Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chápu, že vám názory a výklady této soudružky konvenují a jste dokonce předobrazem jejích stanovisek. :-)

Obávám se, že marxák, který přednášela, jí trvale deformoval.

0 0
možnosti
Foto

Ano, jste typická loutka moskevského pimprlového tyjátru. ;-D

1 0
možnosti
RW

Zjevně jste ani po opakovaném přečtení nepochopil.

Jen jste z kontextu vytrhl jednu větu "Rozdíl mezi socialismem a kapitalismem není žádný. ", ale otázka zněla "Jaký je tedy rozdíl mezi DOBOU" mluví o rozdílu součané doby a socialismu z pohledu fenomenologie - o STEJNOST, která se dnes v lidech projevuje. Nesrovnává socialismus a kapitalismus, srovnává VNÍMÁNÍ lidí ve dvou rozdílných obdobích.

Měl by jste si pustit její přednášky, možná pak pochopíte, že nejde o člověka vůči kterému je třeba vyhraňovat svůj názor na socialismus...:-(

0 0
možnosti
JK

Soudružka jaksi mentálně neopustila doktrínu socialismu a snaží se tu nesvobodu napasovat na kapitalismus. Přesně takhle nám soudruzi předkládali prohnívající západní kapitalizmus, kde dělník otročí pro kapitalistu.

Bohudík realita nám ukazuje úplně něco jiného, svobodný demokratický svět.

Dá se pochopit, že ideologii vtloukanou mnoho let nelze jen tak z mozku vylít, zvláště, když jste tím, kdo ji posluchačům do hlavy vtlouká.

Takže všichni, kterým chybí pocit nesvobody, které svírá závist a nenávist pěstovaná komunisty, kteří neumí používat a užívat svobodu, kteří mají nutkání někoho sledovat a lustrovat, vy všichni i s paní profesorkou sedněte si v klidu, párkrát se nadechněte a řekněte si:

"Komunisti už jsou v pekle a nikdy se nevrátí, zaplať náš zlatý pámbu a náš štědrý kapitalizmus." ;-)

4 0
možnosti
RW

Můžete psosím konkretizovat na základě čeho soudíte že: "Soudružka jaksi mentálně neopustila doktrínu socialismu a snaží se tu nesvobodu napasovat na kapitalismus."

Mám obavu, že soudíte pouze na základě představy autora blogu, který absoulutně nepochopil názora a postoje p.Hogenové.

p.Hogenová se mimo jiné právě tímto zabývá - bezmyšlenkovým přejímáním názoru od jiných jen proto, že nám zapadají do našeho myšlení, aniž bychom se jakkoli zamysleli nad skutečností.

0 0
možnosti
Foto

Díky za tip na článek.

1 0
možnosti
JL

Občas taky přemítám o kapitalismu, jako systému, který člověka honí, až ho uštve, resp. je v 50 poměrně k ničemu. Jeví se mi to jako zbytečné, protože svět ikdy nebyl tak bohatý a neměl takové technologie jako dnes. Ale lidská podstat je prostě taková: hrabivá a soutěživá, manipulativní. Ale souhlas s autorem, že "socialismus" a kapitalismus nejsou stejné: za prvé v marxistické diktatuře (socialismus) byl člověk nucen dělat určité věci, jinak mu hrozila ztráta svobody, demokratický kapitalismus (kapitalismus nerovná se nutně demokracie) dává lidem více možností - například legálně nepracovat, legálně cestovat kamkoliv a odejít ze země kamkoliv. Tuším, co pí Hogenová chce říct: že kapitalismus člověka oblbuje obdobně jako marx-leniniský"socialismus", ale není to totéž.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že jste prototyp člověka, který by neuspěl v žádném systému. :-P

0 1
možnosti
RK

Vy , zaměstnaci Anofertu, jste dobrovolní otroci. Vaše volba.

2 1
možnosti
ES

Sleduji ji dlouho a vím velmi dobře, co míní. Po poslední živé přednášce jsem však pochopila i jiné věci... Každý máme volbu věci měnit, vystoupit z rolí, které nám nevyhovují. O tom ale nikdy nemluvila... R^:-)

1 0
možnosti
JL

Spousta Češek a Čechů žijí v zahraničí a mohou se kdykoli vrátit - to za komunistického systému samozřejmě jen tak nešlo. Emigrace= 3 roky vězení nepodmíněně. Současní emigranti vlastně stát nezajímají.

0 0
možnosti
Foto

Tentokrát jsem marně pátral po smyslu blogu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,52
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články