Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Rozumný politik se musí připravovat na obě varianty ukončení této války !

;-)

0 0
možnosti
Foto

A není to málo, Antone Pavloviči? ;-)

0 0
možnosti
LP

Ad přímá volba prezidenta. Všeobecně mám pocit, že vliv občanů na politiku a politiky klesá, takže cokoliv zapůsobí opačně a vliv občanů zvýší, je fajn. A chybami se holt učíme, bez nich to v životě nejde. Proto přímou volbu prezidenta i přes všechny její nedostatky podporuji.

0 0
možnosti
JK

Ještě dvě tři období prezidentování někoho jako Zeman a další kampaň před prezidentskýma volbama bude mít podobu občanské války.

0 0
možnosti
ZZ

Prezident Volodymyr Zelenskyj schválil, aby bylo Kirejevovi uděleno posmrtně vyznamenání za mimořádné služby při obraně suverenity a bezpečnosti státu.

Podle generála Kyryla Budanova, který stojí v čele ukrajinské vojenské zpravodajské služby GUR, předal Kirejev informace od svého ruského zdroje, jež umožnily ukrajinské armádě zabránit obsazení Kyjeva. „Nebýt Kirejeva, většina Kyjeva by byla obsazena,“ uvedl Budanov.

V Kyjevě byl však loni v březnu SBU zastřelen bankéř Denys Kirejev, který se účastnil prvních rozhovorů s Rusy v běloruském Gomelu 28. února. Po stažení Ruských vojsk, které dojednal, byl označen za zrádce a zastřelen a nyní byl vyznamenán jako hrdina, napsal ve středu list The Wall Street Journal.

;-(

1 0
možnosti
Foto

Ukrajina si mír už vnutit nenechá udělala to jednou a výsledek pouze to oddálilo válku s Ruskem. I kdyby Rusko obsadilo celou Ukrajinu, tak konec války nebude. Ukrajina se bude bránit dál.

2 1
možnosti
ZZ

Ukrajina si nic nenechala vnutit, ale naopak získala 5 let času na řádné vyzbrojení proti Rusku !

:-P

0 1
možnosti
JL

Vazeny pane Jane Bartoňi a diskutujici. Zde je uvaha prosteho obcana CR.

Ukrajina vyhraje, bude-li mit ve vyzbroji utocna letadla s mnozstvim raket k pouziti.

Ukrajina prohraje, bude-li pokracovat stejnym zpusobem.

4 0
možnosti
JK

Potřebuje toho o dost víc než A-10. Popravdě, evropské státy už teď měly mít tak cca zdesetinásobenou zbrojní produkci, za ten rok, co už utekl. V hodně dobrým případě letos Ukrajina zatím neprohraje.

0 0
možnosti
JR

J57a89n 50R97á58ž

19. 1. 2023 15:12

Na to jak bude ukončena válka na Ukrajině je jednoduchá odpověď: Nějakou smlouvou mezi Ruskem a Ukrajinou o ukončení války a podmínkách uzavření míru nebo příměří., kterou nějaká třetí strana zprostředkuje, Jinak to dopadnout nemůže

Podmínky bude diktovat vítěz a v případě plichty (Ukrajina Rusy nevytlačí ze všech dnes obsazených území, ale obě strany budou tak vysíleny, že nebudou mít možnost v reálném čase vyhrát) ) a žádná strana nebude chtít ustoupit ze svých požadavků, budou mít zřejmě hlavní slovo ti, kdo jednání o míru zprostředkují.

PS. O tom jak budou jednání o míru, či příměří vedeny se zde mohou vést dalekosáhlé, ale k ničemu konkrétnímu nevedoucí diskuze.

1 0
možnosti
JK

"Obě strany budou tak vysíleny" - to je na 5 či 10 let, než bude Rusko "vysíleno". Hitler až do poslední chvíle nebyl "vysílen" - byť na závěr málem došlo i na cyklistické divize. V reálu měl všeho dost, vyjma letectva, takže mu spojenci likvidovali logistiku. Než bude Rusko "vysíleno", bude už nejméně osmkrát po palácovém převratu a asi tak třikrát po celoplanetární jaderné katastrofě. - - - Realita je taková, že nikdo nic neví. Resp. já vím tolik, že bych nerad, aby se u nás v Brně válčilo jako u Bachmutu. A ani Buču nechci. A podle toho bychom to tady v Česku měli vést. Abychom v nějaké mírové konferenci nemuseli předávat Rusům všechno, co je od Chebu na východ.

0 0
možnosti
PV

Ale to jste nemusel psat, my vime, jak si prejete, aby valka na UA skoncila, z vasich drivejsich blogu ;-)

5 4
možnosti
PV

Aha, tak se omlouvam, vy jste to psal pro nechapave minusujici, co musi mit vsechno podrobne vysvetleno ;-D

0 0
možnosti
AM

A24d69a96m 72M22a35l96ý

19. 1. 2023 13:17

Rusko nemusí prohrát.

Stačí když vypadnou z Ukrajiny.

Klidně to pak mohou nazvat svým velkým vítězstvím.

10 0
možnosti
JK

Hmm, nevím. Podpora obyvatel diktátorovi je opravdová. Spíše je kritizován za přehnanou zdrženlivost. Navenek to působí, že se průměrný Rus už nemůže dočkat jaderné apokalypsy.

0 0
možnosti
JZ

Asi takhle, s něčím mohu souhlasit, ale názory jednotlivců nejsou názory všech Čechů v Ukrajinské armádě. Jinak Rus Vitalij Ginzburg a bývalý plukovník ruské armády, řekl, že výstroj ukrajinského vojáka je desetkrát dražší než výstroj ruského vojáka.

3 0
možnosti
JR

J35a51n 25R10á60ž

19. 1. 2023 15:21

Věcná poznámka: Lze předpokládat, že výstroj německého vojáka na východní frontě byla možná také desetkrát dražší než výstroj ruského vojáka a rovněž cena výstroje amerického i sovětského vojáka byla v porovnání s výstrojí afgánského mudžahedína v afgánské válce nesrovnatelná.

Cena výstroje ani v této válce nehraje tak zásadní roli. Odhodlání bojovat o vítězství je to, co má na výsledky válek největší vliv. A v tomto má Ukrajinský voják nad ruským převahu. Jestli to ovšem bude stačit k naprostému vítězství nemůže dnes nikdo předjímat. I kdybychom si naprosté vítězství Ukrajinců asi všichni přáli.

2 0
možnosti
Foto

Já vám to podám asi takhle - jakýkoliv jiný výsledek té války, než vítězství Ukrajiny, by znamenal prohru spravedlnosti a vůbec všeho, na čem je postavena kultura a směřování všech pravdě nakloněných zemí...

13 3
možnosti
JR

J93a53n 66R42á47ž

19. 1. 2023 15:30

Já si silně přál vítězství Američanů v Korejské i Vietnamské válce, ale dopadlo to tak jak dopadlo. V Sovětsko Afgánské válce jsem byl na straně Mudžahedínů a uvítal jsem jak dopadla, ovšem v Americko Afgánské válce jsem byl neutrální, ale jak dopadla velkou radost nemám.

V Rusko Ukrajinské válce jsem ve svých přáních na úplné vítězství Ukrajiny i v časech její dnešní vojenské převahy spíše skeptický.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,65
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články