo vzniklo v Moskve, teraz súhlasia s tým, čo vznikne v Bruseli a v Moskve. To (by) sa vzťahuje na mladšiu generáciu, ktorí komoušov nezažili. Len Klaus má opäť rovnakú "drzosť" ako pred rokom 89 povedať si svoj vlastný názor.

Časy sa menia, charaktery ľudí nikoliv. Navyše aj pre ľudí je príznačný stádovitý princíp (odborný termín z psychológie).

3 0
možnosti
AB

Asi přemýšlím jinak, ale pro mě je podstatný výsledek - nechat se sežrat a to se mi nelíbí od nikoho. Řeči kolem jsou v tomhle nepodstatné!

0 0
možnosti
AK

:-)  Možná bude dobře, vyslechnout si hlavní pasáž o Ukrajině z projevu V.Klause ještě jednou, ve zkrácené verzi besedy na zmíněné VŠFS.

(pozn.: ona i ta škola má zajímavou historii a původ vzniku)...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WaHc2XkkolE

1 0
možnosti
MB

Jistě není ničí povinnost souhlasit se vším, co Klaus řekne. Je ale obrovskou hloupostí s něčím apriori nesouhlasit jen kvůli tomu, že to řekl právě Klaus. 

Kolikátá už je toto kampaň "dokazující" jak moc se Klaus mýlí? Přitom čas mu opakovaně dává za pravdu. 

Klaus má kritické a analytické myšlení a chápe problematiku s nadhledem, který není vlastní každému. Jeho obrovskou devizou je, že je nezávislý. Nemusí papouškovat názory nějaké strany nebo vlivové skupiny. Může souhlasit nebo nesouhlasit s něčím, bez ohledu, které strany se to týká. Čistě podle svého vyhodnocení problematiky. Bohužel u většiny politiků je to většinou naopak. Co je správné nebo nesprávné hodnotí podle toho, která strana to činí a ne podle nějakých pevných hodnot a kritérií. Pak se často k obdobné problematice vyjadřují rozporuplně.

Dodnes sice spousta lidí pod vlivem antiklausovské kampaně nepochopila smysl a význam té jeho abolice, to ale neznamená, že to byl jeho omyl nebo zlý úmysl. To je téma, které až bude s odstupem času posuzováno nezaujatě, bude vnímáno pozitivně.

Pokud jde o Ukrajinu, má rovněž pravdu. Je potřeba vnímat "příčiny a následky". A ty příčiny spočívají v neohrabané ale arogantní politice Západu vůči Rusku. 

Je to na sáhodlouhé diskuze, takže pouze zopakuji. Nemusíte mít Klause rádi a se vším souhlasit, ale je hloupost se nad jeho názory alespoň nezamyslet.

7 2
možnosti
PK

Neuražte se, ale přistupujete vy aspoň trochu kriticky k tomu co Klaus řekne? Připadá mi to trochu, že věříte v jeho neomylnost;-)

1 1
možnosti
MT

Klaus má pravdu a všichni vlezdoritisti v čele s politickým turistou Zlatuskou to nemůžou ustát,protože se bojej.

10 4
možnosti
MM

Tunel dědek lituje slizkého skřeta Putina. Narcis lituje bezcharakterního po velké moci toužícího pozistu.

9 10
možnosti
JP

Nejsou Klaus a Putin kolegové z KGB?

8 8
možnosti
AK

:-) Důstojník Putin byl služebně zaručeně výš.

1 1
možnosti
AK

Klaus vs Putin. Něco přece jen mají společného, zkuste si povšimnout...

https://www.youtube.com/watch?v=qnnhJ37Baxc

2 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,70
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články